Menu

5x gezond Antwerpen

Vers, smakelijk en kleurrijk

Aan gezonde ontbijt- en lunchbarretjes in Antwerpen geen gebrek. Van gezonde açaï bowls, vegan taartjes en zuurdesempizza’s tot plantaardige kaasplankjes, de gerechten van onderstaande healthy hotspots in Antwerpen zullen je verwonderen. Voor een gezond ontbijtje, vers sapje, goedgevulde salade of lichte lunch weet je nu waar je moet zijn: in Antwerpen!

Aan gezonde ontbijt- en lunchbarretjes in Antwerpen geen gebrek. Van gezonde açaï bowls, vegan taartjes en zuurdesempizza’s tot plantaardige kaasplankjes, de gerechten van onderstaande healthy hotspots in Antwerpen zullen je verwonderen. Voor een gezond ontbijtje, vers sapje, goedgevulde salade of lichte lunch weet je nu waar je moet zijn: in Antwerpen!

#1. Divers Antwerpen

Esther Andries gelooft dat lekker eten en goed gezelschap cruciale ingrediënten zijn voor een goed en gezond leven. In haar foodbar Divers aan het Antwerpse Zuid kun je terecht voor een healthy fix. Je geniet er van cold pressed juices, versgemaakte smoothies en açaï bowls, vegan taartjes en heerlijke glutenvrije toast. Bij Divers worden alle gerechten en drankjes liefdevol met de hand gemaakt door Esther en haar team. Ze gebruiken hiervoor, indien mogelijk, biologische ingrediënten die vrij zijn van geraffineerde suikers. Mijn favorieten zijn de Snicker Bowl en de matcha latte.
Volkstraat 9, diversantwerpen.be

Bij Divers worden alle gerechtjes en drankjes liefdevol met de hand gemaakt door Esther en haar team
Hier eet je heerlijke zuurdesempizza’s met biologische, onbespoten groenten

#2. Standard

PAKT is een hotspot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. Zo vind je hier een daktuin van 1800 m² met moestuintjes, een tomatenserre en een verscheidenheid aan vissen, kippen en bijen. Tussen al dit groen vind je Standard, waar je heerlijke zuurdesempizza’s kunt eten met biologische, onbespoten groenten en kruiden uit eigen daktuin. Daarnaast kun je bij Standard ook terecht voor lekkere salades en fingerfood.
Regine Beerplein 1, Standardpizza.be

#3. Récollets

Récollets is een restaurant met een volledig plantbased menu, dus ook de vegan foodies kunnen hier terecht. Door het gebruik van zo veel mogelijk seizoensgebonden producten kun je bij Récollets genieten van de klassieke keuken op plantaardige wijze. Zo serveren ze hier glutenvrije taart, vegan kaaskroketten, een kaasplankje met plantaardige kazen en een dito pasteitje met frites. Récollets is gevestigd in een oude pasteibakkerij, waarvan het unieke interieur en de etalage uit 1879 voor een authentieke sfeer zorgen.
Minderbroedersrui 7, Recollets.be

Ze serveren hier glutenvrije taart, vegan kaaskroketten, en een kaasplankje met plantaardige kazen
De avocadotoast met gepocheerde eitjes is zeker een aanrader

#4. MOSS

Deze foodbar is mijn persoonlijke favoriete lunchplek in Antwerpen. Naast koffie, thee en versgeperste sappen kun je hier terecht voor een gezond ontbijt of lunch. De klassieke avocadotoast met gepocheerde eitjes is zeker een aanrader. Ook vind je bij MOSS meer dan genoeg glutenvrije alternatieven. Bovendien stap je vanuit de foodbar direct Bar Palmier binnen, waar je terechtkunt voor een aperitief om de avond in te luiden.
Volkstraat 11, Mossantwerp.be

#5. Jus Jus

Op ’t Zuid in Antwerpen vind je Jus Jus, een winkel en foodbar waar je cold pressed juices en notenmelk on the go kunt kopen. Ook kun je er ter plaatse genieten van een versgemaakte chia crème, vegan salade of versbereide soep. Jus Jus was in België pionier als het gaat om rauwe, koudgeperste drankjes. Neem een slok en ontdek zelf de heilzame werking van de supergezonde én lekkere Jus Jus-sapjes met klinkende namen als Bux Bunny, Vanilla Sky en Skinny G.
Verschansingstraat 46, Jusjus.be

Jus Jus is in België pionier als het gaat om rauwe, koudgeperste drankjes
Locatie & route
  1. Divers
  2. Standard
  3. Recollets
  4. Moss
  5. JusJus
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan