Menu

10x de fijnste restaurants van Breda

Van pastakantine tot tostitopper

Bourgondisch Breda is meer dan de gezellige terrassen op de Grote Markt. Dit zijn de lekkerste én leukste plekjes voor lunch en diner in de Parel van het Zuiden.

Bourgondisch Breda is meer dan de gezellige terrassen op de Grote Markt. Dit zijn de lekkerste én leukste plekjes voor lunch en diner in de Parel van het Zuiden.

#1 Vermut

Laat je niet misleiden door de naam lunchbar, want bij Vermut ben je ook ’s avonds welkom voor een heerlijke selectie Spaanse pinchos: luxe belegde mini-broodjes op een stokje. De prijs is per stuk en varieert van € 1,90 tot € 3,50.
Koninginnestraat 1b, lunchbarvermut.nl

#2 Charelli

Charelli is al jaren een vaste waarde in het culinaire speelveld van Breda. De lunch- en menukaart is gevuld met klassiekers als salade niçoise, clubsandwich, vissoep en zeetong. En als het weer het toelaat, reserveer je een plekje in de zonnige binnentuin.
Van Coothplein 35, charelli.nl

#3 Brasserie Bardot

De equipe van Brasserie Bardot werd in 2016 beloond met de titel Fijnste Franse Restaurant van Nederland. De jury prijsde de traditionele keuken met een twist, maar natuurlijk gaat er ook een dikke duim omhoog voor de Franse flair van het interieur. Onmisbaar tijdens een dagje Breda volgens blogger Remade with love.
Van Coothplein 10, brasseriebardot.nl

#4 Stilleven

Bij Stilleven waan je je in een huiskamer. Logisch, want dit heerlijke lunchtentje in het Ginneken verkoopt ook brocante en maatmeubels. Verover bij mooi weer een plekje in de stadstuin en geniet van huisgemaakt gebak, boterhammen, soep, salade of een warme quiche. Ook Stilleven is getipt door blogger Remade with love!
Ginnekenweg 26, stillevenbreda.nl

#5 LOFF

Alle lof voor LOFF! En niet alleen vanwege de versbereide vegetarische en veganistische gerechten uit het warme en koude buffet, ook vanwege het waanzinnige interieur en de heerlijke tuin. Het buffetrestaurant ligt net buiten het stadscentrum, maar op loopafstand van het station.
Wilhelminastraat 15, restaurantloff.nl

#6 Wolfslaar

Wie graag op zeker speelt, reserveert een tafeltje bij De Wolfslaar: dit restaurant is sinds 2005 ieder jaar bekroond met een Michelinster. De locatie – in een voormalig koetshuis op een prachtig landgoed – is onbetaalbaar, het driegangenmenu van de chef gelukkig niet.
Wolfslaardreef 100, wolfslaar.com

#7 Liefdegesticht

Restaurant Liefdegesticht hoort bij Hotel Nassau Breda en is gevestigd in een voormalig klooster. Waar ooit nonnen woonden, kookt nu de jonge sterren-chef Bart Klomp de sterren van de hemel: van een simpele caesarsalade tot langzaam gegaarde ossenhaas.
Nieuwstraat 23, hotelnassaubreda.nl/nl/restaurant

#8 De Pasta Kantine

Liefhebbers van authentieke Italiaanse gerechten, gemaakt met verse, smaakvolle en (zoveel mogelijk) biologische ingrediënten, wandelen binnen bij De Pasta Kantine. Ook fijn: de gerechten zijn hooguit € 15,- en de euro die je betaalt voor een half liter kraanwater gaat naar de lokale voedselbank.
Veemarktstraat 72, depastakantine.nl

#9 JanenAlleman

Vlakbij de Grote Markt ligt JanenAlleman, waar je geniet van ambachtelijk bereid zoetgoed en een huisgemaakte lunch met lokaal lekkers. In het interieur is een rol weggelegd voor hergebruikte meubels en de bediening wordt gedaan door jongeren met een verstandelijke beperking.
St. Janstraat 22, janenallemanbreda.nl

#10 The Tosti Club

Ga je voor de klassieker met jonge kaas en boerenham of experimenteer je liever met mascarpone, Nutella en banaan? Bij The Tosti Club draait het allemaal om verse tosti's gemaakt van brood van bakkerij Vromans. Een persoonlijke favoriet samenstellen kan ook!
Van Coothplein 3 en Vlaszak 2, thetosticlub.nl

Locatie & route
  1. Vermut
  2. Charelli
  3. Brasserie Bardot
  4. Stilleven
  5. Loff
  6. Wolfslaar
  7. Liefdegesticht
  8. De Pasta Kantine
  9. Jan en Alleman
  10. The Tosti Club
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan