Menu

3x goed koffieleuten in Arnhem

De beste bakkies op de mooiste Arnhemse straathoeken

De koffiecultuur in Arnhem is booming en dat maakt onze zoektocht naar het perfecte bakkie een stuk leuker. Deze drie toppers zijn aanraders om bij neer te strijken met je liefde, (schoon)moeder of vrienden. Tijdnood of vroeg op pad? Ze serveren alle drie ook perfecte koffies to-go.

De koffiecultuur in Arnhem is booming en dat maakt onze zoektocht naar het perfecte bakkie een stuk leuker. Deze drie toppers zijn aanraders om bij neer te strijken met je liefde, (schoon)moeder of vrienden. Tijdnood of vroeg op pad? Ze serveren alle drie ook perfecte koffies to-go.

#1 Bij Ann

De eerste pitstop voordat je het Modekwartier binnenloopt? Het koffie- en taartcafé Bij Ann hangt een gezellige huiskamersfeer. Ann legt haar gasten graag in de watten en serveert bovendien haar zelfgebakte taarten. Ook maakt ze zelf de jam, lunch en de koekjes. Ook vegan en glutenvrije varianten staan op de kaart. 

Hommelstraat 39, bijannarnhem.nl

#2 Bomboca

Voor insiders is deze koffie-hotspot in het Spijkerkwartier een vaste stek. In dit kleine hoekpand aan de rand van de wijk serveren ze koffie, uiteraard gezet met Portugese bonen. Daarbij zijn de kakelverse pastéis de nata (kleine Portugese custard taartjes), die je zo uit de hand eet, moeilijk te weerstaan. Met mooi weer is het terras – gelegen aan de levendige Eusebiussingel – ideaal om lekker mensen te kijken. Zit je binnen, dan is het een feest om te zien hoe al dat lekkers liefdevol wordt klaargemaakt. Bij Bomboca is het alsof je even daadwerkelijk in Portugal vertoeft. Wees daarom gewaarschuwd: binnen no time maakt het kopje koffie plaats voor een Portugees wijntje.

Eusebiusbuitensingel 10, facebook.com/bombocakoffiebar/

#3 SoundTrek

Het Spijkerkwartier is the place to be en dé wijk om te ontdekken! Eigenaar Jerry Loderus kennen we al, zijn toffe koffie foodtruck – inclusief podium voor live muziek – is op mening festival te spotten. Nu is er naast deze hotspot op wielen de SoundTrek foodbar. De ongedwongen sfeer van SoundTrek foodtruck vind je ook op deze vaste locatie. In een gaaf en groot hoekpand heeft Jerry zijn liefde voor goede koffie en muziek een hoofdrol gegeven.  De keukenbrigade is elke dag druk met het bakken van taart en koekjes voor bij de koffie, maar ook de frietjes en mayonaise zijn homemade. De liefde voor muziek reikt ver, met midden in de zaak een piano en het muzikale menu Taste The Music, waarbij naast de gerechten een cd wordt geserveerd.

Kastanjelaan 1www.soundtrek.nl

FollowFox

Geschreven door: FollowFox

FollowFox helpt je op weg naar de mooiste hotspots in Nijmegen, met de prachtige (papieren) FollowFox-kaart en op followfox.nl. Oprichter Nienke Meijs en eindredacteur Judith Sterkenburg delen op nsfavourites hun bucketlist-tips en originele 024-inspiratie om een dag- of weekendavontuur mee te vullen!

Locatie & route
  1. Bij Ann
  2. SoundTrek
  3. Bomboca
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan