US flag English version
Menu

Foam Fotografiemuseum

Beroemde fotografen en opkomend talent

Met gratis rondleidingen, regelmatig wisselende tentoonstellingen en een geheel eigen identiteit heeft Foam de titel van grootste fotografiemuseum van Nederland dubbel en dwars verdiend.

Met gratis rondleidingen, regelmatig wisselende tentoonstellingen en een geheel eigen identiteit heeft Foam de titel van grootste fotografiemuseum van Nederland dubbel en dwars verdiend.

Bij Foam vind je wisselende tentoonstellingen. Van fashion tot documentair en historisch tot modern. Niet alleen van beroemde fotografen, maar ook jong opkomend talent krijgt een podium. Alle facetten van de actuele fotografie worden getoond, en dat maakt het aantrekkelijk voor een heel breed publiek. Met 200.000 bezoekers per jaar is Foam het best bezochte fotografiemuseum van Nederland. Het bestaat uit drie verschillende panden. Gelukkig hoef je niet steeds naar buiten te lopen, want ze zijn via luchtbruggen, trappen en overdekte binnenplaatsen met elkaar verbonden. Dat maakt het hier heel verrassend: achter elke hoek is de ruimte totaal anders.

Achter elke hoek is de ruimte weer totaal anders

Het museum biedt regelmatig gratis rondleidingen aan, waarvoor je je kunt aanmelden. In een groepje van maximaal vijftien personen bekijk je in een uur de tentoonstelling van dat moment. Samen met de museumdocent ontdek je het verhaal van de fotograaf en de foto's. En dat maakt je bezoekje hier nóg interessanter. Bekijk op de website of dit op de dag van jouw (gewenste) bezoek ook van toepassing is.

Ook in het winkeltje met fotoboeken raak je niet uitgekeken

Helemaal beneden vind je trouwens het café om weer even bij te tanken. Hier kun je ontbijten, lunchen, taart eten en borrelen. Op donderdagavond zijn ze speciaal langer open voor het diner. Bij de ingang – tevens de uitgang – is het winkeltje, waar de fotografieboeken op je liggen te wachten. Raak je niet uitgebladerd, dan kun je ze gewoon kopen. Zelf heb ik er ook één op tafel liggen, opengeslagen bij de mooiste foto. Daarmee heb je meteen een stukje kunst in huis.

Foam is elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur en op donderdag en vrijdag tot 21.00 uur. Op foam.org zie je de huidige tentoonstellingen, evenementen én workshops.

Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

Locatie & route

Foam Fotografiemuseum
Keizersgracht 609
Amsterdam
https://www.foam.org

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan