US flag English version
Menu

Rain Couture

Stijlvolle regenjassen voor iedereen

In Nederland loop je nu eenmaal de kans dat je een flinke hoosbui over je heen krijgt. Om er ook dán vlot uit te zien is in 2015 Rain Couture opgericht. Een winkel met modieuze regenjassen die beschermen tegen elke regenbui.

In Nederland loop je nu eenmaal de kans dat je een flinke hoosbui over je heen krijgt. Om er ook dán vlot uit te zien is in 2015 Rain Couture opgericht. Een winkel met modieuze regenjassen die beschermen tegen elke regenbui.

De jassen van Rain Couture zijn niet alleen te dragen tijdens regenachtige dagen. Integendeel: ze zijn zo stylish dat je ze elke dag wel aan wilt. Je ziet ook eigenlijk niet dat het regenjassen zijn. Maar schijn bedriegt: ze hebben een extreem hoge waterdichtheid en zijn winddicht. Wees echter niet bang dat je oververhit op je bestemming aankomt, want de jassen ademen wel. De meeste zijn ook wat langer, zodat je bovenbenen droog blijven. Vooral vrouwen worden hier heel blij van, een jas van Rain Couture. Jassen voor mannen en kinderen hebben ze trouwens ook, die zijn net zo stijlvol en functioneel.

Ze zijn zo stylish dat je ze elke dag wel aan wilt
Eigenaresse Daphne test de regenjassen eerst een paar weken zelf, door ze dagelijks te dragen

Het idee voor Rain Couture komt van oprichtster Daphne. Zij zat voor haar studie in Bergen, Noorwegen, waar het altijd maar regende. Ze ging op jacht naar een leuke regenjas, maar slaagde daar totaal niet in. De vormloze exemplaren oogden al snel lomp en al helemaal niet vrouwelijk. Dé reden dus om zelf regenjassen te gaan ontwerpen. Inmiddels is dat idee uitgegroeid tot twee eigen winkels in Amsterdam, die vol hangen met haar eigen stijlvolle, waterdichte creaties. De regenjassen test ze eerst een paar weken zelf, door ze dagelijks te dragen. Zo komt ze erachter wat er eventueel nog mist en beter kan. Sowieso heeft elke jas een keycord in de zak, omdat Daphne zelf haar sleutels geregeld kwijt was. En sommige hebben bovenin een verborgen vakje, zodat de zakkenrollers daar niet bij kunnen. In de binnenzak zit trouwens een oogje voor je earphones, ook handig!

Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan