Menu

Niet te missen exposities: december 2018

Bijzonder en eigenzinnig, de expo's van december

Van kleurrijke installaties tot het theater van de tas. In december wil je betoverd worden en deze expo's hebben dat perfect begrepen.

Van kleurrijke installaties tot het theater van de tas. In december wil je betoverd worden en deze expo's hebben dat perfect begrepen.

#1. Chihuly

Zowel binnen als buiten het Groninger Museum ontdek je zestien bijzondere glasinstallaties van de Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly. Hij staat wereldwijd bekend als pionier van de glaskunst, maar maakt daarnaast ook schilderijen en tekeningen. Hiervoor werkt Chihuly met aparte materialen als ijs, plastic en neon. De vormen, de kleuren en het licht van de sculpturen zijn zo uniek dat ze gegarandeerd zorgen voor een betoverende ervaring. Bijzonder: het is de eerste Europese tentoonstelling van Chihuly in de afgelopen twintig jaar. Een ideaal moment om eens kennis te maken met een andere, originele kunstvorm.

Chihuly
Van 8 december t/m 5 mei 2019
Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen
Groningermuseum.nl

De vormen, de kleuren en het licht van de sculpturen zijn zo uniek dat ze gegarandeerd zorgen voor een betoverende ervaring
Een bezoek aan deze tentoonstelling is vooral een feest der herkenning

#2. De tas als theater

Tassenmuseum Hendrikje wijdt ter ere van het 30-jarig jubileum van ontwerpster Hester van Eeghen een expositie aan haar werk. Hester staat bekend om haar kleur- en leergebruik in combinatie met origamivouwen. Alleen al met de speelse vormgeving van ‘De tas als theater’ scoort het museum punten. Een bezoek aan deze tentoonstelling is vooral een feest der herkenning. Wie neemt er immers niet standaard zijn telefoon mee of kiepert zijn buidel ondersteboven om sleutels te kunnen vinden? De weegschaal op het einde is ook te gek! Zet je tas erop en beantwoord een paar korte vragen. Vervolgens krijg je een karakterbeschrijving aan de hand van je tas. Sla de tweede verdieping ook niet over, daar aanschouw je nog een klein deel van Hesters collectie. Wie weet scoor je na afloop nog een mooi item in de winkel.

De tas als theater
T/m 25 februari 2019
Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573, Amsterdam

Tassenmuseum.nl

#3. Ann Veronica Janssens

Ann Veronica Janssens verwondert je met haar kunst. Zie hoe de platen langzaam van kleur veranderen terwijl jij er langs loopt. Fascinerend! Janssens speelt continu met licht, zo maakt ze met verschillende stralen de prachtige ster RR Lyrae. De kubussen zijn heel verrassend, vanuit verschillende perspectieven zie je steeds weer iets anders erin. Alles is zo indrukwekkend dat je er naar blijft staren. Ga na afloop naar ‘Exotica’ van Anne & Patrick Poirier. Zij maken maquettes van ruïnes. De satelliet met raampjes en twee imposante hoofden zijn dé aanraders. Een dagje uit naar De Pont zorgt voor veel napret, dus gaan!

Ann Veronica Janssens
T/m 31 maart 2019
De Pont, Wilhelminapark 1, Tilburg

Depont.nl

Alles is zo indrukwekkend dat je er naar blijft staren
Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan