Menu

5x de leukste tips met kids in Antwerpen

Van een chocolademuseum tot een lichtfestival

Een stedentrip saai voor kids? Niet als Antwerpen de bestemming is! Deze heerlijke stad maakt gegarandeerd iedereen blij.   

Een stedentrip saai voor kids? Niet als Antwerpen de bestemming is! Deze heerlijke stad maakt gegarandeerd iedereen blij.   

Het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld

#1. Chocolate Nation  

Een droom voor elke kleine (en grote) chocoladeliefhebber. Pal tegenover het Centraal Station huist Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld. Pak een audioguide en ga op een superleuke en interactieve reis door de wereld van chocolade, van het oogsten van de cacaoboon tot het produceren van een heerlijke reep. Van het mooie decor ga je spontaan watertanden, en van de reep chocolade die je krijgt op het einde helemaal. Een museum om je vingers bij af te likken!

Koningin Astridplein 7,  chocolatenation.be

#2. Plopsa Station 

Alle kleine fans van Jommeke, Lucky Luke, Suske en Wiske, Bumba, Piet Piraat en Plop worden met open armen ontvangen in Plopsa Station, in het Antwerpse Centraal Station (handig!). Het voormalige stripmuseum Comics Station is onlangs volledig vernieuwd tot een volwaardig overdekt attractiepark, vol met de coolste 3D-stripfiguren en de tofste attracties. Plopsa Station is leuk voor alle gezinnen met kids tot ongeveer 11 jaar.  

Mediaplein, Antwerpen Centraal Stationplopsastationantwerp.be/nl  
 

Een volwaardig overdekt attractiepark, vol met de coolste 3D-stripfiguren en de tofste attracties
Er wordt alles uit de kast gehaald om de donkere decemberdagen op te lichten met een hartverwarmend en magisch lichtspeltakel

#3. Alice in Wonderland Lichtfestival 

Sprookjesachtig licht op donkere dagen. Van 3 december 2021 tot en met 16 januari 2022 wordt de ZOO van Antwerpen met duizenden fonkelende lichtjes omgetoverd tot de knotsgekke droomwereld van Alice in Wonderland. Maar liefst 320 figuren zorgen voor een - letterlijk - schitterende lichtwandeling in de toch al zo prachtige dierentuin. De ZOO staat bekend om dit feeërieke lichtfestival, dat er elk jaar georganiseerd wordt. De makers van China Light ZOO halen ook dit jaar alles uit de kast om de donkere decemberdagen op te lichten met een hartverwarmend en magisch lichtspektakel.  

Koning Astridplein 20zooantwerpen.be/nl/aliceinwonderland

 

#4. MAS - Museum aan de Stroom 

Het MAS is meer dan een museum, het is een plek vol verhalen en verrassingen. Dit leuke museum heeft tal van bijzondere exposities en routes, ook speciaal voor de kids. Kies een van de leuke speurtochten en ontdek op elke verdieping van dit 60 meter hoge pakhuis een bijzonder verhaal over de stad Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. Nog een tip: helemaal bovenin, op het dak van het MAS, heb je een uitzicht over de stad waar alle ouders en kinderen (én iedereen op Instagram) ‘wauw’ tegen zullen zeggen!

Hanzestedenplaats 1, mas.be

Het MAS is meer dan een museum, het is een plek vol verhalen en verrassingen
Pak de  de adembenemende houten roltrappen naar beneden en loop op 32 meter diepte onder de Schelde door.

#5. Veerpont en voetgangerstunnel 

Leuk voor het hele gezin: een tochtje met de gratis veerpont over de Schelde, naar de linkeroever. Daar geniet je van het te gekke uitzicht: de skyline van het centrum aan de rechteroever. Na een korte wandeling langs de kade kom je uit bij een historisch pareltje van Antwerpen: de Sint-Annatunnel. Pak de adembenemende houten roltrappen (oud vakmanschap dat je nergens meer zo ziet!) naar beneden en loop op 32 meter diepte onder de Schelde door. De voetgangerstunnel stamt uit 1933 en wordt nog steeds intensief gebruikt door Antwerpenaren die dagelijks van de ene oever naar de andere pendelen.   

Veerpont: Steenplein 21
Sint-Annatunnel: Sint-Jansvliet (rechteroever) en Frederik van Eedenplein (linkeroever) visitantwerpen.be/nl/vervoer-antwerpen/voetgangers-en-fietserstunnel

Locatie & route
  1. Chocolate Nation
  2. Plopsa Station 
  3. Alice in Wonderland Lichtfestival 
  4. MAS - Museum aan de Stroom
  5. Veerpont
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan