Menu

Wandelen langs de Blind Walls Gallery

Muurschilderingen met een verhaal

De perfecte manier om kennis te maken met een stukje Bredase cultuur is het bezichtigen van de muurschilderingen die deel uitmaken van Blind Walls Gallery. Deze muurschilderingen vertellen het verhaal van de stad en zijn zowel geïnspireerd op het verleden als het heden.

De perfecte manier om kennis te maken met een stukje Bredase cultuur is het bezichtigen van de muurschilderingen die deel uitmaken van Blind Walls Gallery. Deze muurschilderingen vertellen het verhaal van de stad en zijn zowel geïnspireerd op het verleden als het heden.

De tocht leidt langs bijzondere Bredase straatjes

Sinds 2015 worden op zowel tijdelijke als permanente locaties in Breda muurschilderingen gemaakt. De kunstenaars zijn internationale talenten op het gebied van grafisch ontwerp, street art, typografie en illustratie. Toen ik hoorde van dit bijzondere initiatief van het Graphic Design Festival Breda en de gemeente Breda, wist ik meteen dat ik deze muurschilderingen wilde bezichtigen tijdens mijn eerstvolgende trip naar Breda. Het leek me een unieke manier om meer over de stad te weten te komen. Bovendien sla je hiermee meteen twee vliegen in één klap: tijdens het bezichtigen van de muurschilderingen loop je door een groot deel van de stad, waardoor je in allerlei bijzondere straatjes komt.

Van april tot en met oktober kun je iedere laatste zondag van de maand met Dennis Elbers, de bedenker van Blind Walls Gallery, mee met de Blind Walls Gallery tour. Hij vertelt je dan tijdens een anderhalf uur durende wandeltocht alle ins en outs van de muurschilderingen. Ga je echter net als ik op een ander moment naar Breda en wil je toch graag de muurschilderingen bezichtigen? Dan heb ik goed nieuws. Je kunt namelijk ook zelf met een gidsje (verkrijgbaar bij diverse winkels) in de hand of met behulp van het kaartje op de website van Blind Walls Gallery op stadsexpeditie gaan.

 

Bovenstaande muurschildering is een van mijn favorieten. Niet alleen omdat de schildering er heel indrukwekkend uitziet, maar vooral omdat het verhaal erachter zo interessant is. Deze muurschildering is te vinden op Mols Parking, een plek die in 1514 als begraafplaats diende voor mensen die stierven aan de pest. Het complete verhaal erachter vind je, net als alle andere verhalen, op de website van de Blind Walls Gallery.

Achter elke muurschildering gaat een verhaal schuil

Blind Walls Gallery is voor mij de ultieme culturele beleving. Het is de ideale afwisseling van levendige kunst met een verhaal, wandelen in de buitenlucht en de stad in real life ontdekken. Wil je deelnemen aan de tour? Kijk op de website voor meer informatie en om een plekje te reserveren.

Remade with love

Geschreven door: Remade with love

Anne Heijmans is contentmaker en blogger van remadewithlove.nl. Samen met haar vriend en hun hond Zenn woont ze in de omgeving van Den Bosch. Anne is dol op fotograferen, stylen, creëren, inspireren en leuke adresjes ontdekken. Vanuit deze passies is haar blog ontstaan, waar je naast toffe interieurideeën ook de leukste adresjes in binnen- en buitenland vindt.

Locatie & route

Mols Parking – startpunt wandeling
Mols
4811 Breda
http://blindwalls.gallery/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan