Menu

Collectie De Groen

Vier verdiepingen verrassende kunst

In een voormalige dansacademie aan de Weverstraat, een indrukwekkend Art-Nouveau-stijl pand uit 1905, opende De Groen, Collectie De Groen: een expo-ruimte met bar en lunchroom.

In een voormalige dansacademie aan de Weverstraat, een indrukwekkend Art-Nouveau-stijl pand uit 1905, opende De Groen, Collectie De Groen: een expo-ruimte met bar en lunchroom.

Op deze kunst ben je over tien jaar nog niet uitgekeken

De eigenaren (hoewel vooral mevrouw De Groen de initiatiefneemster van het geheel is) hebben een hoeveelheid unieke werken waar je een klein museum mee vult, grotendeels van bevriende kunstenaars. De inloop is vrij, behalve in de eigen ateliers op de bovenste verdiepingen. Wat niet erg is: De Groen is groot genoeg en de vrij toegankelijke zones zijn een feest – de collectie is verrassend en inspirerend. Van nu, al weet je van het gros van de werken dat als je ze boven de bank hangt of in de hal zet, je er over tien jaar nog niet op uitgekeken bent.

Tijdens de lunch zak je neer in het lunchcafé aan de straatkant. Ze hebben stoere boterhammen met kaas en beenham van de biologische slager de Groene weg. Het brood wordt gebakken door Karlijn van Boulangerie/Hotel Karel en wordt altijd geserveerd met een kleine salade. Leuk om te weten: in de kelder zit een industrieel vormgegeven bar (fotomomentje?) en af en toe verschijnt pizza op de kaart bij Collectie De Groen!

Op je bord minder brood en meer groen
Barts Boekje

Geschreven door: Barts Boekje

Barts Boekje is de lifestyle- en adressensite van Maartje Diepstraten. Je vindt er allerhande adresjes, van hippe hotspots tot gouwe ouwe, van Vlissingen tot Kaapstad. Zelf woont Maartje in Amsterdam, met man Dirk en mopshond Willem. Ook leuk: Maartje schreef het boek Little escapes. 208 slaaptips en eetadressen in Nederland en Vlaanderen.

Locatie & route

Collectie De Groen
Weverstraat 40
Arnhem
http://www.collectiedegroen.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan