Menu

De favourites van Mariz Jansen

De favoriete adressen van de vrouw achter de verrassend veelzijdige Sonsbeekmarkt in Arnhem

Naast moeder van twee is Mariz Jansen ook eigenaresse van de Sonsbeekmarkt, dé markt in Arnhem voor homemade, fair trade, duurzame en biologische producten. Bovendien staat de Sonsbeekmarkt in de zomer bol van leuke evenementen, van lessen tai chi tot een openluchtcinema onder de sterren.

Naast moeder van twee is Mariz Jansen ook eigenaresse van de Sonsbeekmarkt, dé markt in Arnhem voor homemade, fair trade, duurzame en biologische producten. Bovendien staat de Sonsbeekmarkt in de zomer bol van leuke evenementen, van lessen tai chi tot een openluchtcinema onder de sterren.

#1. Collectie DE.GROEN

De oude ‘dansschool’ van Arnhem is een schitterend pand in de Weverstraat. Het ademt kunst en creativiteit. Naast de vele kunsttentoonstellingen is er ook een café waar je terecht kunt voor wat lekker groens op je bord of een vers sapje. Wees niet bang voor keuzestress; de kaart is bewust klein om verspilling tegen te gaan. Benieuwd naar de verhalen achter de kunst? Laat je dan rondleiden! In groepen van maximaal tien personen kan je de kunstcollectie onder begeleiding bekijken.
Collectie DE.GROEN, Weverstraat 40, www.collectiedegroen.nl

#2. Stadsblokkenwerf

Vanaf de Rijnkade vaart er een klein bootje naar de Stadsblokkenwerf aan de overkant. Dit was ooit de thuisbasis van de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij, waarvan je de fundamenten nog ziet liggen. Tegenwoordig is de werf het domein van het knusse Werfpaviljoen en de Theetuin, waar je onder gezellige parasollen kunt genieten van lekkere hapjes en drankjes. Om ultiem te relaxen kun je neerstrijken op een heus strandje en zwemmen in de Rijn. Er wordt hard gewerkt aan een museale tuin en een echte Werfbibliotheek. Zeker een plek om regelmatig terug te komen dus!
Stadsblokkenwerf, Stadsblokkenweg 51, Stadsblokkenwerf.nl

Ooit de thuisbasis van de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij, nu dé plek om ultiem te relaxen!

#3. Sweet Sugar Hill

Midden in het bruisende modekwartier van Arnhem zit de lekkerste koekenbakker van de stad: Sweet Sugar Hill. Ik woon hier om de hoek en moet mezelf dan ook regelmatig streng toespreken: nee, je hebt niet elke dag iets te vieren! Vooral de taartjes zijn to die for. Mocht je op zoek zijn naar een plek om goed te shoppen én lekker te eten, dan is het modekwartier de buurt waar je moet zijn.
Sweet Sugar Hill, Klarendalseweg 376, Sweetsugarhillbakery.com

Wervelend nemen zij iedereen mee in de totaalbeleving van dans. Vol passie en met internationale klasse.

#4. Introdans

Als het even kan ga ik heel graag naar ‘het ballet’ in ons eigen stadstheater. Introdans is een gezelschap dat op een creatieve, verrassende manier een eigentijdse invulling geeft aan ballet. Wervelend nemen zij iedereen mee in de totaalbeleving van dans. Vol passie en met internationale klasse. Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. De bijzondere voorstellingen zijn het bezoeken meer dan waard. Je kunt alle voorstellingen op de website vinden.
Stadstheater Arnhem, Velperbinnensingel 10, Musisenstadstheater.nl

#5. Sonsbeekpark

Last but not least is natuurlijk het Sonsbeekpark. Naast de thuishaven van de Sonsbeekmarkt is het de ideale plek om gewoon even lekker te chillen, terwijl heel de stad aan je voeten ligt. Niet voor niets kreeg het jaren geleden als eerste Nederlandse park de status van Rijksmonument toebedeeld. Voor mij is het Sonsbeekpark, met zijn watermolen en prachtige uitkijktoren ‘De Belvédère’, dé plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen.
Sonsbeekpark, Zijpendaalseweg 24A, sonsbeek.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan