Menu

3x goed koffieleuten in Arnhem

De beste bakkies op de mooiste Arnhemse straathoeken

De koffiecultuur in Arnhem is booming en dat maakt onze zoektocht naar het perfecte bakkie een stuk leuker. Deze drie toppers zijn aanraders om bij neer te strijken met je lief, (schoon)moeder of vrienden. Tijdnood of vroeg op pad? Ze serveren alle drie ook perfecte koffies to-go.

De koffiecultuur in Arnhem is booming en dat maakt onze zoektocht naar het perfecte bakkie een stuk leuker. Deze drie toppers zijn aanraders om bij neer te strijken met je lief, (schoon)moeder of vrienden. Tijdnood of vroeg op pad? Ze serveren alle drie ook perfecte koffies to-go.

#1 ‘t Koffiekafeetje

De eerste pitstop voordat je het Modekwartier binnenloopt? ‘t Koffiekafeetje van Patrice Donkers. Al 4 jaar zet deze ondernemende 20-plusser moeiteloos een flat white, cortado, espresso, ristretto of cappuccino voor vaste gasten en toevallige voorbijgangers.

En dat allemaal met een Mirage, dé koffiemachine onder de barista’s. Verwacht hier geen Scandinavische look & feel, maar gewoon Hollandse gezelligheid met veel bruin- & oranjetinten, hier en daar een vintage koffiemolen aan de wand en old school tegeltjes op het toilet. Zelf start Patrice haar dag het liefst met een flat white om daarna heerlijke ontbijtjes en lunchgerechten met lokale producten in elkaar te draaien. Super cute: haar viervoeter Beertje is altijd mee en heeft een vaste plek achterin de zaak, waar ze de hele dag heerlijk ligt te snoozen.
Hommelstraat 39, facebook.com/koffiekafeetje/

Wees gewaarschuwd: binnen no time maakt het kopje koffie plaats voor een Portugees wijntje.

#2 Bomboca

Voor insiders is deze nog vrij nieuwe koffie-hotspot in het Spijkerkwartier al een vaste stek. Ben je vroeg op pad? Geen probleem! Vanaf 8:00 uur in de ochtend staan eigenaren Joâo & Judith klaar om hun liefde voor Portugal met je te delen. In dit kleine hoekpand aan de rand van de wijk serveren ze koffie, uiteraard gezet met Portugese bonen. Daarbij zijn de kakelverse pastéis de nata (kleine Portugese custard taartjes), die je zo uit de hand eet, moeilijk te weerstaan. Met mooi weer is het terras – gelegen aan de levendige Eusebiussingel – ideaal om lekker mensen te kijken. Zit je binnen, dan is het een feest om te zien hoe al dat lekkers liefdevol wordt klaargemaakt. Bij Bomboca is het alsof je even daadwerkelijk in Portugal vertoeft. Wees daarom gewaarschuwd: binnen no time maakt het kopje koffie plaats voor een Portugees wijntje.
Eusebiusbuitensingel 10, facebook.com/bombocakoffiebar/

#3 SoundTrek

Met de komst van Soundtrek is het Spijkerkwartier helemaal the place to be en dé wijk om te ontdekken! Eigenaar Jerry Loderus kennen we al, zijn toffe koffie foodtruck – inclusief podium voor live muziek – is op mening festival te spotten. Nu is er naast deze hotspot op wielen de SoundTrek foodbar. De ongedwongen sfeer van SoundTrek foodtruck vind je ook op deze vaste locatie. In een gaaf en groot hoekpand heeft Jerry zijn liefde voor goede koffie en muziek een hoofdrol gegeven. Hier worden aan de lopende band kunstwerkjes van zwart goud geproduceerd. De keukenbrigade is elke dag druk met het bakken van taart en koekjes voor bij de koffie, maar ook de frietjes en mayonaise zijn homemade. De liefde voor muziek reikt ver, met midden in de zaak een piano en het muzikale menu Taste The Music, waarbij naast de gerechten een cd wordt geserveerd. De bands op de cd treden elke zondagmiddag op en met een beetje mazzel geeft Jerry acte de présence met zijn eigen band.
Kastanjelaan 1, www.soundtrek.nl

FollowFox

Geschreven door: FollowFox

FollowFox helpt je op weg naar de mooiste hotspots in Nijmegen, met de prachtige (papieren) FollowFox-kaart en op followfox.nl. Oprichter Nienke Meijs en eindredacteur Judith Sterkenburg delen op nsfavourites hun bucketlist-tips en originele 024-inspiratie om een dag- of weekendavontuur mee te vullen!

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan