Menu

9x de fijnste restaurants van Breda

Van pastakantine tot tostitopper

Bourgondisch Breda is meer dan de gezellige terrassen op de Grote Markt. Dit zijn de lekkerste én leukste plekjes voor lunch en diner in de Parel van het Zuiden.

Bourgondisch Breda is meer dan de gezellige terrassen op de Grote Markt. Dit zijn de lekkerste én leukste plekjes voor lunch en diner in de Parel van het Zuiden.

#1 Black & White Kafe 

Vanaf ’s morgens vroeg tot vijf uur in de namiddag ben je hier welkom voor de lekkerste verse vegan gerechten die je nuttigt in een ongedwongen en sfeervolle omgeving. Ze houden hier van experimenteren met verschillende ingrediënten en dat zie je in de gerechten terug. Black & White Kafe serveert verschillende smakelijke bowls. De mexican bowl bevat bijvoorbeeld zoete aardappel, crispy nacho’s, bonen, mais en huisgemaakte guacamole. Alle gerechten kun je trouwens ook meenemen. Eet smakelijk.                                                                           

Takkebijsters 72, blackandwhite.nu/food

 

 

#2 Charelli

Charelli is al jaren een vaste waarde in het culinaire speelveld van Breda. De lunch- en menukaart is enorm gevarieerd en gevuld met de beste klassiekers uit verschillende internationale keukens. En als het weer het toelaat, reserveer je een plekje in de zonnige binnentuin.

Van Coothplein 35, charelli.nl

#3 Brasserie Bardot

De equipe van Brasserie Bardot werd in 2016 bekroond met de titel Fijnste Franse Restaurant van Nederland. De jury prijsde de traditionele keuken met een twist, maar natuurlijk gaat er ook een dikke duim omhoog voor de Franse flair van het interieur. Onmisbaar tijdens een dagje Breda volgens blogger Remade with love.

Van Coothplein 10, brasseriebardot.nl

#4 Stilleven

Bij Stilleven waan je je in een huiskamer. Logisch, want dit heerlijke lunchtentje in het Ginneken verkoopt ook brocante en maatmeubels. Verover bij mooi weer een plekje in de stadstuin en geniet van huisgemaakt gebak, boterhammen, soep, salade of een warme quiche. Ook Stilleven is getipt door blogger Remade with love!

Ginnekenweg 26, stillevenbreda.nl

#5 Wolfslaar

Wie graag op zeker speelt, reserveert een tafeltje bij De Wolfslaar: dit restaurant is sinds 2005 ieder jaar bekroond met een Michelinster. De locatie – in een voormalig koetshuis op een prachtig landgoed – is onbetaalbaar, het driegangenmenu van de chef gelukkig niet.

Wolfslaardreef 100, wolfslaar.com

#6 Liefdegesticht

Restaurant Liefdegesticht hoort bij Hotel Nassau Breda en is gevestigd in een voormalig klooster. Waar ooit nonnen woonden, koken nu jonge sterrenchefs de sterren van de hemel. Je kunt hier kiezen uit een 3-,4- of 5-gangen menu. 

Nieuwstraat 23, hotelnassaubreda.nl/nl/restaurant

 

#7 De Pasta Kantine

Liefhebbers van authentieke Italiaanse gerechten, gemaakt met verse, smaakvolle en (zoveel mogelijk) biologische ingrediënten, wandelen binnen bij De Pasta Kantine. Ook fijn: de gerechten zijn hooguit € 15,- en de euro die je betaalt voor een half liter kraanwater gaat naar de lokale voedselbank.

Veemarktstraat 72, depastakantine.nl

#8 JanenAlleman

Vlakbij de Grote Markt ligt JanenAlleman, waar je geniet van ambachtelijk bereid zoetgoed en een huisgemaakte lunch met lokaal lekkers. In het interieur is een rol weggelegd voor hergebruikte meubels en de bediening wordt gedaan door jongeren met een verstandelijke beperking.

St. Janstraat 22, janenallemanbreda.nl

#9 The Tosti Club

Ga je voor de klassieker met jonge kaas en boerenham of experimenteer je liever met mascarpone, Nutella en banaan? Bij The Tosti Club draait het allemaal om verse tosti's gemaakt van brood van bakkerij Vromans. Een persoonlijke favoriet samenstellen kan ook!

Van Coothplein 3 en Vlaszak 2, thetosticlub.nl

Locatie & route
  1. Black & White Kafe 
  2. Charelli
  3. Brasserie Bardot
  4. Stilleven
  5. Wolfslaar
  6. Liefdegesticht
  7. De Pasta Kantine
  8. Jan en Alleman
  9. The Tosti Club
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan