Menu

6x visbars in Amsterdam

Voor de snelle trek of een uitgebreid visdiner

De tijd van duurbetaalde vis op strakgedekte witte tafels is voorbij, de moderne visbar is in opkomst!
Dit zijn de leukste van Amsterdam.

De tijd van duurbetaalde vis op strakgedekte witte tafels is voorbij, de moderne visbar is in opkomst!
Dit zijn de leukste van Amsterdam.

#1. Bar Fisk

Fisk is het Scandinavische woord voor vis. Grappig genoeg komen de eigenaren van Fisk uit een geheel andere richting, namelijk Israël. En dat is te merken. Ze hebben de typische gezelligheid van de Israëlische markten én hun liefde voor de heerlijke smaken van Tel Aviv mee naar Amsterdam genomen. Verwacht dan ook bijzondere smaakcombinaties op mooi opgemaakte borden, zoals falafel van garnalen met tahini en lente-ui en coquilles met maïs, feta en kervel. Het zijn anders-dan-anders gerechten die perfect zijn om te delen. Spoel de fijne visjes weg met een van Fisks fantastische cocktails, dat zijn kunstwerkjes op zich.
Eerste Sweelinckstraat 23, barfisk.nl

#2. Viscafé De Gouden Hoek

Waar ooit een donker Chinees restaurant zat dat opereerde onder de naam Golden Corner, zit nu een gezellig, fris viscafé genaamd De Gouden Hoek. Want een goud hoekje is het zeker, daar op het Van Limburg Stirumplein in Westerpark. Je eet er heerlijke no-nonsense visjes, waaronder viskroketjes, soft shell krabburgers en dagelijks wisselende fish & chips. Oesterliefhebbers doen er goed aan op donderdagen aan te schuiven, dan is het namelijk oesterdag. Nog een tip: De Gouden Hoek heeft misschien wel de allerlekkerste Bloody Mary's van de stad op de kaart staan ... bloody good!
Van Limburg Stirumplein 10A, degoudenhoek.nl

#3. Visbar Beet

Stel, je loopt op de Dappermarkt en hebt trek in een lekker vers visje, maar de klok slaat nét 6 uur en de visboer is zijn kraam aan het leegruimen. Gelukkig is er dan Visbar Beet om je op te vangen, pál aan de markt. Deze zeer sympathieke en bovendien betaalbare visbar in Oost vult het gat tussen de visboer en het visrestaurant: super vers, super toegankelijk en super lekker. Je kunt er terecht voor een borrel met een oester of ander lekker (vis)snackje op het grote, zonnige terras, maar je kunt ook voor een avondvullend programma gaan met prachtige visgerechten (om te delen) in combinatie met pareltjes van wijnen.
Dapperstraat 26, visbarbeet.nl

#4. Brut de Mer

Klein maar fijn en daarom elke dag stampensvol: Brut de Mer aan het Gerard Douplein in de Pijp. Als je de pijpenla binnenstapt is het eerste wat je ziet oesters, bergen oesters. Dagvers uiteraard. Ze worden voor je neus aan de lange, marmeren bar voor je geopend door de oesterman terwijl de barman tegelijkertijd je glas vult met een mooie, bijpassende wijn. Natuurlijk biedt Brut de Mer meer dan oesters alleen, de kaart vaart op wat er die dag op de markt te halen valt. Al zijn er ook klassiekers, zoals de Lobster Roll, het Fruits de Mer plateau en de King Krab. Het is overigens niet de goedkoopste onder de visbars, maar dan heb je wel wat.
Gerard Douplein 8, brutdemer.nl

#5. Mossel & Gin

Deze toffe seafoodbar zit in een prachtig klein monumentje midden op de Westergasfabriek, vlakbij de Gashouder. Het zal niet moeilijk raden zijn wat er bij Mossel & Gin op de kaart staat... mosselen dus. In een vijftal heerlijke varianten, waaronder de Klassiek, de Thai en de Pomodoro. Mocht je nou naar Mossel & Gin gaan en géén zin hebben in mosselen (oké vooruit, dat kan...), kies dan voor de ceviche, de fish 'n chips of de garnalenburger. Uiteraard drink je er een heerlijke G&T bij – die in vele varianten op het menu staat. Wil je het Mossel & Gin gevoel mee naar huis nemen? Gun jezelf dan een tube Gin Mayo, "de nieuwe whiskysaus".
Gosschalklaan 12, mosselengin.nl

#6. The Seafood Bar

Het succesverhaal dat The Seafood Bar heet kan niet ontbreken in dit lijstje. Het begon allemaal in 2012 op de Van Baerlestraat en ondertussen telt het moderne, ongedwongen en altijd bomvolle visrestaurant alweer drie vestigingen in Amsterdam (en sinds 2018 ook eentje in Utrecht). Bovendien is er The Seafood Shop, op de Leidsestraat. Op het menu van The Seafood Bar prijken louter dagverse vis en zeevruchten van de beste kwaliteit. Alles wat op je bord komt, van oester tot octopus tot kreeft, wordt zorgvuldig geselecteerd en op ambachtelijke wijze bereid. Snel, goed én lekker. Een gouden formule.
Spui (plein) 15
Van Baerlestraat 5
Ferdinand Bolstraat 32
Stationsplein 22 (Utrecht)

theseafoodbar.com

Bekijk ook
Rain Couture

Amsterdam / Shopping

Rain Couture
Wildgroei

Delft / Food

Wildgroei
5x Walstraat Deventer

Deventer / Shopping

5x Walstraat Deventer
Daantje

Dordrecht / Food

Daantje
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan