Menu

Focus Filmtheater

Bioscoop, eten, drinken en dé selfie-hotspot in town

Naar de film gaan, wij houden ervan. Zeker bij Arnhems blikvanger, Focus Filmtheater.
Op loopafstand van Arnhem Centraal, dus zelfs een late voorstelling is geen enkel probleem!

Naar de film gaan, wij houden ervan. Zeker bij Arnhems blikvanger, Focus Filmtheater.
Op loopafstand van Arnhem Centraal, dus zelfs een late voorstelling is geen enkel probleem!

Intiem, gezellig en vertrouwd: zo staat Focus Filmtheater midden op de Korenmarkt in ons geheugen gegrift. Het filmhuis groeide echter na verloop van tijd compleet uit haar voegen en de zoektocht begon naar een nieuwe locatie. Na veertig jaar was de verhuizing in de lente een feit: dag uitgaansplein Korenmarkt en hallo nieuw Audrey Hepburnplein! We bekennen: dit deel van de Arnhemse binnenstad stond niet zo helder op ons netvlies. Waar dit eerst een troosteloos (kerk)plein was met in het midden de Eusebiuskerk (die al zo lang in de steigers staat dat we bijna niet meer weten wat er onder zit),  is het mede dankzij de komst van Focus 3.0 een gedeelte van de binnenstad met een heel nieuw aanzien.

De komst van Focus Filmtheater betekende een make-over voor de buurt

Van binnen én buiten is Focus Filmtheater echt een plaatje, en hoewel het vele malen groter én moderner is dan versie 1.0 is de relaxte theatersfeer gelukkig mee verhuisd. Stiekem doet Focus Filmtheater ons dan ook denken aan een XL-variant van filmhuis LUX Nijmegen. Origineel filmaanbod? Check. Prettige en ruime zalen? Check. Drankje mee naar binnen? Dubbelcheck. Hapje eten? Ook dat kan bij Focus, want deze vernieuwde versie komt met een eigen horecagedeelte. Op de kaart veel lekkers, met groente in de hoofdrol, maar ook voor een goed bakkie koffie of een borrel ben je hier aan het juiste adres. Zoek een plekje aan de lange leestafel of plof neer in de ruime stoeltjes om door de enorme raampartijen lekker mensen te kunnen kijken.

Geen tijd om een filmpje te zien? Ook dan moet je gewoon binnnenlopen! De markante Eusebiuskerk is meegenomen in het ontwerp van het filmtheater, wat een bijzonder interieur oplevert. Zo bestaat het gebouw letterlijk uit twee helften, samengebracht door een centrale trap die overkapt is met een glazen dak. Daardoor is de toren van de kerk voortdurend zichtbaar. Mark our words: de Focus trap met kerk-uitzicht is dé nieuwste selfie-hotspot in town.
 

Dit is dé nieuwe selfie-hotspot!

Nog een laatste wist-je-datje; bij Focus kun je in de zomermaanden ook het dak op. Drie avonden in de week lekker film kijken in de buitenlucht. Verzekerd zijn van een stoel? Reserveer dan vooraf.

 
FollowFox

Geschreven door: FollowFox

FollowFox helpt je op weg naar de mooiste hotspots in Nijmegen, met de prachtige (papieren) FollowFox-kaart en op followfox.nl. Oprichter Nienke Meijs en eindredacteur Judith Sterkenburg delen op nsfavourites hun bucketlist-tips en originele 024-inspiratie om een dag- of weekendavontuur mee te vullen!

Locatie & route

Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1
6811 EH Arnhem
https://Focusarnhem.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan