Menu

Zomerse restaurants in Amsterdam

Bij deze fijne hotspots schijnt de zon altijd

Denk je zomer, dan denk je zon, koude drankjes op het terras en summervibes. Jammer dat het niet elke dag zomer kan zijn in Nederland ... Maar: bij deze drie Amsterdamse nieuwkomers lijkt de zon altijd te schijnen – zelfs als het pijpenstelen regent.

Denk je zomer, dan denk je zon, koude drankjes op het terras en summervibes. Jammer dat het niet elke dag zomer kan zijn in Nederland ... Maar: bij deze drie Amsterdamse nieuwkomers lijkt de zon altijd te schijnen – zelfs als het pijpenstelen regent.

#1. Coba Taqueria

Ah, Coba, Coba Taqueria, wat ben je verrukkelijk. Ten eerste vanwege de kleine kaart met heerlijke taco’s. Ze komen in vijf varianten en je doet er goed aan ze allemaal te bestellen: zomervakantie in een schaaltje. Ten tweede vanwege de looks van het ruige, ietwat verstopte hoekpand in Amsterdam Noord: op en top Mexico. Of beter nog: een Tarantino-set. Ongepolijst en aangekleed met koeienvellen, cactussen en mariabeeldjes. Tot slot vanwege de uitgebreide collectie tequila en mezcal. Als je tequilakennis niet verder reikt dan wat je in de lokale kroeg krijgt voorgeschoteld, dan gaat er bij Coba een wereld voor je open.
Schaafstraat 4, Amsterdam, coba-taqueria.com

 

#2. Persijn en Juniper & Kin

Persijn en Juniper & Kin zijn twee heel verschillende restaurants op dezelfde locatie. Persijn is op en top Nederlands, met een leuke twist. Het restaurant serveert namelijk écht Hollandse kost, in een jasje van nu. De ingrediënten uit eigen kas laten je zien (én proeven) hoe verrassend en vernieuwend de Nederlandse keuken kan zijn. Waar Persijn in het nieuwe QO Hotel op de begane grond zit, bevindt rooftopbar Juniper & Kin zich maar liefst op de 21ste verdieping. Hier ga je heen voor prachtige cocktails en een selectie van kleinere ‘raw-food’ gerechten. Deze komen uit de eigen kas op de 22e verdieping. Die naam? Die komt van de jeneverbes, het hoofdingrediënt voor de oer-Hollandse alcoholische drank jenever. Waar weer zomerse cocktails van geshaked worden. Cirkel rond. 
Amstelvlietstraat 4, Amsterdam, Juniperandkin.nl/

#3. Nomads

Nomads is helemaal niet afhankelijk van het weer, ze nemen het warme klimaat gewoon zelf mee naar Amsterdam. Het vrolijke lokaal met een van de zonnigste terrassen van de stad is huist in de Oostpoort, een winkelcentrum aan de rand van Amsterdam-Oost waar je de verf nog bijna kunt ruiken. Dito voor Nomads: de zaak is pas nét open en is nu al geliefd onder de ‘well traveled’: bij Nomads reist de kaart namelijk iedere maand naar een ander werelddeel. Vandaar die naam natuurlijk. Nomads' reizende kaart is zowel lekker als verrassend. Eerste stop? Peru. Land naar ons hart, maar zelfs als je er nog nooit geweest bent proef je de zon door de kruidige (vis)gerechten heen. 
Oranje Vrijstaatkade 55, Amsterdam, nomads-amsterdam.nl

Barts Boekje

Geschreven door: Barts Boekje

Barts Boekje is de lifestyle- en adressensite van Maartje Diepstraten. Je vindt er allerhande adresjes, van hippe hotspots tot gouwe ouwe, van Vlissingen tot Kaapstad. Zelf woont Maartje in Amsterdam, met man Dirk en mopshond Willem. Ook leuk: Maartje schreef het boek Little escapes. 208 slaaptips en eetadressen in Nederland en Vlaanderen.

Locatie & route
  1. Coba Taqueria
  2. Bumbu Kitchen
  3. Persijn en Juniper & Kin (QO Hotel)
  4. Nomads
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan