Menu

De favourites van Katrin Swartenbroux

De cultuur- en lifestylejournalist voor de Belgische krant De Morgen geeft de beste plekjes prijs van haar Antwerpen

Katrin Swartenbroux is cultuur- en lifestylejournalist voor de krant De Morgen. Ze is een geboren en getogen Antwerpenaar (met zelfs een Antwerpentatoeage!) die acht tips véél te weinig vindt voor haar geliefde stad, dus vraag haar zeker naar nog meer hotspots via twitter of instagram: @FakePlasticRuby

Katrin Swartenbroux is cultuur- en lifestylejournalist voor de krant De Morgen. Ze is een geboren en getogen Antwerpenaar (met zelfs een Antwerpentatoeage!) die acht tips véél te weinig vindt voor haar geliefde stad, dus vraag haar zeker naar nog meer hotspots via twitter of instagram: @FakePlasticRuby

#1. Buchbar

Zoals de naam al doet vermoeden is het een koffiebar slash boekenwinkel, gelegen op het Antwerpse Zuid. Annelies en Leen, de uitbaatsters, hebben een fantastische smaak - zowel in de collectie boeken die ze verkopen als in de lunch, taartjes en koffie die ze aanbieden als in de muziek die er gedraaid wordt.
Scheldestraat 79, Buchbar.be

De uitbaatsters hebben een fantastische smaak
Voor mij de beste ontbijtspot van Antwerpen

#2. Butcher’s Coffee

Nog meer koffie en voor mij de beste ontbijtspot van Antwerpen (probeer zeker de pannenkoeken met spek en banaan of de butcher's breakie) en barista's die niet alleen hun vak kennen, maar ook nog eens heel aangename mensen zijn. Ook hebben zij hier een heerlijk terras.
Kasteelstraat 57, Butcherscoffee.be

#3. The Plant Corner

Zonder twijfel de mooiste plantenwinkel van West-Europa, met een Yves Klein-blauwe accentmuur die je meteen in de Jardin Majorelle doet wanen. Naast cacti, (tropische) planten en air plants kan je hier ook terecht voor prachtige bloempotten en accessoires zoals kaarsen, gieters en andere hebbedingen. Eigenaars Sofie en Yannick hosten ook regelmatig workshops – waaronder de razend populaire ‘How Not To Kill Your Plants' – dus vraag hen zeker om advies.
Isabellalei 144, Theplantcorner.com

De mooiste plantenwinkel van West-Europa. Zonder twijfel
Le John is mijn ideale locatie voor een date

#4. Le John

Prachtig interieur en een al even mooie kaart. De atmosfeer van Le John is uniek: ongedwongen, maar ook luxueus. Pure ingrediënten, maar toch verfijnd. Modern met een vleugje vintage. Mijn ideale locatie voor een date.
Kasteelpleinstraat 25, Lejohn.be

#5. Nome Furniture

Antwerpen heeft wel meer fijne vintagemeubelzaken, maar deze is mijn favoriet. Ik deed er vijf jaar geleden mijn eerste échte interieurinvestering (een wandsysteem van Poul Cadovius) en verlekker me altijd op hun assortiment Scandinavisch en Europees design van klinkende namen als Louis van Teeffelen, Webe, Niels Otto Möller en Hans Wegner.
Van Trierstraat 41a, Nomefurniture.com

Hier deed ik vijf jaar geleden mijn eerste échte interieurinvestering
De groenten en kruiden die je hier eet komen uit de eigen gigantische stadsdaktuin

#6. Racine Pakt

Pakt is een plek waar je geweest MOET zijn, ook al ligt-ie niet pal in het klassieke stadscentrum. Het is een oude industriële werkplaats naast de nieuwe woonwijk 'Groen Kwartier' waar allerlei ondernemers hun ding kunnen doen. Er huizen reclame- en architectenbureaus maar evengoed de wereldberoemde Antwerpse koffiebar Caffenation (die er ook hun roastery heeft) en verschillende horecazaken. Racine is een heerlijke lunchplek met vers bereide gerechten. Leuk extraatje: de groenten en kruiden die de chefs gebruiken voor de salades en de sappen zijn afkomstig van de eigen gigantische stadsdaktuin.
Regine Beerplein 1 E103 / Lamorinièrestraat 161, Racinepakt.be

#7. Monar Clothing and Shoes

Monar is even Antwerps als ik, en de winkel is met mij mee gegroeid. De schoenenzaak is geëvolueerd naar een shop met zijn vinger aan de pols van alles wat hip is, waar je kleding en schoenen van merken als MM6, Bruuns Bazaar, See by Chloé en Kennel & Schmenger vindt naast sneakers en streetwear van merken als Fila, Adidas, Sauconny en Daily Paper.
Lombardenvest 61-63​, Monar.be

Deze winkel is even Antwerps als ik
Kies hier van een mooie uitgebreide kaart met taco's, tequila en mezcal

#8. La Taqueria

Mexicaans eten (en drinken) zit in de lift en dat merk je aan de recente horeca-toevoegingen in Antwerpen. La taqueria heeft een mooi uitgebreide kaart met taco's, tequila en mezcal en de locatie doet de rest. Niet gelegen op een dakterras, zoals Alex Turner zo mooi bezingt in Artic Monkeys-nummer 'Four Out Of Five', maar wél aan één van de meest bruisende pleintjes van het Antwerpse Zuid.
Vrijheidstraat 63, Lataqueria-antwerp.be

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan