Menu

3x gezellige restaurantbars in Breda

Wereldstadallures in Brabant

Hotspots die je doen denken aan New York. Hippe plekken met het gevoel van een wereldstad, maar dan wel gewoon met die Brabantse tongval. En dat allemaal op nog geen 10 minuten lopen van het station.

Hotspots die je doen denken aan New York. Hippe plekken met het gevoel van een wereldstad, maar dan wel gewoon met die Brabantse tongval. En dat allemaal op nog geen 10 minuten lopen van het station.

#1. Bobbi´s Bar

Bobbi is een aangename verrassing. Heerlijk hip, maar ook zo lekker gewoon. Het interieur, chic, warm en stoer tegelijk, is een combinatie van robuust staal en zacht fluweel. Boven de bar hangen lightboxen met pakkende teksten. Kies een plekje in een van de gezellige zitjes of strijk neer op een oudroze kruk en geniet van authentieke internationale gerechten. Een aanrader is de huisgemaakte pizza. Bij Bobbi's maken ze de Napolitaanse variant, met een heerlijk zachte bodem en een hoge deegrand, ook wel 'Cornicione' genoemd.
Gasthuyspoort 1, Breda, Bobbisbar.nl

Kies een plekje in een van de gezellige zitjes en geniet van authentieke internationale gerechten
Hier bestel je geen gewone bitterballen, maar vind je deze traditionele snack in uitvoeringen met pekingeend of groene curry

#2. De Botanist

Op een zonnige dag is het bij De Botanist goed toeven. Het licht valt er prachtig door de vele ramen, er klinkt een aangenaam muziekje en het vlot geklede, sympathieke barpersoneel neemt vlot je bestelling op. Schuif bijvoorbeeld aan op de lange fluwelen bank met zicht op het water en geniet van verrassend lekkere bites met een kleine twist. Hier bestel je bijvoorbeeld geen gewone bitterballen, maar krijg je deze traditionele snack geserveerd in een uitvoering met rendang. Ook serveren ze bijvoorbeeld kreeft- en truffelkroketjes. Uiteraard met een heerlijk glas bijpassende rosé uit de kleine maar fijne wijnselectie. Kom je in het weekend, blijf dan rustig zitten tot de dj begint.
Tolbrugstraat 19, Breda, debotanistbreda

#3. De Veestallen

Direct achter het station vind je De Veestallen. De voormalige eigenaren van visrestaurant Blini waren al langer op zoek naar een locatie waar ze de hele dag door gasten konden ontvangen. Een soort zoete inval moest het worden, gastvrij en laagdrempelig. Daar zijn ze met De Veestallen helemaal in geslaagd. Het interieur is stads en warm, met die typisch New Yorkse loftstijl, inclusief blootgesteld metselwerk. Terwijl wij aanschuiven voor een uitgebreide lunch met vis – dat blijft de specialiteit van het huis – wordt er in de koffiehoek rustig een krantje gelezen en borrelen een paar vriendinnen aan een hoge tafel. Iedereen in zijn eigen tempo, daar leent deze plek zich perfect voor.
Speelhuislaan 150, Breda, De-veestallen.nl

Het interieur is heel stads en warm, met die typisch New Yorkse loftstijl, inclusief blootgesteld metselwerk
Myra Madeleine

Geschreven door: Myra Madeleine

Jarenlang woonde Myra Madeleine in grote steden als Brussel en Houston. Inmiddels is ze terug op Brabantse bodem en deelt ze dagelijks vol passie op haar Instagram @myramadeleine haar bourgondische genenprint. De lekkerste gerechtjes, bijzondere plekjes en ontmoetingen met gepassioneerde (top)chefs komen voorbij. Met een enorm hart voor puur en dichtbij de bron, maar dankzij haar ervaringen inmiddels ook met een groot zwak voor chic en werelds. Een kwestie van en-en!

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan