Menu

ZOO Antwerpen

Een Chinees lichtfestival tussen de beesten

Geniet van een oase van rust, midden in de drukke stationsbuurt van Antwerpen. Kom oog in oog te staan met gorilla’s, rode panda’s en pinguïns, en laat je betoveren door een magisch lichtfestival dat het verhaal vertelt van een Chinese lotusprinses. Waar? In de Zoo van Antwerpen!

Geniet van een oase van rust, midden in de drukke stationsbuurt van Antwerpen. Kom oog in oog te staan met gorilla’s, rode panda’s en pinguïns, en laat je betoveren door een magisch lichtfestival dat het verhaal vertelt van een Chinese lotusprinses. Waar? In de Zoo van Antwerpen!

Een stukje geschiedenis…

ZOO Antwerpen werd geopend op 21 juli 1843 en is daarmee de oudste dierentuin van België, en zelfs een van de oudste dierentuinen ter wereld. In de volksmond wordt ZOO Antwerpen ook wel gewoon 'de Zoo' genoemd. Door het grote aantal historische gebouwen is de Zoo erkend als historisch monument. Zo vind je er de Egyptische Tempel uit 1856 waar de olifanten en giraffen verblijven, en sierlijke buitenvolières van ijzer waar je verschillende vogelsoorten kunt ontdekken.

Dit is een van de oudste dierentuinen ter wereld
De Zoo is een oase van rust in het drukke Antwerpen van nu

Een oase van rust in de stationsbuurt

De Zoo is makkelijk te bereiken per trein, want de dierentuin ligt pal naast station Antwerpen-Centraal. Grenzend aan het Koningin Astridplein, de Chinese buurt en de drukke stationsbuurt is de Zoo een oase van rust in het drukke Antwerpen van nu. Net als veel Antwerpenaren heb ik een jaarabonnement op de Zoo. Om met mijn kindjes heen te gaan, maar ook om in m’n eentje de rust en de natuur op te zoeken. Bij mooi weer spring ik op de fiets om koffie te drinken op het terras van Grand Café Flamingo terwijl ik geniet van het passende uitzicht: een grote groep roze flamingo’s!

ZOO Antwerpen: 1843 vs. nu

Het leuke aan de Zoo is dat deze stadsdierentuin ondanks het historische karakter absoluut meegaat met de tijd. In al de jaren dat ik er kom is er zoveel veranderd. Zo kan je nu op het Skywalk wandelpad op 6 meter hoogte kennismaken met rode panda’s, met bovendien een prachtig 360°-zicht over de dierentuin. Ook het pinguïnverblijf is een aanrader, zeker voor jonge kinderen aangezien ze oog in oog komen te staan met deze grappige, waggelende beestjes.

Je kan nu op het Skywalk wandelpad op 6 meter hoogte kennismaken met rode panda’s
De Zoo is één groot dierenfestijn!

Dierenplezier voor jong en oud

Als mama van twee jonge kinderen van 5 en 7 jaar oud is de Zoo altijd een ideale plek voor een dagje uit. Al vanaf de babyperiode nam ik mijn zoontjes mee om ze te laten kennismaken met de honderden exotische dieren die in de Zoo verblijven. Van chimpansees en olifanten tot zebra’s, vogels, zeehonden, beren … de Zoo is één groot dierenfestijn! Ook voor oudere bezoekers of bezoekers zonder kinderen is de Zoo een leuke daguitstap. Naast de Skywalk zijn er nog veel meer architectonische hoogstandjes, waarbij je steeds het gevoel hebt in een hoogstaande dierenkijkdoos beland te zijn.

De ZOO sluit elk jaar traditiegetrouw af met een magisch lichtjesfestival dat eind november van start gaat en tot half januari duurt

 

Studio Birdy

Geschreven door: Studio Birdy

Merel Baeten is de drijvende kracht achter Studio Birdy, waarvoor ze content schrijft en producteert in de breedste zin van het woord. Voor NSfavourites verzamelt Merel de beste koffiebarretjes, unieke conceptstores, stijlvolle modewinkels en bijzondere musea van haar geliefde thuisstad Antwerpen.

Locatie & route

ZOO Antwerpen
Koningin Astridplein 20
2018 Antwerpen
https://www.zooantwerpen.be/nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan