US flag English version
Menu

Thuyskamer

Hidden hotspot in hartje Jordaan

De hidden gem Thuyskamer verhuisde nog niet zolang geleden van de Nieuwe Nieuwstraat naar La maison de Sophie in de Jordaan. Samen verkopen ze nu handgemaakte producten van lokale ontwerpers, en bijzondere spullen van gebruikte materialen.

De hidden gem Thuyskamer verhuisde nog niet zolang geleden van de Nieuwe Nieuwstraat naar La maison de Sophie in de Jordaan. Samen verkopen ze nu handgemaakte producten van lokale ontwerpers, en bijzondere spullen van gebruikte materialen.

De eigenaresse van Thuyskamer, Heleen, zat drie jaar lang met haar winkeltje in de Nieuwe Nieuwstraat. Geregeld kwam Sophie even buurten, want die woonde daar in de straat. Ook zij runde een eigen winkel, in de Jordaan, met kleding en sieraden. Het klikte tussen hen, en na een tijdje voelde het zo goed dat ze dachten: samen staan we sterker. Heleen pakte al haar mooie spullen bij elkaar en trok bij La maison de Sophie in. Hond Max verhuisde natuurlijk mee en voelt zich daar al helemaal thuis, hij moet alleen nog even wennen aan zijn nieuwe huisbaas: kater Jinx.

Hond Max verhuisde natuurlijk mee
Het leukste vind ik misschien wel de bordjes van Oh You Pretty Plates

Loop je door de Eerste Boomdwarsstraat, dan springt de huiselijke etalage al snel in het oog. Niet zo gek dus dat menig mens hier even binnenstapt. Daar wacht je een enorme toonbank, waar je ook koffie kunt drinken. 'Vroeger' was er een koffiehoek achterin de winkel, maar daar vind je nu de leuke producten van Thuyskamer terug. Wat hier allemaal te shoppen valt? Van alles en nog wat: leren portemonnees en tassen voor onderweg, lijsten en verlichting voor thuis, kleding en sieraden voor je lijf en homemade limonade om je dorst te lessen. Het leukste vind ik hier misschien wel de bordjes van Oh You Pretty Plates. Ik houd ervan als ergens producten van jonge lokale designers te vinden zijn. Zoals hier dus.

Bij Thuyskamer & La maison de Sophie vind je alles wat je nodig hebt. En wat je eigenlijk niet nodig hebt maar wel heel leuk is om te hebben. Met twee enthousiaste onderneemsters en twee knuffeldieren kun je je geen warmer welkom wensen. Kortom, deze hotspot is hoe dan ook een bezoekje waard!

Je kunt je geen warmer welkom wensen
Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

Locatie & route

Thuyskamer & La maison de Sophie
Eerste Boomdwarsstraat 10
Amsterdam
https://thuyskamer.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan