Menu

6 x culturele hotspots in Arnhem waar je niet omheen kunt – en wilt

Wandelen, bewonderen, ontspannen en leren

De stad aan de Rijn is met z’n modeacademie, toffe pop-upstores en culturele hotspots hipper dan ooit. Vooral geïnteresseerd in dat laatste? We zetten onze zes beste tips voor een culturele topdag in Arnhem voor je op een rij. In willekeurige volgorde, want ze zijn eígenlijk allemaal even leuk.

De stad aan de Rijn is met z’n modeacademie, toffe pop-upstores en culturele hotspots hipper dan ooit. Vooral geïnteresseerd in dat laatste? We zetten onze zes beste tips voor een culturele topdag in Arnhem voor je op een rij. In willekeurige volgorde, want ze zijn eígenlijk allemaal even leuk.

De singels vormen het visitekaartje van Arnhem

#1. Singels-stadswandeling

De binnen- en buitensingels zijn een bijzonder groen fenomeen in het centrum van de stad. Opgenomen als beschermd stadsgezicht vormen ze het visitekaartje van Arnhem. Doe jezelf dus een plezier en gaat dat zien. Ofwel met een georganiseerde stadswandeling, ofwel gewapend met ouderwetse routekaart. Vooruit, Google Maps mag ook. 

#2. Huis Zypendaal

De kamers op de begane grond van dit prachtige buitenhuis, gelegen in het landgoed Park Zypendaal, zijn ingericht met meubels en schilderijen uit de tijd dat de familie Brantsen het huis bewoonde (tot 1926). Een theekamer, een eetzaal, de rode salon en de herenkamer: slechts de lakei ontbreekt.
Zijpendaalseweg 44, zypendaal.glk.nl

Slechts de lakei ontbreekt
Authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen

#3. Nederlands Openluchtmuseum 

Minstens één keer in je leven moet je hier zijn geweest: het Nederlands Openluchtmuseum. Authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen: je wordt meegenomen op een reis door de tijd van maar liefst twee eeuwen geleden tot heel recent. 
Hoeferlaan 4, openluchtmuseum.nl

#4. Theater Het hof

Het kleinste theatertje van Arnhem is niet alleen klein, maar van binnen ook nog eens adembenemend prachtig. Als bezoeker zit je aan een tafeltje waardoor een heerlijk huiskamereffect ontstaat. Doel van het theater is vier toneelstukken per jaar, drie of vier avonden per week en een aantal matinees op zondag. 
Boekhorstenstraat 58theaterhethof.nl

Het kleinste theatertje van Arnhem is adembenemend prachtig
Een uitzicht op de plek waar het allemaal om draaide: de John Frostbrug

#5. Airborne at the Bridge-museum

In 1944 vond de wereldberoemde Slag om Arnhem plaats – een mislukte luchtlanding tijdens WOII waardoor een groot deel van Nederland tóch niet voor de (honger)winter bevrijd werd. Interessant? Bezoek dan zeker dit vrij nieuwe museum met fenomenaal uitzicht op de plek waar het allemaal om draaide: de John Frostbrug.
Rijnkade 150, airbornemuseum.nl

#6. Focus Filmtheater

Van binnen én buiten is Focus Filmtheater echt een plaatje, en hoewel het vele malen groter én moderner is dan versie 1.0 is de relaxte theatersfeer gelukkig meeverhuisd. Stiekem doet Focus Filmtheater ons dan ook denken aan een XL-variant van filmhuis LUX Nijmegen. Origineel filmaanbod? Check. Prettige en ruime zalen? Check. Drankje mee naar binnen? Dubbelcheck. Hapje eten? Ook dat kan bij Focus, want deze vernieuwde versie komt met een eigen horecagedeelte.
Audrey Hepburnplein 1, focusarnhem.nl

Van binnen én buiten is Focus Filmtheater echt een plaatje
Locatie & route
  1. Nederlands Openluchtmuseum
  2. Theater Het Hof
  3. Airborne at the Bridge-museum
  4. Focus Filmtheater
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan