Menu

De laser centraal bij Brandpunt

Winkel, expositieruimte én café

Sommigen laten hun ogen laseren om goed te zien. Maar in Breda vond ik een plek waar iedereen zijn ogen uitkijkt, gelaserd of niet. Sterker nog: in deze winkel staat de laser zelf centraal. De bijzondere items die je er kunt kopen zijn een lust voor het oog.

Sommigen laten hun ogen laseren om goed te zien. Maar in Breda vond ik een plek waar iedereen zijn ogen uitkijkt, gelaserd of niet. Sterker nog: in deze winkel staat de laser zelf centraal. De bijzondere items die je er kunt kopen zijn een lust voor het oog.

Deze hotspot vindt haar oorsprong in producten vervaardigd met lasertechnieken in de breedste zin van het woord. Ze begonnen klein in de Molenstraat met het laserlab Creative Use of Technology, maar dat groeide uit tot een grote creatieve broedplaats: Brandpunt. In het unieke, brede assortiment is er voor elk wat wils te vinden, maar ook vind je er heel specifieke items zoals houten horloges en telefoonhoesjes. Deze gadgets kun je laten personaliseren door er je eigen tekst of ontwerp in te laten laseren. Zo'n gepersonaliseerd item is een leuk cadeau voor een dierbare. Mijn persoonlijke favorieten zijn de gelaserde sieraden, zoals lasergesneden kettingen, en onderzetters – echte eyecatchers. Je kijkt er je ogen uit, dus ga vooral zelf eens langs.

Alle producten hebben wel íéts van doen met lasertechniek

Door een glazen wand kun je meekijken naar het laseren van de diverse producten. Je bent getuige van het precisiewerk dat resulteert in bijzonder mooie en unieke producten. In het bijbehorende café vind je een fantastisch voorbeeld daarvan: de door Brandpunt zelf lasergesneden industrielamp van de bekende designer Olaf Weller.

Blijf gerust nog even hangen in het mooie café

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, beschikt Brandpunt ook over een laagdrempelige expositieruimte. Daar vind je allerlei mooie en betaalbare kunstzinnige producten van onder andere Jasper Willem de Boer. Maar ook de andere exposities en meubels zijn de moeite waard. Geniet ervan terwijl je een koffietje nuttigt in het sfeervolle café. Alles is hier letterlijk en figuurlijk uit het goede hout gesneden. Ik kom hier zeker nog een keer terug.

brandpuntbreda.nl

Remade with love

Geschreven door: Remade with love

Anne Heijmans is contentmaker en blogger van remadewithlove.nl. Samen met haar vriend en hun hond Zenn woont ze in de omgeving van Den Bosch. Anne is dol op fotograferen, stylen, creëren, inspireren en leuke adresjes ontdekken. Vanuit deze passies is haar blog ontstaan, waar je naast toffe interieurideeën ook de leukste adresjes in binnen- en buitenland vindt.

Locatie & route

Brandpunt
Reigerstraat 16
4811 XB Breda
http://www.brandpuntbreda.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan