Menu

Foodhall Breda

De halve wereld op één plek

Een plek bomvol wereldkeukens, twee centrale bars en veel gezellige zitjes. Met zicht op de grote kerk van Breda, kun je hier dagelijks terecht voor lunch, diner of een borrel. De kaart geeft eindeloos veel keus.

Een plek bomvol wereldkeukens, twee centrale bars en veel gezellige zitjes. Met zicht op de grote kerk van Breda, kun je hier dagelijks terecht voor lunch, diner of een borrel. De kaart geeft eindeloos veel keus.

Een gebouw vol historie krijgt na bijna 10 jaar leegstand gelukkig een nieuwe bestemming

Eindelijk kunnen we schrijven dat Foodhall Breda haar deuren heeft geopend. Na bijna tien jaar leegstand is dit gebouw vol historie omgetoverd tot culinaire bestemming. Op nog geen tien minuten lopen van station Breda, aan de Reigerstraat, bevindt zich sinds half april in een voormalige bioscoop een stadse foodhall. En wat voor een! Met maar liefst 18 mini-restaurants leeft het gebouw weer op en krijgt daarmee de gezellige drukte die het verdient.

Ergens eten met je vrienden, gezin of met z´n tweeën op date? Bij de foodhallen zit je altijd goed. Niet zo vreemd, want met een enorm aanbod wereldkeukens onder één dak is er voor ieder wat wils. Van Braziliaans tot Mexicaans, van Surinaams tot Turks.

Laat je verleiden door de borrelplank van Plateau Cru, met voor je neus gemaakte pinchos, een klein snackje. En probeer zeker ook de shared platter van VIET MI. Je tafel vult zich dan met lenterolletjes, mini loempia´s en huisgemaakte sauzen. Voor het dessert wandel je verder naar Samba Food. Je kunt hier een Braziliaanse Açaí bowl bestellen die met zoveel liefde en passie gemaakt is, dat het benoemen van Samba Food als maker van de beste Açaí bowls van Nederland niet overdreven klinkt. Tenslotte nemen we toch ook nog maar een doosje Turkse Baklava met pistache mee voor thuis.

Met een enorm aanbod wereldkeukens onder één dak is er voor ieder wat wils
Heerlijk zonder wachtrijen of reserveringen en alles met pin

Zo gaat dat bij een foodhall. Je hebt zelf in de hand hoeveel je eet en of je wat mee naar huis neemt. Heerlijk zonder wachtrijen of reserveringen en alles met pin. Bestel een drankje aan de bar en zoek een fijne plek. Maak op je gemak een rondje en bestel waar je zin in hebt, neem de pieper mee terug naar je tafel en wacht tot je gerecht klaar is.

Myra Madeleine

Geschreven door: Myra Madeleine

Jarenlang woonde Myra Madeleine in grote steden als Brussel en Houston. Inmiddels is ze terug op Brabantse bodem en deelt ze dagelijks vol passie op haar Instagram @myramadeleine haar bourgondische genenprint. De lekkerste gerechtjes, bijzondere plekjes en ontmoetingen met gepassioneerde (top)chefs komen voorbij. Met een enorm hart voor puur en dichtbij de bron, maar dankzij haar ervaringen inmiddels ook met een groot zwak voor chic en werelds. Een kwestie van en-en!

Locatie & route

Foodhall Breda
Reigerstraat 24
4811XB Breda, Nederland
https://foodhallbreda.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan