Menu

3x musea in Breda

Kunst kijken in de Nassaustad

Op museumgebied staat er veel te gebeuren in Breda, want er komt een gloednieuw Stedelijk Museum. Dit zijn de drie toppers waar je je tot die tijd uitstekend kunt vermaken.

Op museumgebied staat er veel te gebeuren in Breda, want er komt een gloednieuw Stedelijk Museum. Dit zijn de drie toppers waar je je tot die tijd uitstekend kunt vermaken.

#1 Begijnhofmuseum

Een klein, maar fijn museum op een groene plek in de stad. In het begijnhof leefden tot de jaren tachtig nog begijnen, maar inmiddels wonen er ongehuwde vrouwen in het hof. In een van de huizen vind je dit museumpje, met een woonkamer en keuken precies zoals die er vroeger uitzagen. Boven zie je een kleine tentoonstelling en kun je de video Bruiden van Christus bekijken. 
Catharinastraat 45, begijnhofbreda.nl/bredas-begijnhofmuseum

#2 Chassé Galerie

Combineer je galeriebezoek met een theatervoorstelling, want deze galerie is onderdeel van het Chassé Theater. Gevestigde namen en lokale kunstenaars presenteren hier hun werk. Zoals op dit moment Tessa Chaplin (1991), met haar kleurrijke schilderijen vol historie en symboliek in Where Do We Come From? What Are We? Zelf zegt ze daarover: 'Mijn werk gaat over het ontvluchten van de werkelijkheid, waarna je terecht komt in een imaginaire ruimte. Verwondering en verwarring liggen hier dicht bij elkaar.'
Claudius Prinsenlaan 8, chasse.nl/galerie

#3 Grote Kerk Breda

De markante Grote Kerk, ofwel Onze-Lieve-Vrouwekerk, is een kunstwerk op zich. Het is de grootste Nassaukerk van Nederland en werd in de 15eeuw gebouwd door de (Oranje-)Nassaus, voorvaderen van ons Koninklijk Huis. Extra bijzonder is de Prinsenkapel; het mausoleum van voorvaderen van de koninklijke familie. Regelmatig zijn er exposities, die aansluiten op de rijke historie van het monument, zoals de huidige tentoonstelling Zes eeuwen Nassaus en de Grote Kerk over de Nassaus en Oranje-Nassaus tussen 1403 en 2012. 
Kerkplein 2, grotekerkbreda.nl
 

Nieuw te openen in voorjaar 2017: Stedelijk Museum Breda
Dit voorjaar opent er een gloednieuw museum in Breda: Stedelijk Museum Breda. Het museum, waar erfgoed en geschiedenis van Breda gecombineerd worden met de actuele beeldcultuur, komt voort uit de voormalige musea MOTI en Breda's Museum. 

Boschstraat 22​, stedelijkmuseumbreda.nl

Bekijk ook

Stedelijk Museum Breda

Breda / Cultuur

Stedelijk Museum Breda

10 uur in Breda

Breda / Shopping

10 uur in Breda

3x musea in Den Bosch

Den Bosch / Cultuur

3x musea in Den Bosch

3x musea in Alkmaar

Alkmaar / Cultuur

3x musea in Alkmaar

60x korting voor jouw stedentrip Voordelig citytrippen met exclusieve nsfavourites-aanbiedingen
60x korting voor jouw stedentrip
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland

Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland

De nieuwste #nsfavourites in je mailbox?

Meld je aan