US flag English version
Menu

All the Luck in the World in Oost

Sieraden, bladerboeken en verse smoothies

Klinkt All the Luck in the World je bekend in de oren? Dat kan! Deze winkel zit namelijk ook in De Pijp. Maar wist je dat ze ook een filiaal hebben in Oost? Een nóg leukere als je het mij vraagt, met een café en eigen ontwerpstudio erbij.

Klinkt All the Luck in the World je bekend in de oren? Dat kan! Deze winkel zit namelijk ook in De Pijp. Maar wist je dat ze ook een filiaal hebben in Oost? Een nóg leukere als je het mij vraagt, met een café en eigen ontwerpstudio erbij.

Het begon allemaal in 2012, toen moeder Jane (grafisch ontwerpster en kunstenares) en dochter Nina (goudsmit) hun eerste winkel openden in de Gerard Doustraat. Eentje waar ik altijd al graag kwam, vooral voor hun unieke vintage items. Dus toen ik twee jaar geleden naar huis fietste over de Linnaeusstraat, en daar op nummer 20 met sierlijke letters hun logo op het raam zag, had ik even een geluksmoment. Want wat ik zag was veelbelovend: een giga ruimte met voorin een café, erachter de winkel en boven op de vide een studio. Daar wordt hard gewerkt aan de ontwerpen van hun sieraden- en accessoirelabel ATLITW Studio. Maar ook maken ze er hun eigen postcards en posters.

 
Altijd fijn om er neer te ploffen en goed te bedenken wat je allemaal wilt hebben

In het mooie ruime pand laten Jane en Nina alles samenkomen: van shoppen tot een goede kop koffie in de gezellige zithoek. Altijd fijn om hier neer te ploffen, en nog even goed te bedenken wat je allemaal wilt hebben. En dat zou best eens veel kunnen zijn. Je vindt hier sieraden (van eigen ontwerp), kandelaars, servies, kussens, bladerboeken, lampen, vaasjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook aan de kinderen is trouwens gedacht, met knuffels, speeltjes en doosjes om melktandjes in te bewaren. Inmiddels is het Nina’s bedrijf geworden, maar moeder Jane doet nog steeds waar ze het meest van houdt: het speuren naar en scoren van vintage parels. Ik stap daarom geregeld even binnen, want deze wisselen bijna wekelijks.

Koffie met een taartje, scone of granola bowl erbij

Ook het café is een gezellige mengeling: studenten, toeristen, moeders met kids en freelancers die ontspannen zitten te werken. Met een koffie of een smoothie. En nog een taartje, koek, scone of een granola bowl erbij. De winkel is vanuit Centraal Station rechtstreeks te bereiken met tram 9, die stopt daar bijna voor de deur. En als je dan toch in Oost bent, duik dan vervolgens vooral even de bruisende Javastraat in. Of loop verder naar de Pretoriusstraat en de Middenweg, die ook van alles voor je in petto hebben: van koffietentjes tot winkels en restaurants.

Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

Locatie & route

All the Luck in the World
Linnaeusstraat 20h
Amsterdam
https://www.alltheluckintheworld.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan