US flag English version
Menu

Escobar

Spaanse sferen in de Amsterdamse Pijp

Op de hoek van de beroemde Albert Cuypmarkt in Amsterdam beland je ineens in Spanje. Escobar is een van de nieuwste restaurants in de Pijp, met verfijnde tapas op het menu.

Op de hoek van de beroemde Albert Cuypmarkt in Amsterdam beland je ineens in Spanje. Escobar is een van de nieuwste restaurants in de Pijp, met verfijnde tapas op het menu.

Veel mensen stappen met open mond binnen

Als je de stoere stalen pui ziet, heb je geen idee van wat erachter schuilt. Veel mensen stappen dan ook met open mond binnen. Omdat ze trek hebben, maar vooral doordat ze verrast zijn door de grote ruimte en het Spaanse interieur. Van de kleurrijke tegeltjes tegen de bar tot de steigerende Arabier op de muur. Het restaurant heeft veel plek, maar oogt tegelijkertijd enorm knus. Dat komt door de warme kleurencombinatie en de verschillende zithoekjes, beneden én boven.

De eigenaren, Willem en Roderick, werkten jarenlang in de vijf restaurants van Ron Blaauw. Drie jaar geleden liepen ze tegen het pand van De Badcuyp aan en ze hadden snel een plan gesmeed: samen een restaurant beginnen. 'Vroeger' werd hier nog elke vrijdagavond naar jazz geluisterd. Inmiddels gaan hier in het weekend de voetjes van de vloer op salsamuziek, met een sangria in de hand. En er wordt natuurlijk volop gegeten, de hele dag door.

Salsadansen met een sangria in de hand
Van crispy taco's tot patatas bravas

Het menu is losjes gebaseerd op de Spaanse en Zuid-Amerikaanse cuisine. Beide eigenaren hebben een enorme liefde voor die keukens. Willem helemáál: hij volgde een koksopleiding in Buenos Aires, en liep stage bij een toprestaurant in San Sebastian. Wat er zoal op de kaart staat? Tapas! Maar anders dan je misschien gewend bent, want Ron Blaauw is de culinair adviseur. En dat proef je. Denk aan empanada's met Argentijnse beef of een crispy taco met pork en ananas. Maar ook klassiekers als patatas bravas en calamares horen erbij. Kom je lunchen? Dan kun je bijvoorbeeld een sandwich met gegrilde groenten en Manchego eten. Buen provecho!

Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

Locatie & route

Escobar
Eerste Sweelinckstraat 10
Amsterdam
http://escobar.nu

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan