Menu

Chez Claire

Dé hit van Antwerpen

Vergeet donuts, cupcakes of macarons, de éclairs zijn de nieuwste hit in patisserieland! En laat Chez Claire nou net dé nieuwe 'guilty pleasure hotspot' van Antwerpen zijn.

Vergeet donuts, cupcakes of macarons, de éclairs zijn de nieuwste hit in patisserieland! En laat Chez Claire nou net dé nieuwe 'guilty pleasure hotspot' van Antwerpen zijn.

Wellicht zegt een éclair jou niks, in België zie je ze bij elke bakker, supermarkt of patisserie wel liggen. Dit van oorsprong Franse gebakje is langwerpig van vorm, heeft een zachte vulling van banketbakkersroom en een chocoladelaagje. Heerlijk zoet en smeuïg, na één hap wil je direct méér …

Dat moeten de bedenkers van Chez Claire ook gedacht hebben. Zij verzonnen namelijk 13 nieuwe variaties op de originele éclair. Van Cheesecake tot Mango Passion en van karamel en zeezout tot een met hazelnootjes, bij Chez Claire kun je blijven terugkomen. Geniet dan direct van een glaasje bubbels of een lekkere koffie, of neem ze mee om er thuis van te genieten. 

Van Cheesecake tot Mango Passion, bij Chez Claire kun je blijven terugkomen
De spiegels aan het plafond en de neonletters aan de wand maken deze hotspot volledig instagramwaardig!

Net als de gebakjes zelf, is ook het interieur om van te smullen. Het werd vormgegeven door designstudio Pink Eye Design, met een verbluffend resultaat. Het is een stijlvol boetiekje geworden met veel roze, zwart-wit, goud en marmer en een speels harlekijnmotief. Daarnaast maken de spiegels aan het plafond en de neonletters aan de wand deze hotspot volledig instagramwaardig!

Bedenkers van Chez Claire zijn Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde. In 2012 maakten zij al naam en faam met hun innovatieve WASBAR concept, dat de internationale pers haalde en wereldwijd bekroond werd met diverse awards. Na de verkoop van WASBAR begon het ‘toch weer te kriebelen’ en in het voorjaar van 2018 openden zij hun nieuwe concept: Chez Claire.

Wanneer je dus in Antwerpen bent, vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen en van deze heerlijke gebakjes te genieten.

Told You So

Geschreven door: Told You So

Merel Baeten is de drijvende kracht achter Told You So, een online magazine waar je hotspots, unieke labels en creatief talent kunt ontmoeten. Merel verzamelt de beste koffiebarretjes, unieke conceptstores, stijlvolle modewinkels en bijzondere musea van haar geliefde thuisstad Antwerpen.

Locatie & route

Chez Claire
Schrijnwerkersstraat 15
2000 Antwerpen
https://www.chezclaire.be

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan