Menu

9x niet te missen shops in Antwerpen

Welke pareltjes zijn achter de prachtige Antwerpse gevels verborgen?

Van de bekende winkelketens via unieke boetiekjes naar ware fashionpaleizen: Antwerpen blijft dé ideale stad voor een dagje shoppen. Welke winkels mag je zeker niet missen?

Van de bekende winkelketens via unieke boetiekjes naar ware fashionpaleizen: Antwerpen blijft dé ideale stad voor een dagje shoppen. Welke winkels mag je zeker niet missen?

Bij Graanmarkt 13 vind je pareltjes voor het leven

#1. Graanmarkt 13  

Loop je een design-appartement binnen? Is het misschien een restaurant? Of toch een shop? Graanmarkt 13 is alles in één. Van gevestigde mode- interieur- en beautymerken tot hypermoderne nieuwkomers: eigenaren Tim en Ilse selecteren alles, maar dan ook alles zelf. En dat alles is te koop. Van de schoenen, tassen en kleding tot het servies en de kunst aan de muur. Hier vind je geen trends en modegrillen; Bij Graanmarkt 13 vind je pareltjes voor het leven. 

Graanmarkt 13, graanmarkt13.com

#2. Enes 

Enes mag niet ontbreken tijdens een dagje Antwerpen. Deze winkel is echt een droom. Naast te gekke vrouwencollecties uit binnen- en buitenland, vind je er ook unieke schoenen, tassen, sieraden, beautyproducten en magazines. En dan het pand…! Een majestueus oud Antwerps herenhuis, dat van badkamer tot keuken is ingericht. Kans is groot dat je alles wilt hebben!

Volkstraat 58, enes.be
 

Een majestueus oud Antwerps herenhuis, dat van badkamer tot keuken is ingericht
Een fantastische kledingwinkel die tot de nok toe gevuld is met de mooiste kleding, knuffels en andere must-have items

#3. Play & Rewind 

Rewind Interieur en Play Kinderwinkel liggen op twee verschillende locaties, maar wel lekker dichtbij elkaar. Play is een fantastische kinderwinkel die tot de nok toe gevuld is met de mooiste duurzame kleding, design knuffels, uniek speelgoed en andere must-have items voor alle kleintjes van 0 tot 14 jaar. Bij Play’s zusje Rewind shop je de hipste items voor in huis. Hier moet je heen!
 
Play: Kloosterstraat 63, Rewind: Riemstraat 27, rewinddesign.be

#4. ROsier41 

Designerskleding boven je budget? Niet bij ROsier41. Je zult verbaasd zijn over de schappelijke prijzen van de geweldige items die je hier op de kop kunt tikken, van onder meer Dries van Noten, Jil Sander, Maison Martin Margiela, Raf Simons en Dior. Tweedehands, maar allemaal in topconditie. Trek gerust een uur uit om je handen door alle rekken heen te laten glijden, ROsier41 heeft veel... En de collectie wordt continu aangevuld. Een feest voor alle labellovers. 

Rosier 41, rosier41.be

 

Een feest voor alle labellovers
Met een prachtige collectie voor ieders smaak, van trendy tot klassiek, van sneakers tot hakken

#5. Monar 

Monar is een echt Antwerps familieverhaal: opgericht door de ouders, doorgegeven aan broer Tom en zus Els, en ondertussen uitgebreid met dochter en vriendin. Als je een mooi paar schoenen zoekt, is Monar al snel je favoriete winkel. Met een prachtige collectie voor ieders smaak, van trendy tot klassiek, van sneakers tot hakken. Ook voor ieders portemonnee trouwens, van ‘goede deal’ tot ‘ik leef maar één keer’. Voetjes verwend? Loop dan de hoek om naar Monar & Clothes. Complete makeover geslaagd.

Lombardenvest 61-63, monar.be 

#6. Juttu 

Aan de Meir vind je de bekende winkelketens als Primark, H&M en Zara, maar ook een verrassende, die wél uniek is: Juttu. In deze grote urban conceptstore vind je zeker weten een leuke aanvulling op je garderobe én je interieur, dankzij de bijzondere mix van hippe merken en lokale initiatieven. Achter alles schuilt een warm verhaal. Juttu’s motto? Buy better. Feel better. Look gorgeous.

Meir 19, juttu.be 

Een bijzondere mix van hippe merken en lokale initiatieven
Je vindt hier de beste design uit Scandinavië

#7. Espoo 

De Antwerpse Kloosterstraat is een walhalla voor interieurliefhebbers. Snuister in een van de vele antiekshops of scoor een must-have designpareltje voor in je huis. Dat laatste gaat je gegarandeerd lukken bij Espoo, waar je het beste design uit Scandinavië vindt. Van de mooiste meubels tot de hipste accessoires. Om hebberig van te worden!

Kloosterstraat 75, espoo.be
 

#8. WEAR 

De kledingstukken die bij WEAR in de rekken hangen, spelen -net als de coole sneakers en boots die eronder staan- stuk voor stuk in op de laatste trends. En dat zonder dat het ‘fast fashion’ wordt. Fijn aan deze winkel op de Kammenstraat is dat het hen keer op keer lukt een mooie selectie te maken van kwalitatieve, maar toegankelijke labels, die als een regenboog - op kleur! - over de twee verdiepingen zijn verdeeld. Ook fijn: WEAR vind je alleen in België, dus unieke outfit verzekerd. 

Kammenstraat 21-23, wear-store.be  
 

De kledingstukken die bij WEAR in de rekken hangen, spelen stuk voor stuk in op de laatste trends.
Bij Sienna scoor je een vrouwelijke outfit die stoer en romantisch tegelijkertijd is

#9. Sienna 

Van frivole bloemenjurken tot stoere boots: bij Sienna scoor je een vrouwelijke outfit die stoer en romantisch tegelijkertijd is. De eerste winkel op de Lombardenvest is in 2005 ontstaan met als doel een positief verschil te maken in de Antwerpse modewereld - en daarbuiten. Inmiddels zijn er drie boetieks in het centrum: Sienna, Sienna & Lois en Sienna & Faye. Elk met een nét andere stijl, maar alledrie volgens dezelfde filosofie: originele maar betaalbare items voor vrouwen die durven opvallen. 

Lombardenvest 56, siennagoodies.com

Locatie & route
  1. Graanmarkt 13
  2. Enes
  3. Play & Rewind
  4. ROsier41 
  5. Monar
  6. Juttu
  7. Espoo
  8. WEAR
  9. Sienna
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan