US flag English version
Menu

Melting Pot Amsterdam

Een mengelmoes van woonaccessoires en fashion

De Pijp is een winkel rijker: Melting Pot Amsterdam. Als je hier binnenstapt word je meteen vrolijk door de kleurexplosie die op je af komt. Alle kleurrijke producten verdienen een plek in de winkel. Van woonaccessoires tot fashion, maar ook unieke cadeautjes.

De Pijp is een winkel rijker: Melting Pot Amsterdam. Als je hier binnenstapt word je meteen vrolijk door de kleurexplosie die op je af komt. Alle kleurrijke producten verdienen een plek in de winkel. Van woonaccessoires tot fashion, maar ook unieke cadeautjes.

Voordat Melting Pot Amsterdam haar intrede deed, zat Raak jarenlang in dit pand. De familie Maasland – de ondernemers achter Melting Pot – kwam geregeld in de winkel. Toen ze hoorden dat Raak ging stoppen grepen ze hun kans om hier een interieur-, fashion- en cadeauwinkel te beginnen. Vader Frits en moeder Elly bestierden al eerder diverse kledingwinkels met fashion en lingerie en deze nieuwe uitdaging kwam voor hen op het juiste moment. Maar dit keer wel met het hele gezin. Zoon Bryan was aannemer en zat te denken aan een carrièreswitch, dus ook voor hem was dit een perfecte kans. En dochter Bridget (inderdaad de Maasland bekend van tv) is betrokken als vliegende keep. Je kunt haar hier dus zomaar tegen het lijf lopen. Elly en Frits zelf staan op zondag in de winkel en doen de inkoop.

Vader Frits en moeder Elly bestierden al eerder diverse kledingwinkels met fashion en lingerie
Alles past bij elkaar en kent een vleugje van een ongedwongen, bohemien levensstijl

De kleurrijke winkel barst van de woonaccessoires, allemaal in de smaak van Bridget en haar moeder. Er is van alles wat – daar komt de naam van de winkel ook vandaan – maar alles past bij elkaar en kent een vleugje van een ongedwongen, bohemien levensstijl. ‘Zelfs mensen die een heel strak interieur hebben, vinden hier wel iets. Ze vinden het leuk om één eyecatcher neer te zetten, zoals een van de kandelaars met een kleurrijke vogel’, vertelt Bryan. Maar ook cadeaus vind je hier in overvloed. Net anders dan anders en superorigineel. Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan iemand een beetje extra geluk uit Japan te geven? Zoals een Lucky Cat of een Sonny Angel (gelukspop), die je koopt zonder te weten welke er precies in de doos zit.

Ook voor kleding en schoenen ben je bij Melting Pot aan het juiste adres. De mooie kimono’s bijvoorbeeld, die springen bij binnenkomst meteen in het oog. Melting Pot Amsterdam is elke dag open. Meer weten over de collectie? Online kun je vast inspiratie opdoen: meltingpotamsterdam.nl.

Melting Pot Amsterdam is elke dag open
Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

Locatie & route

The Melting Pot Amsterdam
Eerste van der Helststraat 46
1072NV Amsterdam, Nederland
https://www.meltingpotamsterdam.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan