US flag English version
Menu

De vijf leukste winkels van Amsterdam-West

Waanzinnig shoppen voor je balkon, kantoor of (groene) interieur

Heb je een dagje Amsterdam op de planning staan? Laat het centrum dan eens links liggen (veel te druk), en duik West in! Want ook daar valt meer dan genoeg te shoppen. Om je op weg te helpen, geef ik je alvast mijn top vijf.

Heb je een dagje Amsterdam op de planning staan? Laat het centrum dan eens links liggen (veel te druk), en duik West in! Want ook daar valt meer dan genoeg te shoppen. Om je op weg te helpen, geef ik je alvast mijn top vijf.

#1 De Balkonie

Oprichtster Friederike stond 17 jaar lang voor de klas en genoot altijd zo van het opfleuren van haar balkon, dat ze besloot een balkonwinkel te beginnen. Vol met leuke stoeltjes, barbecues, dekentjes, verlichting en planten uiteraard. Maar ook de populaire balkonbar scoor je hier. Hoeveel vierkante meters buitenruimte je ook hebt, Friederike helpt je er een waar walhalla van te maken.
Jan Evertsenstraat 90, debalkonie.nl

#2 Miscellaneous

Ben je gek op stationery? Dan móét je even langs Miscellaneous. Hier vind je mijn favoriete Traveller's Notebook, die ik steevast in m’n reistas gooi om hotspots in op te schrijven. Maar ook pennen, magazines, kaarten, notitieblokjes en agenda's liggen hier mooi uitgestald. En wat dacht je van tassen en interieuraccessoires? Onlangs heb ik nog de dandelion paperweight – een presse-papier met daarin een paardenbloem – als cadeautje gekocht. Voor mezelf.
De Clerqstraat 130, misc-store.com

#3 The Gathershop

Voor deze winkel fietste ik altijd graag even om via De Pijp, maar inmiddels is ze verhuisd naar De Hallen in West – een food en shopping hotspot die sowieso eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je dagje Amsterdam. Eigenaresse Jessica Chapman werkte eerder als interieurarchitect, en dat zie je meteen. De winkel is perfect gestyled met onder andere sieraden, potjes, zonnebrillen, tasjes en boeken. Pas maar op, want voor je het weet koop je de halve winkel leeg.
De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 19, gathershop.nl

#4 The Maker Store

The Maker Store ligt iets verderop als je richting De Foodhallen loopt. Hier vind je werkelijk van álles. Dat kan ook niet anders, met tachtig unieke merken die ieder hun eigen verhaal hebben. Zoals de broodplanken van Brood & Plank, zeepjes van Laveos en jassen van Waterdicht Amsterdam. Met een beetje geluk zie je The Makers ook zelf aan het werk, zo staat Uncover vaak live producten te graveren. Ook leuk: eens per maand wordt in De Hallen The Maker Market georganiseerd, waar nog meer creatieve makers de kans krijgen om hun producten te verkopen. Kijk op de website voor de data van de markten.
De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 39, themakerstore.nl

#5 Wildernis

Oprichters Mila en Emma hebben een missie: de stad moet groener. En daarmee zijn ze goed op weg. Met producten als (kamer)planten en mooie potten, maar ook sieraden geïnspireerd op groenten en botanische prints voor aan de muur. Je kunt hier trouwens ook workshops volgen. Hoe je planten in leven houdt bijvoorbeeld, of je leert zelf je eigen macramé muurhanger te maken. En laten we het binnenterras niet vergeten, waar je onder de hangplanten een kop koffie of thee drinkt.
Bilderdijkstraat 165F, wildernisamsterdam.nl

Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

Locatie & route
  1. De Balkonie
  2. Miscellaneous
  3. The Gathershop
  4. The Maker Store
  5. Wildernis
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan