US flag English version
Menu

5x shoppen in de Herenstraat

Van internationale jassen tot speciaal voor jou gemaakte tassen. De Herenstraat heeft het.

Iedereen heeft het altijd over de 9 straatjes, maar wist je dat je aan de kant van het station nog meer grachtenstraatjes vindt? In mijn ogen zijn ze zelfs nog leuker, want het is daar nog niet zo druk en ze hebben veel speciale winkels.

Iedereen heeft het altijd over de 9 straatjes, maar wist je dat je aan de kant van het station nog meer grachtenstraatjes vindt? In mijn ogen zijn ze zelfs nog leuker, want het is daar nog niet zo druk en ze hebben veel speciale winkels.

#1. Property of..

Dé winkel voor mannen en stoere vrouwen. Hier vind je alles wat je bij je draagt en in je tas gooit: een portemonnee, notitieboekje, zonnebril, horloge en ga zo maar door. Tassen hebben ze dus ook, en op het label wordt zelfs je eigen naam gedrukt. Zo heb je je eigen persoonlijke en unieke tas, met een inhoud waar je u tegen zegt.
Herenstraat 2, thepropertyof.com

#2. Goeds Design Store

Mijn nieuwste ontdekking in de Herenstraat is Goeds Design Store, met de mooiste meubels en woonaccessoires. Als je binnenkomt denk je misschien: “Wow, die zullen wel behoorlijk aan de prijs zijn”. Maar dat valt dus reuze mee! Eigenaar Bob is niet alleen heel gezellig, hij geeft ook goede (kleur)adviezen. Leuk weetje: de hoofdvestiging (600 m2) is gevestigd in Zaandam.
Herenstraat 15, goeds.nl

Je gaat hier zeker niet met lege handen naar huis

#3 Tangram

Op zoek naar een origineel en bijzonder cadeau voor een vriend of vriendin? Of was je van plan om jezelf eens lekker te verwennen? Neem dan een kijkje bij de schattige cadeauwinkel Tangram in de Herenstraat. Je kunt hier slagen voor jong en oud. Een ding is zeker: je gaat hier zeker niet met lege handen naar huis. Van kleurrijke bordjes en notitieboekjes tot de leukste knuffels. Je wordt spontaan vrolijk in deze winkel.  

Herenstraat 9, www.instagram.com/tangram

 

 

#4. Puur Noors

De man van eigenaresse Ursula is Noors en dus gaan ze geregeld naar Noorwegen. Daar gaat ze op jacht naar mooie Noorse producten die niemand anders in Nederland verkoopt. 25 jaar geleden begon ze met stijlvolle en warme jassen, en dat heeft ze inmiddels uitgebreid tot onder andere sjaals, tops, woonaccessoires, zeep en kleden. De winkel runt ze samen met haar zoon Erik.
Herenstraat 36c, instragram.com/puurnoors

#5 ’t Goede Soet

Mireille verkoopt hier al 14 jaar de lekkerste dingen. Van handgemaakte bonbons tot vers gebak en knapperige koekjes. Als klanten behoefte hebben aan iets specifieks, dan laat ze dat zelfs gewoon maken. Ooit verkocht ze op een Koninginnedag voor ‘t eerst koffie en sindsdien doet ze dat nog steeds. Bij mooi weer zit je hier voor de deur met uitzicht op de gracht, genietend van een lekker bakkie met een bonbonnetje erbij.

Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan