Menu

10 uur in Antwerpen

Het ideale dagje uit in de Belgische stad van mode en cultuur

Met een gigantisch aanbod van stijlvolle modewinkels, bijzondere musea, heerlijke restaurants en gezellige barretjes is het best lastig om te weten waar je heen moet gaan in ‘t Stad. We nemen je dan ook graag mee naar enkele van onze favoriete adresjes.

Met een gigantisch aanbod van stijlvolle modewinkels, bijzondere musea, heerlijke restaurants en gezellige barretjes is het best lastig om te weten waar je heen moet gaan in ‘t Stad. We nemen je dan ook graag mee naar enkele van onze favoriete adresjes.

10.00 Stijlvol ontbijten in Brasserie Royal

Wanneer je uitstapt op Antwerpen Centraal kijk je direct je ogen uit. Dit station is namelijk uitgeroepen tot één van de mooiste treinstations ter wereld. En niet zomaar: het complex ademt een ongekende grandeur en is spectaculair mooi. Na je treinrit kun je in het stationscafé Brasserie Royal heerlijk op je gemak ontbijten. Met een koffie, verse croissants en een eitje start je hier je dagje Antwerpen in stijl.
Pelikaanstraat 3, Brasserieroyal.be

Het ademt een ongekende grandeur en is spectaculair mooi
Dit majestueuze winkelcomplex wordt ook wel de Champs Elysées van Antwerpen genoemd

11.30 Shop ‘till you drop!

Vanaf het station loop je via de Keyserlei richting het oude centrum van Antwerpen. Deze drukke straat in de stationsbuurt is altijd in beweging en een smeltkroes van winkels en restaurants met roots van over heel de wereld. Eenmaal op de Meir aangekomen kun je echt beginnen aan je dagje Antwerpen. Hier vind je de grootste flagship stores van bekende en minder bekende merken. Halverwege de Meir vind je de Shopping Stadsfeestzaal. Loop even dit majestueuze winkelcomplex binnen, wat ook wel het Champs Elysées van Antwerpen genoemd.

14.30 Girlpower in het Maagdenhuismuseum

Het Maagdenhuismuseum in Antwerpen is gehuisvest in een historisch gebouw uit de 16de en 17de eeuw, dat lange tijd dienst deed als weeshuis voor meisjes, de ‘maegdeckens’. In de vaste tentoonstellingscollectie kom je alles te weten over de Antwerpse vondelingen en wezenzorg door de eeuwen heen. Maar veel leuker nog zijn de wisselende exposities die zich vaak richten op empowerment bij vrouwen.
Lange Gasthuisstraat 33, Maagdenhuismuseum.be

De wisselende exposities richten zich vaak op empowerment bij vrouwen
Mijn tip voor interieurliefhebbers is om de Kloosterstraat met al haar winkels te bezoeken

16.00 Interieurshoppen als een pro

Vanaf de Kammenstraat loop je via de Nationalestraat richting Antwerpen-Zuid. Ook hier heb je weer een grote diversiteit aan modewinkels, interieurshops, barretjes en conceptstores. Mijn tip voor interieurliefhebbers is om de Kloosterstraat met al haar winkels te bezoeken, en daarbij mag een bezoekje aan The Recollection zeker niet ontbreken. Deze unieke conceptstore is zo gaaf!
Kloosterstraat 54, Therecollection.com

19.00 Let’s have dinner

Klaar met borrelen op de Marnixplaats? Dan hoef je niet ver te zoeken voor een leuke plek om iets te eten. Op het Zuid vind je namelijk talloze restaurantjes. Vis eten doe je bij vis- & wijnbistro Fiskebar en voor een Thaise streetfoodbelevenis stap je best binnen bij Yam Thai. 

Vanaf de Leopold de Waelplaats neem je gemakkelijk een metro of bus terug naar Antwerpen Centraal of Station Berchem alwaar je treinreis terug naar Nederland kan beginnen. 

Vanaf de Leopold de Waelplaats neem je gemakkelijk een metro of bus terug naar Antwerpen Centraal of Station Berchem
Verblijf voordelig in de leukste hotels van Antwerpen

Reis naar Antwerpen

NS International heeft regelmatig aanbiedingen voor trein- & hotelarrangementen naar en in Antwerpen. Kijk voor het actuele aanbod op de website van NS International. Hier vind je ook aanbiedingen voor andere topbestemmingen, zoals Parijs, Berlijn of Londen.

Studio Birdy

Geschreven door: Studio Birdy

Merel Baeten is de drijvende kracht achter Studio Birdy, waarvoor ze content schrijft en producteert in de breedste zin van het woord. Voor NSfavourites verzamelt Merel de beste koffiebarretjes, unieke conceptstores, stijlvolle modewinkels en bijzondere musea van haar geliefde thuisstad Antwerpen.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan