Menu

10 uur in Delft

Een dagje Delft zoals de locals doen

Een fantastische stad die zeker op je to-do-list thuishoort, wanneer je eens buiten de gebaande paden gaat. Ontdek Delft te voet en geniet langs grachten en mooie hofjes van de beste plekken van onze stad – van bijzondere architectuur en vintage winkels tot geliefde restaurants en cafés. Dit is een dagje Delft op z'n best!

Een fantastische stad die zeker op je to-do-list thuishoort, wanneer je eens buiten de gebaande paden gaat. Ontdek Delft te voet en geniet langs grachten en mooie hofjes van de beste plekken van onze stad – van bijzondere architectuur en vintage winkels tot geliefde restaurants en cafés. Dit is een dagje Delft op z'n best!

10.00 Architectuur bewonderen bij station Delft

Bezoek je Delft met de trein, dan heb je direct een must-see te pakken: het nieuwe treinstation van Delft, ontworpen door architectenbureau Mecanoo, is zeker een bezoekje waard als je van architectuur houdt! Bij aankomst in de stationshal ontvouwt zich een indrukwekkend plafond met de historische kaart van Delft. En in de stationshal zelf vergaap je je aan verschillende wanden en kolommen versierd met eigentijdse Delfts blauwe tegeltjes. En ook de buitenkant is de moeite waard. Het gemeentehuis, boven het station, heeft een glazen gevel die prachtig de Nederlandse luchten reflecteert.
Van Leeuwenhoeksingel 42A, ns.nl/stationsinformatie/delft

 

10.30 Begin de dag bij Stads-Koffyhuis

Vanaf het station loop je vrijwel meteen de Oude Delft op, een van Delfts oudste en mooiste grachten. Stads-Koffyhuis is zeker weten de perfecte plek om een dagje Delft te beginnen! Dit ouderwetse koffiecafé is al generaties lang geliefd bij de inwoners van Delft. En met een reden. Locals komen hier om bij te kletsen, de krant te lezen of gewoon voor een goede kop koffie. Geniet van het uitzicht op de gracht en probeer beslist de cake 'Delftse Donder' (onze favoriet!) of een van de andere beroemde broodjes van het huis.
Oude Delft 133, stads-koffyhuis.nl

11.30 Vintage shoppen bij Offline is the New Black

Twee deuren verder sta je direct voor onze favoriete shop: Offline is the New Black. Deze fijne mixstore heeft een geweldig aanbod designer vintage kleding, Dutch design en op maat gemaakte sieraden. De winkel is opgericht door Lies en Marie-Lisah; een goudsmid en een modeontwerpster, en alles is door hen zelf gemaakt of geselecteerd. De vintage kleding komt uit Frankrijk, waar Marie-Lisah de stukken persoonlijk vandaan haalt. Goudsmid Lies de Vooght heeft haar eigen studio in de winkel waar ze on-the-spot haar sieradencollectie maakt. Heel tof om te zien!
Oude Delft 149, offlineisthenewblack.nl

12.00 Inspiratie opdoen bij warehouse SUP-R.

Iets verder de gracht over vind je SUP-R. Zo leuk dat we het het liefst geheim zouden houden, dus ga er zeker even naar binnen! Het SUP-R. warehouse barst van de leuke producten voor in huis, mooie kleding en fijne eigentijdse hebbedingen. Er hangt altijd een relaxte sfeer en er is zelfs een haarsalon in de kelder. Probeer tijdens het shoppen ook een van de verse wafels met toppings uit het SUP-R. Café.
Wijnhaven 9, sup-rdelft.nl

13.30 Lunch op z'n Italiaans bij Il Tartufo

Via de Markt en Hippolytusbuurt loop je naar een hotspot die je als bezoeker van onze stad simpelweg niet mag missen: Il Tartufo. Van een goede espresso tot een heerlijk authentiek Italiaans broodje of pasta, in deze Italiaanse trattoria geef je je smaakpapillen echt de kost! Fabio, de eigenaar van dit familiebedrijf, is niet alleen een geweldige chef maar ook nog eens een fantastische gastheer. Hij importeert alle producten rechtstreeks uit Italië. Een heerlijke plek om even bij te komen!
Minderbroersstraat 2, iltartufo.nl

15.00 Delfts blauw in het Prinsenhof

Nagenietend van je lunch loop je van de Oude Kerk naar het Sint Agathaplein, waar je de hectiek van het centrum even kunt ontvluchten. Bezoek hier het Museum Prinsenhof, gelegen in een prachtig monumentaal pand aan het plein. Je vindt hier een heel diverse collectie kunst en Delfts blauw en leert er van alles over de geschiedenis van Delft. Stap ook even binnen bij de naastgelegen art gallery van het Prinsenkwartier, nét zo'n aanrader!
Sint Agathaplein 1, prinsenhof-delft.nl

18.00 Eten aan het Doelenplein

Wandelend door de Choorstraat kom je uit bij LEF, een favoriet onder de inwoners en studenten van Delft. Deze Franse brasserie ligt net buiten het centrum aan een van de meest gezellige en sfeervolle pleintjes van Delft, en is daarmee de perfecte plek voor een hapje of drankje met het echte joie de vivre-gevoel! In de zomer is het heerlijk op het terras, in de winter is het gezellig knus binnen. En niet onbelangrijk: het eten is er altijd goed!
Doelenplein 2, lefrestaurant.nl

20.00 Sluit de dag af bij De Centrale

Via de Voldersgracht, nog zo'n leuk straatje in Delft, sluiten we onze dag af bij De Centrale. Gevestigd in een monumentale vleeshal is dit tegenwoordig een van de meest hippe bar-restaurants van de binnenstad! In een fantastisch interieur worden Toscaanse pilaren uit 1650 gecombineerd met granieten vloeren, designmeubilair en mooie kunst van Jim Impelmans. Geniet van een goede wijn of Gin Tonic in een ligstoel op de entresol of aan de prachtige stenen bar.
Voldersgracht 2, decentraledelft.nl

Like a Local

Geschreven door: Like a Local

Hannah en Lianne, twee vriendinnen uit Delft met een passie voor reizen, besloten hun favoriete hotspots te delen met de rest van de wereld in een eigen cityguide: Like a Local. Bijzondere architectuur, vintage winkels, gezellige restaurants en koffiecafés: zij geven de tips om alles uit een dagje Delft te halen.

Locatie & route
  1. Stads-Koffyhuis
  2. Offline is the New Black
  3. SUP-R.
  4. Il Tartufo
  5. Museum Prinsenhof
  6. LEF
  7. De Centrale
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan