US flag English version
Menu

De Plantage

Mediterraan eten met uitzicht op de lepelaars

In Amsterdam-Oost, naast de oudste dierentuin van Nederland, zit De Plantage. Een restaurant in een monumentaal pand aan het Artisplein. Vanaf de tafels heb je uitzicht op de volière, inclusief lepelaars en andere weidevogels.

In Amsterdam-Oost, naast de oudste dierentuin van Nederland, zit De Plantage. Een restaurant in een monumentaal pand aan het Artisplein. Vanaf de tafels heb je uitzicht op de volière, inclusief lepelaars en andere weidevogels.

Waar je ook zit, je hebt altijd goed uitzicht

Tot 2010 was De Plantage de plek waar De Wereld Draait Door werd opgenomen. Inmiddels is de studio geheel omgetoverd tot restaurant. En wat voor één. Het maakt niet uit waar je zit, want je hebt altijd een goed uitzicht. Op het plein met de lampjes in de bomen of op de levendige Plantage Middenlaan. Of op de marmeren bar: de perfecte hoek om je avond te beginnen. De borrelkaart heeft hier voor ieder wat wils, van pecorino met Sardijns platbrood en kweepeer tot een Hollandse portie bitterballen – altijd goed.

Voor het diner neem je plaats in de serre aan de kant van het plein. In de herfst en winter is het buiten net een sprookje met al die lampjes. Heb je in de lente of zomer een warme avond te pakken? Dan zit je nóg beter op het terras, dat niet voor niets is uitgeroepen tot Terras van het Jaar 2016 door Gault Millau. Chef-kok Koen van Brunschot zwaait de scepter in de keuken. Op de kaart zie je invloeden uit Zuid-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Buiten is het net een sprookje met al die lampjes

De gerechten wisselen met het seizoen. In de zomer geniet je bijvoorbeeld van gebakken roodbaarsfilet met zwarte risotto en venkel. In de winter zagen wij geroosterde lamsbout op het menu staan. Met diverse groenten en een muntyoghurt dressing. Uiteraard is ook aan vegetariërs gedacht, met gerechten boordevol groenten. Ik sluit hier standaard af met de Hemelse modder met amandelcrunch, chocoladeschotsen en mocca-blanc. Ben je niet zo’n chocofreak, dan vind je de crème brûllée of het kaasplankje misschien wel wat. Bon appétit!

Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

Locatie & route

De Plantage
Plantage Kerklaan 36
1018 CZ Amsterdam
http://www.caferestaurantdeplantage.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan