US flag English version
Menu

Zomerse restaurants in Amsterdam

Bij deze fijne hotspots schijnt de zon altijd

Denk je zomer, dan denk je zon, koude drankjes op het terras en summervibes. Jammer dat het niet elke dag zomer kan zijn in Nederland ... Maar: bij deze acht Amsterdamse restaurants lijkt de zon altijd te schijnen – zelfs als het pijpenstelen regent.

Denk je zomer, dan denk je zon, koude drankjes op het terras en summervibes. Jammer dat het niet elke dag zomer kan zijn in Nederland ... Maar: bij deze acht Amsterdamse restaurants lijkt de zon altijd te schijnen – zelfs als het pijpenstelen regent.

De taco's komen in vijf varianten en je doet er goed aan ze allemaal te bestellen

#1. Coba Taqueria

Ah, Coba, Coba Taqueria, wat ben je verrukkelijk. Ten eerste vanwege de kleine kaart met heerlijke taco’s. Ze komen in vijf varianten en je doet er goed aan ze allemaal te bestellen: zomervakantie in een schaaltje. Ten tweede vanwege de looks van het ruige, ietwat verstopte hoekpand in Amsterdam Noord: op en top Mexico. Of beter nog: een Tarantino-set. Ongepolijst en aangekleed met koeienvellen, cactussen en mariabeeldjes. Tot slot vanwege de uitgebreide collectie tequila en mezcal. Als je tequilakennis niet verder reikt dan wat je in de lokale kroeg krijgt voorgeschoteld, dan gaat er bij Coba een wereld voor je open.

Schaafstraat 4, Amsterdam, coba-taqueria.com

#2. Café-Restaurant Stork

Ben jij een gek op verschillende vis- schaal- en schelpdieren? Dan ben je bij Stork in Amsterdam-Noord zeker weten aan het juiste adres. Van dinsdag t/m zondag ben je hier welkom om te genieten van de lekkerste dagverse visgerechten. Ga je voor een hele kreeft, een plateau fruits de mer met oesters, mosselen en vongele of de catch of the day? Vanaf het sfeervolle terras kijk je uit op de Noordelijke IJ-oevers. Als je hier zit, heb je echt even het gevoel dat je op vakantie bent. Vooral met de zon op je bol. Bij minder lekker weer kun je trouwens ook tafelen in de oude industriële loods waarin het restaurant zich bevindt.

Gedempt Hamerkanaal 201, restaurantstork.nl

Ga je voor een hele kreeft, een plateau fruits de mer of de catch of the day?
Zoals ze dat in het Surinaams zeggen: super spang

#3. Waterkant 

Bij Waterkant hangt een ongedwongen en relaxt sfeertje. Dit is niet zo gek, want het concept is geïnspireerd op de waterkant in Suriname! Je zit hier direct aan het water en het is altijd gezellig druk. Ben je toevallig dol op Surinaamse biertjes en hapjes? Dan zit je hier perféct. Van soato soep, baka bana, telo en cassave chips tot buns met bakkeljauw en gado gado. Zoals ze dat in het Surinaams zeggen: super spang! En o ja, het Surinaamse Parbo biertje is fantastisch om de roti met kip mee weg te spoelen. Naast biertjes heeft Waterkant ook een flinke lijst met cocktails. Dit concept bevindt zich onder een Q-park. Maar als je er zit heb je dat helemaal niet door. Ook bij minder lekker weer kan je hier terecht, maar schuif wel op tijd aan voor je plekje.

Marnixstraat 246waterkantamsterdam.nl

 

#4. Nomads

Nomads is helemaal niet afhankelijk van het weer, ze nemen het warme klimaat gewoon zelf mee naar Amsterdam. Het vrolijke lokaal met een van de zonnigste terrassen van de stad is huist in de Oostpoort, een winkelcentrum aan de rand van Amsterdam-Oost waar je de verf nog bijna kunt ruiken. Dito voor Nomads: de zaak is pas nét open en is nu al geliefd onder de ‘well traveled’: bij Nomads reist de kaart namelijk iedere maand naar een ander werelddeel. Vandaar die naam natuurlijk. Nomads' reizende kaart is zowel lekker als verrassend. Eerste stop? Peru. Land naar ons hart, maar zelfs als je er nog nooit geweest bent proef je de zon door de kruidige (vis)gerechten heen. 

Oranje Vrijstaatkade 55, Amsterdam, nomads-amsterdam.nl

De kaart reist hier iedere maand naar een ander werelddeel
Het broodje saté, van kalkoen met kokos, pinda’s en daarbij een tempeh salade is een aanrader

#5. Hannekes Boom   

Gelegen aan de haven op een van de mooiste plekjes van Amsterdam/de stad, vind je het restaurant Hannekes Boom. Je bent hier van harte welkom voor een drankje en een hapje. Of je nou aan een van de picknicktafels gaat zitten of aan de kade met je benen richting het water: het is hier top. Voor lunch serveren ze verschillende belegde broodjes en andere gerechten. Het broodje saté, van kalkoen met kokos, pinda’s en daarbij een tempeh salade is een aanrader. Voor diner heb je keuze uit verschillende vis-, vlees-, en vegetarische gerechten. Denk bijvoorbeeld aan zeebaars, of een vega hamburger met guacamole. Voor ieder wat wils!  

Dijksgracht 4, hannekesboom.nl 

#6. Mossel & Gin

In de buurt van het Westerpark en toevallig dol op mosselen? Bezoek dan de te gekke hotspot Mossel & Gin. Bijzonder is dat je hier mosselpannetjes kunt bestellen met verschillende uitgesproken smaken. Denk aan mosselen op Thaise wijze, mosselen met truffel, mosselen met roquefort (een Franse schimmelkaas) en uiteraard mosselen op klassieke wijze. Help, keuzestress! Naast de oer-Hollandse mossel, serveren zie ook kibbeling, visburgers en oesters. Als je hier toch bent, neem dan gelijk een gin-tonic. Die is hier lekkerder dan ooit en allesbehalve standaard. Met fijne infusions creëren ze bij Mossel & Gin authentieke wannahave drankjes. Over keuzestress gesproken: de drankjes kan je ook als half glas krijgen. Dat betekent nog meer opties proberen! Spijt zal je niet krijgen. Eet smakelijk!

Gosschalklaan 12, mosselengin.nl 

 

Bijzonder is dat je hier mosselpannetjes kunt bestellen met verschillende uitgesproken smaken
Ze hebben hier verrukkelijke oesters uit Normandië en nog veel meer

#7. Kop van Oost 

Zin in culinaire hapjes, aan het water én als je geluk hebt in het zonnetje? Ga dan dineren bij Kop van Oost, gelegen achter de molen van Brouwerij ’t IJ en de Javastraat in Amsterdam-Oost. Ook bij minder mooi weer zit je hier top. Vanuit de serre heb je heerlijk uitzicht op het water. Voor het diner heb je keuze uit het standaard drie,- vier,- of vijfgangen menu. Wil je liever zelf gerechten kiezen? Geen probleem, dit kan namelijk ook! De all-time classic is de steak tartaar. Je kunt zelf kiezen of je deze in 90 gram of in 140 gram wilt, met of zonder Franse frietjes. Verder hebben ze hier verrukkelijke oesters uit Normandië en nog veel meer. Vergeet niet op tijd te reserveren, want deze tent is populair.  

Zeeburgerpad 1, dekopvanoost.com

#8. Café Restaurant Nieges 

Aan de Westerdoksdijk, op loopafstand van Centraal Station, ligt het pareltje Café Restaurant Nieges. Bij betreden van het grote terras aan het water krijg je meteen een zomers gevoel. Waait het hard? Neem dan lekker binnen plaats, het uitzicht blijft net zo fijn. O ja, als je dan toch binnen zit, kijk dan eens goed naar het plafond. Deze is allesbehalve saai met bungelende vliegtuigen en mooie planten. Het menu is gevarieerd: van bavette met venkel en bearnaisesaus tot truffelrisotto met verse truffel en een gegrilde tonijn met basilicumolie. Voor een cocktail zit je hier ook op de juiste plek! De espresso martini smaakt hier, dankzij de heerlijke setting, extra speciaal!

Westerdoksdijk 40, caferestaurantnieges.nl

Bij betreden van het grote terras aan het water krijg je meteen een zomers gevoel
Barts Boekje

Geschreven door: Barts Boekje

Barts Boekje is de lifestyle- en adressensite van Maartje Diepstraten. Je vindt er allerhande adresjes, van hippe hotspots tot gouwe ouwe, van Vlissingen tot Kaapstad. Zelf woont Maartje in Amsterdam, met man Dirk en mopshond Willem. Ook leuk: Maartje schreef het boek Little escapes. 208 slaaptips en eetadressen in Nederland en Vlaanderen.

Locatie & route
  1. Coba Taqueria
  2. Café-Restaurant Stork
  3. Waterkant
  4. Nomads
  5. Hannekes Boom
  6. Mossel & Gin
  7. Kop van Oost
  8. Café Restaurant Nieges
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan