US flag English version
Menu

Bam Boa

Ibiza aan de Amstel

Bam Boais een van de populairste restaurantjes van Amsterdam. Kan ook niet anders, met een smaakvolle, seizoensgebonden inrichting en een menukaart vol lekkere, deelbare gerechten.

Bam Boais een van de populairste restaurantjes van Amsterdam. Kan ook niet anders, met een smaakvolle, seizoensgebonden inrichting en een menukaart vol lekkere, deelbare gerechten.

Kae Sutherland en de broers Diego en Carlo Ferreira Teixeira hadden rond kerst 2018 een idee: laten we iets nieuws beginnen. Een plek waar je een vakantiegevoel krijgt, want dat misten ze in de horecazaken in Amsterdam. Ze maakten moodboards op Pinterest en waren alle drie enthousiast. 'We gaan het gewoon doen, we zien wel hoe het loopt.' Kae stortte zich op de inrichting en haalde alle meubels en accessoires overal en nergens vandaan. Zelfs uit hun eigen huis. Nog geen vier maanden later openden ze de deuren van hun Bam Boa. Sindsdien is het hier elke dag volle bak.

Kae stortte zich op de inrichting en haalde alle meubels en accessoires overal en nergens vandaan
Een ruime selectie aan vega, glutenvrije én lactosevrije recepten

Deze drie musketiers zijn een hecht team: Carlo is veel in het restaurant te vinden en zorgt ervoor dat het daar op rolletjes loopt, Diego regelt alles achter de schermen en Kae is van de styling en social media. Ze zitten geregeld samen aan tafel om nieuwe dingen te bedenken. Zoals de Bottomless Boozy Brunch of de Sangria Night. Maar ook wanneer het de wisselende menukaart betreft. Wat voor keuken ze hebben? Vooral veel delen, van crispy bam boa kool tot langzaam gestoofde beef short rib. Met een ruime selectie aan vega, glutenvrije én lactosevrije recepten zit je hier bovendien met elk dieet helemaal goed.

In de winter beleef je hier een heel andere sfeer dan in de zomer. In de koude maanden zijn de kleuren warm beige en okergeel, met winterse accessoires zoals schapenkleedjes. Op de menukaart staan dan ook wat meer warme gerechten. In de zomer komt de beachvibe meer tevoorschijn, met zachtroze tinten en kussentjes met schelpjes. En laten we het ruime terras pal aan de Amstel niet vergeten. Lekker ontbijten, brunchen, lunchen of dineren met uitzicht op langsvarende bootjes. Als dat geen vakantiegevoel geeft?

Lekker ontbijten, brunchen, lunchen of dineren met uitzicht op langsvarende bootjes
Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

Locatie & route

Bam Boa
Weesperzijde 135
1091 ES Amsterdam, Nederland
https://www.bam-boa-amsterdam.com/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan