Menu

De beeldentuin van Kröller-Müller

Bekijk bijzondere beeldhouwwerken in de natuur

Lekker in de buitenlucht naar meesterwerken kijken? De beeldentuin van het Kröller-Müller Museum in Otterlo combineert het fijne van natuur en het mooie van kunst tot een bijzondere wandeling.

Lekker in de buitenlucht naar meesterwerken kijken? De beeldentuin van het Kröller-Müller Museum in Otterlo combineert het fijne van natuur en het mooie van kunst tot een bijzondere wandeling.

De Kröller-Müller beeldentuin bestaat al sinds 1961. Toenmalig directeur Bram Hammacher zocht naar een manier om naast de schilderkunst van het museum ook beeldhouwwerken een eigen plek te geven. Het resultaat is de prachtige tuin, die inmiddels plek geeft aan meer dan 160 verschillende werken. Het museum met beeldentuin bevindt zich tussen Apeldoorn en Arnhem; met het OV ben je zo bij de ingang van het park. Daar kun je gelijk aan je wandeling beginnen, of een (gratis) witte fiets pakken voor een rondje.

Bezoek de beeldentuin te voet of met de gratis witte fietsen
Dieper in de tuin is de natuur wat ruiger en kom je verrassende (buiten)werken tegen

Buitengewone blikvangers

De beeldentuin telt meer dan 160 werken, die bijna allemaal het gehele jaar te zien zijn. In het oudste gedeelte vind je beelden van klassiek modernen als Auguste Rodin, Henry Moore, Jean Arp en Barbara Hepworth. Dieper in de tuin is de natuur wat ruiger en kom je verrassende (buiten)werken tegen zoals een soort Flintstone-achtige caravan (Mobiel Huis, Joep van Lieshout), een oneindige trap (Kijk Uit Attention, Krijn Giezen) en een enorme biljartbal (Battery For Five Fingers, Jan van Munster).

Verdwalen of een route volgen?

Het is heerlijk om gewoon lekker rond te dwalen door de prachtige natuur en de beelden kriskras door elkaar te bekijken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een plattegrond meenemen waar alle beelden op staan genummerd.

Ga voor openingstijden en andere informatie naar de website van het Kröller-Müller Museum.
Kröller-Müller Museum, Houtkampweg 6, Krollermuller.nl

Duik nog even de stad in voor een hapje eten
FollowFox

Geschreven door: FollowFox

FollowFox helpt je op weg naar de mooiste hotspots in Nijmegen, met de prachtige (papieren) FollowFox-kaart en op followfox.nl. Oprichter Nienke Meijs en eindredacteur Judith Sterkenburg delen op nsfavourites hun bucketlist-tips en originele 024-inspiratie om een dag- of weekendavontuur mee te vullen!

Locatie & route

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg
6731AW Ede, Nederland

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan