Menu

LEWIS

Culinaire hotspot in Antwerpen

In de schaduw van het Museum van Schone Kunsten heeft LEWIS Antwerpen haar deuren geopend. Deze culinaire hotspot is er een die je absoluut niet mag missen tijdens een weekendje Antwerpen! Lunch en diner zijn hier een ware beleving, zeker in combinatie met de ongedwongen sfeer en het prachtige interieur.

In de schaduw van het Museum van Schone Kunsten heeft LEWIS Antwerpen haar deuren geopend. Deze culinaire hotspot is er een die je absoluut niet mag missen tijdens een weekendje Antwerpen! Lunch en diner zijn hier een ware beleving, zeker in combinatie met de ongedwongen sfeer en het prachtige interieur.

Verfijnd, maar wel met een stevige portie rock ’n roll

LEWIS Antwerpen is opvolger van het succesvolle LEWIS in Hoogstraten van chef-kok Thomas Snijders. Met het restaurant in Hoogstraten haalde hij de prestigieuze restaurantgids Gault&Millau en ontving hij de titel ‘Gastro-Bistro van het jaar 2015’. Het concept en de stijl zijn bij LEWIS Antwerpen nagenoeg hetzelfde gebleven: verfijnd, maar wel met een stevige portie rock ’n roll. Op je bord vind je prachtige, seizoensgebonden creaties met respect voor het (lokale) product. Het assortiment biologische wijnen waaruit je kunt kiezen is even uitgebreid als zinnenprikkelend.

Binnen trekt de rode neonverlichting aan de muur de aandacht; een knipoog naar het romantische verleden van het gebouw. Aan de Schildersstraat 25 zat vroeger namelijk een van de bekendste rendez-vous hotels - voor geheime afspraakjes - Hotel du Commerce. Inmiddels is het hoekpand stevig verbouwd en gerenoveerd, waarbij architect Bjorn Verlinde het rock ’n roll concept heeft doorgetrokken naar het interieur. Ruwe materialen zoals beton, staal en baksteen geven het restaurant een stoere uitstraling, de open keuken draagt bij aan een open en ongedwongen sfeer.

Ruwe materialen zoals beton, staal en baksteen geven het restaurant een stoere uitstraling
Chef Thomas en souschef Koen staan garant voor een maaltijd vol smaakexplosies

Bij LEWIS kun je kiezen voor een avondvullend programma met verschillende gangen of een snelle – maar lekkere – hap. Heb je de tijd, dan zou ik zeker voor het Large Menu (€55) gaan. Chef Thomas en souschef Koen staan garant voor een maaltijd vol smaakexplosies. Het menu wisselt, toen wij er waren aten we een smeuïge buffelmozzarella, een spaghettigerechtje met gebakken quinoa en als dessert een maple syrup taartje om je vingers bij af te likken!

LEWIS vind je op het hippe Antwerpse Zuid, op loopafstand van de Grote Markt. Het is gemakkelijk te bereiken met de tram of bus vanaf Antwerpen-Centraal of de Groenplaats. Overigens is een wandeling vanaf het oude centrum naar Antwerpen-Zuid ook een aanrader. Aan de Nationalestraat en Volkstraat vind je toffe shopping adresjes zoals STAY. Wandel je via de Kloosterstraat, dan kom je bijzondere interior hotspots als The Recollection tegen.

Op zondag en maandag gesloten

Studio Birdy

Geschreven door: Studio Birdy

Merel Baeten is de drijvende kracht achter Studio Birdy, waarvoor ze content schrijft en producteert in de breedste zin van het woord. Voor NSfavourites verzamelt Merel de beste koffiebarretjes, unieke conceptstores, stijlvolle modewinkels en bijzondere musea van haar geliefde thuisstad Antwerpen.

Locatie & route

LEWIS
Schildersstraat 25
2000 Antwerpen, België
www.lewis-antwerp.be

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan