Menu

38CC

Moderne kunst in hartje Delft

Papenstraat 5 is een voormalige drukkerij in hartje Delft. Met om de hoek de gezellige drukte van de Voldersgracht en de Grote Markt. Niet zo lang geleden verhuisde 38CC naar dit bijzondere pand en nu vind je hier het hart van een levendige Delftse kunstscene.

Papenstraat 5 is een voormalige drukkerij in hartje Delft. Met om de hoek de gezellige drukte van de Voldersgracht en de Grote Markt. Niet zo lang geleden verhuisde 38CC naar dit bijzondere pand en nu vind je hier het hart van een levendige Delftse kunstscene.

Moderne kunst in Delft? Daar vind je toch alleen het straatje van Johannes Vermeer en Delfts blauw? Nou, niet dus. En dat is precies wat initiatiefnemer Coen de Jong ons wil laten zien: 'Delft heeft heel wat tegenstellingen. Aan de ene kant heeft de stad een rijke geschiedenis en historie, aan de andere kant de vernieuwing die de Technische Universiteit met zich meebrengt.'  

Delft? Daar vind je toch alleen het straatje van Johannes Vermeer en Delfts blauw?
Het historische pand waarin vroeger een drukkerij zat, ademt licht door de grote dakramen

Die tegenstelling is precies wat je bij 38CC kunt ervaren. Buiten bruist de stad terwijl je binnen door een prachtige, open expositieruimte dwaalt, tussen de mooiste moderne werken van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Het historische pand waarin vroeger een drukkerij zat, ademt licht door de grote dakramen. En de donkere ruimtes achterin worden gebruikt voor prikkelende videotentoonstellingen. Elke paar maanden zijn hier wisselende exposities, en omdat 38CC een stichting is, kun je er gratis naar binnen.  

Dat het team van 38CC een goede smaak heeft, wisten we al. Met hun neus voor verfijnde hedendaagse kunst weten ze al jaren prachtige combinaties te maken over bijzondere thema's. Een voorbeeld is de expositie 'Narrow House' van Erwin Wurm. In dit smalste huis ter wereld (slechts 138 cm breed) is alles flinterdun, van de telefoon op tafel tot de teenslippers voor in bad. 

38CC is een inspirerende galerie voor hedendaagse kunstliefhebbers of voor iedereen die eens een andere kant van Delft wil zien. Voor een gewoon bezoekje, of om eens langs te gaan voor een lezing of workshop.

38CC is een inspirerende galerie voor hedendaagse kunstliefhebbers
Like a Local

Geschreven door: Like a Local

Hannah en Lianne, twee vriendinnen uit Delft met een passie voor reizen, besloten hun favoriete hotspots te delen met de rest van de wereld in een eigen cityguide: Like a Local. Bijzondere architectuur, vintage winkels, gezellige restaurants en koffiecafés: zij geven de tips om alles uit een dagje Delft te halen.

Locatie & route

38CC
Papenstraat 5
2611JB Delft, Nederland
https://www.38cc.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan