Menu

9 x heerlijke, bijzondere en must-visit restaurants in Arnhem

Van deze prettige plekken loopt het water je nú al in de mond

In Arnhem voeren de fijne restaurants de boventoon. In het centrum vind je meerdere gezellige buurten en plekken waar het barst van de horeca-hotspots, zoals Jansplaats, de Korenmarkt en de kade langs de Rijn. Laatstgenoemde is vooral gezellig als de zon schijnt en je met een drankje in de hand aan het water kunt zitten. Specifieke tips? U roept, wij draaien.
 

In Arnhem voeren de fijne restaurants de boventoon. In het centrum vind je meerdere gezellige buurten en plekken waar het barst van de horeca-hotspots, zoals Jansplaats, de Korenmarkt en de kade langs de Rijn. Laatstgenoemde is vooral gezellig als de zon schijnt en je met een drankje in de hand aan het water kunt zitten. Specifieke tips? U roept, wij draaien.
 

De kaart verandert iedere week

#1. Enig alternatief 

Eigenlijk een geheim dat we niet gaan prijsgeven, maar vooruit: alles voor onze lezer. Bij dit kleine, knusse, vegetarische én biologische restaurantje krijg je gigantische porties voor een kleine prijs. De kaart verandert iedere week en barst steevast van de heerlijke maaltijden.
Wielakkerstraat 4, enigalternatief.nl

#2. Goed.proeven 

In het multiculturele ‘Modekwartier', vind je Goed.proeven. In 1961 werd het prachtige postkantoorgebouw waarin dit restaurant huist, door NS gebruikt als ruimte voor het Arnhemse spoorwegpersoneel. Vinden wij leuk. Ga aan de bar zitten, kijk naar de koks en bestel met z’n allen meerdere hapjes. Of bestel gewoon de pizza met zalm, helemaal voor jou alleen. 
Klarendalseweg 536, goedproeven.nl

Bestel met z’n allen meerdere hapjes
Het restaurants is goed te combineren met een cultureel avondje uit

#3. JANS’ 

JANS' kunnen we zonder twijfel een van dé hotspots van de Arnhemse binnenstad noemen. Het mooie en gezellige café-restaurant zit tegen het stadstheater Musis Sacrum aangeplakt, en is dus ideaal te combineren met een cultureel avondje uit. Maar ook zonder voorstelling op het programma is het hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bijzonder goed vertoeven.
Velperbuitensingel 25, jans-arnhem.nl

#4. Café Verheyden 

Midden in het centrum van Arnhem vind je hidden gem Café Verheyden. De naam doet ietwat Hollands aan, maar mediterraans eten is wat de klok slaat. Met mooi weer zit je heerlijk in de overdekte binnentuin, ‘s winters eet je in het minstens zo gezellige binnen-gedeelte. Het restaurant staat bekend om zijn oesters, vergeet die dus zeker niet te bestellen.
Wezenstraat 6, cafe-verheyden.nl

Het restaurant staat bekend om zijn oesters
Thialf is de plek voor smaakvolle gerechten of een gezellige borrel

#5. Brasserie Thialf 

Een restaurant in de oude sportkantine van een voormalig zwembad. Dat klinkt hip, dat klinkt tof, en ja – dat is het beide. Brasserie Thialf is dé plek voor broodjes, salades, een heerlijke burger, smaakvolle hoofdgerechten of gewoon een gezellige borrel. Je vindt deze originele horecaplek in het Spijkerkwartier, iets buiten het centrum.
Dullertstraat 33-1, thialf.nu

#6. Eetwinkel Stroom 

Bij Eetwinkel Stroom geen kant-en-klare saladedressings of sauzen uit grootverpakking. Alles wat je hier krijgt, wordt vers bereid met daarbij steevast een grote portie groenten. Zegt chef-kok Estée Strooker je wat? Mooi. Zij ontwikkelde alle recepten, dus dan weet je dat het met de smaak wel goed zit. Van ontbijt en koffie, tot lunch en avondeten: voor een voedzame maaltijd stap je binnen bij Stroom.
Sonsbeeksingel 160, eetwinkelstroom.nl

Voor een voedzame maaltijd stap je binnen bij Stroom
Bereid je voor op een avondje bourgondisch genieten

#7. Brasserie Vieux Paris

Wie gek is op Parijs, doet er goed aan een tafeltje te reserveren bij Brasserie Vieux Paris. Dit uiterst gezellige restaurant heeft van de buitenkant wat weg van een pannenkoekenhuis, maar laat je daardoor niet uit het veld slaan. Neem plaats onder het volledig ronde (of moeten we zeggen halve cirkel) plafond en bereid je voor op een avondje bourgondisch genieten.
Velperplein 30, vieuxparis.nl

#8. Café Bosch 

Gecharmeerd van plekken waar je zowel heerlijke geuren als cultuur kunt snuiven? Dan ben je bij Café Bosch aan het juiste adres. Deze culturele broedplek biedt bezoekers een groene en natuurlijke sfeer – en dat allemaal midden in de stad. Een terras met buitenkeuken, een wijnkelder, een plantenmuur: je vindt het allemaal op deze toffe plek die lange tijd dienstdeed als krakerspand.
Apeldoornsestraat 4a, cafebosch.nl

De culturele broedplek biedt bezoekers een groene, natuurlijke sfeer
Het mooie, oude café ademt Jugendstil

#9. Metropole 

Al bijna honderd jaar is Grand Café Metropole in Arnhem een begrip. Het mooie, oude café ademt Jugendstil, en is ideaal om voor of na een toneelvoorstelling in het nabijgelegen stadstheater neer te strijken. Verwacht geen grote kunsten uit de keuken, maar laat vooral de bijzondere sfeer op je afkomen.
Steenstraat 68, metropole.nl
 

#10. Sound & Soul

De slogan van deze leuke tent is ‘music sounds better with food’, en daar kunnen we de eigenaren alleen maar gelijk in geven. Naast dagelijks afwisselende muziek (van soul en jazz tot lichte rock en pop) en optredens, kun je bij Sound & Soul dan ook terecht voor een heerlijke lunch, borrel, snelle burger, of uitgebreid diner met bijpassende wijnen. 
Kastanjelaan 1, soundensoul.nl

De slogan luidt ‘music sounds better with food’
Locatie & route
  1. Enig alternatief
  2. Goed proeven
  3. JANS'
  4. Café Verheyden
  5. Brasserie Thialf
  6. Eetwinkel Stroom
  7. Brasserie Vieux Paris
  8. Cafe Bosch
  9. Metropole
  10. Sound & Soul
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan