Menu

5x gezond Antwerpen

Vers, smakelijk en kleurrijk

Aan gezonde ontbijt- en lunchbarretjes in Antwerpen geen gebrek. Van açaï bowls, vegan taartjes en zuurdesempizza’s tot plantaardige kaasplankjes, de gerechten van onderstaande healthy hotspots in Antwerpen zullen je verwonderen. Voor een gezond ontbijtje, vers sapje, goedgevulde salade of lichte lunch weet je nu waar je moet zijn: in Antwerpen!

 

Aan gezonde ontbijt- en lunchbarretjes in Antwerpen geen gebrek. Van açaï bowls, vegan taartjes en zuurdesempizza’s tot plantaardige kaasplankjes, de gerechten van onderstaande healthy hotspots in Antwerpen zullen je verwonderen. Voor een gezond ontbijtje, vers sapje, goedgevulde salade of lichte lunch weet je nu waar je moet zijn: in Antwerpen!

 

#1. Humm Antwerp 

Humm Antwerp is een restaurant met een volledig plantbased menu, dus ook de vegan foodies kunnen hier terecht. Je bent hier op het juiste adres voor lekker, gezond eten én goede vibes. Humm Anwerp biedt je een verrukkelijke Midden-Oosterse keuken waaruit ze puur plantaardige gerechtjes serveren die duidelijk door met name de Israëlische cultuur zijn geïnspireerd. De combinatie van verschillende groenten is verrassend en ziet er daarbij nog een heel kleurrijk en gezellig uit. Neem vooral een kijkje op de menukaart!

Dageraadplaats 33, humm.love

 

Je bent hier op het juiste adres voor lekker, gezond eten én goede vibes
Hier eet je heerlijke zuurdesempizza’s met biologische, onbespoten groenten

#2. Standard

PAKT is een hotspot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten. Zo vind je hier een daktuin van 1800 m² met moestuintjes, een tomatenserre en een verscheidenheid aan vissen, kippen en bijen. Tussen al dit groen vind je Standard, waar je heerlijke zuurdesempizza’s kunt eten met biologische, onbespoten groenten en kruiden uit eigen daktuin. Daarnaast kun je bij Standard ook terecht voor lekkere salades en fingerfood.
Regine Beerplein 1, Standardpizza.be

#3. Plant B

Tijdens een rondreis door Australië ontstond het idee: ​Een zaak beginnen gefocust op plant-based vegan voeding. Een tweede carrière, dus ook wel een plan B, vandaar ​de naam Plant B. Kies bijvoorbeeld voor het ‘yolo’ ontbijt en geniet van een mix van fruit, brood, scrambled tofu, kokosbacon en nog veel meer. Als lunch heb je bijvoorbeeld de vegan zalm sandwich met avocado. Ook kun je kiezen voor tapas en andere warme gerechten. En o ja, vergeet het dessert niet. De cheesecake is favoriet! 

Oude Koornmarkt 64, plantb.co/

 

Een tweede carrière, dus ook wel een plan B, vandaar ​de naam Plant B
De avocadotoast met gepocheerde eitjes is zeker een aanrader

#4. MOSS

Deze foodbar is mijn persoonlijke favoriete lunchplek in Antwerpen. Naast koffie, thee en versgeperste sappen kun je hier terecht voor een gezond ontbijt of lunch. De klassieke avocadotoast met gepocheerde eitjes is zeker een aanrader. Ook vind je bij MOSS meer dan genoeg glutenvrije alternatieven. Bovendien stap je vanuit de foodbar direct Bar Palmier binnen, waar je terechtkunt voor een aperitief om de avond in te luiden.
Volkstraat 11, Mossantwerp.be

#5. Jus Jus

Op ’t Zuid in Antwerpen vind je Jus Jus, een winkel en foodbar waar je cold pressed juices en notenmelk on the go kunt kopen. Ook kun je er ter plaatse genieten van een versgemaakte chia crème, vegan salade of versbereide soep. Jus Jus was in België pionier als het gaat om rauwe, koudgeperste drankjes. Neem een slok en ontdek zelf de heilzame werking van de supergezonde én lekkere Jus Jus-sapjes met klinkende namen als Skinny G, Doctor Veggie en The Jus-Tox.
Verschansingstraat 46, Jusjus.be

Jus Jus is in België pionier als het gaat om rauwe, koudgeperste drankjes
Locatie & route
  1. Humm Antwerp
  2. Standard
  3. Plant B
  4. Moss
  5. JusJus
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan