US flag English version
Menu

Video - Ontdek Amsterdam Oost

Een middag op tour door hip & happening Oost

Amsterdam Oost is the place to be. Het barst er van de leuke winkeltjes, cocktail- & wijnbars, restaurantjes en hotels. Daarnaast is Oost groen, ruim en verrassend veelzijdig, dankzij de smeltkroes van culturen. Tijd voor een middag in Oost! (Video onderaan in artikel)

Amsterdam Oost is the place to be. Het barst er van de leuke winkeltjes, cocktail- & wijnbars, restaurantjes en hotels. Daarnaast is Oost groen, ruim en verrassend veelzijdig, dankzij de smeltkroes van culturen. Tijd voor een middag in Oost! (Video onderaan in artikel)

#1. Het Entrepotdok

Je avontuur start op Centraal Station, alwaar je een OV-fiets uit de stalling haalt. Een nieuwe buurt verkennen per fiets is wel zo handig, én leuk. Fiets vanaf Centraal Station via de Prins Hendrikkade in oostelijke richting naar het Entrepotdok, een gracht met het grootste bewoonde pakhuizencomplex van Amsterdam. Een prachtig en opvallend rustig stukje Amsterdam, zonder de drukte en hordes toeristen van de binnenstad. 

Het grootste bewoonde pakhuizencomplex van Amsterdam
Meer dan zesduizend prachtige tropische en inheemse bomen en planten

#2. Hortus Botanicus

Via de Nijlpaardenbrug, een ophaalbrug voor fietser en voetgangers uit 1907, kom je uit bij Artis in de statige Plantagebuurt. Voor een bijzondere, groene ervaring, fiets je door naar de Amsterdamse Hortus Botanicus. Deze botanische tuin is zo'n 1,2 ha groot en je vindt er meer dan zesduizend tropische en inheemse bomen en planten. Verwonder je in de buitentuin en de verschillende kassen, waaronder een vlinderkas, over de pracht die de natuur te bieden heeft. Blijf nog even hangen in het Hortus Café voor een koffietje tussen het groen.
Plantage Middenlaan 2a, dehortus.nl

#3. Oosterpark

Hét park van Oost, met ruim 5,3 miljoen bezoekers per jaar. Het Oosterpark bestaat al ruim 100 jaar en is onlangs prachtig gerenoveerd. Of je nu komt om te wandelen, picknicken, een boek te lezen, te joggen, mediteren, barbecueën, een optreden te zien in de muziekkoepel ... het kan allemaal. In de omgeving van het park vind je het Tropenmuseum en veel leuke café's en restaurants in de Linnaeusstraat, de Oosterparkstraat en de Eerste van Swindenstraat. Mooie tips voor in het park: de prachtige terrassen – én interieurs – van restaurant PARK (van Hotel Arena, zie foto) en café restaurant De Tropen (van het Tropenmuseum). Ook de Dappermarkt is praktisch om de hoek. Leuk om de sfeer van Oost te proeven, letterlijk en figuurlijk.
PARK - Hotel Arena, ’s-Gravesandestraat 55parkcafe-restaurant.nl
Café Restaurant De Tropen, Mauritskade 64amsterdamdetropen.nl

Hét park van Oost is onlangs prachtig gerenoveerd
De naam is geïnspireerd op het nummer van The Kingsmen, net zo swingend als Louie Louie zelf

#4. Bar Louie Louie

Een van die leuke all-day hotspots aan de rand van het Oosterpark is Louie Louie, pal tegenover het Tropenmuseum. Je kunt er van 's morgens vroeg tot 's avonds laat terecht voor goede shareable happen als taco's en ceviche die je wegspoelt met bijzondere drankjes als sangria of kombucha. Louie Louie heeft ook een heerlijk terras, doe daar je voordeel mee. Nog een leuk weetje: de naam is geïnspireerd op een klassiek popnummer dat meer dan 1000 keer gecoverd is. Deze bar is echter wel one of a kind.
Linnaeusstraat 11, louielouie.nl

#5. DIV. Damesboudoir

Tijd om te shoppen! Dat kan in Oost namelijk heel goed. Bijvoorbeeld bij DIV., waar je terecht kunt voor toffe streetwear en sneakers. DIV. is gestart op de Javastraat nummer 8 met het DIV. Herenkabinet. Later is hier (dankjewel DIV.!) het Damesboudoir bijgekomen, iets verderop in dezelfde straat. DIV. Damesboudoir verrast je met haar bijzondere, originele collectie. Ook het interieur is te gek: ruim, licht en fris met veel kunst en groene planten aan de muur. Shopsucces verzekerd. 
Javastraat 100, divamsterdam.com

Een bijzondere, originele collectie met veel kunst en groene planten aan de muur
 
Locatie & route
  1. Entrepotdok
  2. Hortus Botanicus
  3. Oosterpark
  4. Bar Louie Louie
  5. DIV. Damesboudoir
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan