Menu

5x nieuwe zomerse restaurants in Amsterdam

Bij deze fijne hotspots schijnt de zon altijd

Denk je zomer, dan denk je zon, koude drankjes op het terras en summervibes. Jammer dat het niet elke dag zomer kan zijn in Nederland ... Maar: bij deze vijf Amsterdamse nieuwkomers lijkt de zon altijd te schijnen – zelfs als het pijpenstelen regent.

Denk je zomer, dan denk je zon, koude drankjes op het terras en summervibes. Jammer dat het niet elke dag zomer kan zijn in Nederland ... Maar: bij deze vijf Amsterdamse nieuwkomers lijkt de zon altijd te schijnen – zelfs als het pijpenstelen regent.

#1. Coba Taqueria

Ah, Coba, Coba Taqueria, wat ben je verrukkelijk. Ten eerste vanwege de kleine kaart met heerlijke taco’s. Ze komen in vijf varianten en je doet er goed aan ze allemaal te bestellen: zomervakantie in een schaaltje. Ten tweede vanwege de looks van het ruige, ietwat verstopte hoekpand in Amsterdam Noord: op en top Mexico. Of beter nog: een Tarantino-set. Ongepolijst en aangekleed met koeienvellen, cactussen en mariabeeldjes. Tot slot vanwege de uitgebreide collectie tequila en mezcal. Als je tequilakennis niet verder reikt dan wat je in de lokale kroeg krijgt voorgeschoteld, dan gaat er bij Coba een wereld voor je open.
Schaafstraat 4, Amsterdam, coba-taqueria.com

 

#2. Bumbu Kitchen

'Millennial pink'? Think again. Lila-paars is het nieuwe roze en Bumbu Kitchen zet de toon. Aan het roer van de zaak staan twee bekende koppen: horeca-ondernemer Casper Reinders en chef Jaimie van Heije. Hoor je Reinders, dan weet je dat het interieur van dit restaurant een plaatje is. En waar Van Heije over de kaart gaat wordt het smullen. Het concept is modern Indonesisch met bijzondere, kleine en lichte gerechten. Het restaurant – mét cocktailbar – is onderdeel van het NH Hotel Nieuwe Doelen en is zodoende open van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Kortom: een fijne nieuwe plek in hartje centrum!
Nieuwe Doelenstraat 26, Amsterdam, bumbu-kitchen.nl

#3. Persijn en Juniper & Kin

Persijn en Juniper & Kin zijn twee heel verschillende restaurants op dezelfde locatie. Persijn is op en top Nederlands, met een leuke twist. Het restaurant serveert namelijk écht Hollandse kost, in een jasje van nu. De ingrediënten uit eigen kas laten je zien (én proeven) hoe verrassend en vernieuwend de Nederlandse keuken kan zijn. Waar Persijn in het nieuwe QO Hotel op de begane grond zit, bevindt rooftopbar Juniper & Kin zich maar liefst op de 21ste verdieping. Hier ga je heen voor prachtige cocktails en een selectie van kleinere ‘raw-food’ gerechten. Deze komen uit de eigen kas op de 22e verdieping. Die naam? Die komt van de jeneverbes, het hoofdingrediënt voor de oer-Hollandse alcoholische drank jenever. Waar weer zomerse cocktails van geshaked worden. Cirkel rond. 
Amstelvlietstraat 4, Amsterdam, qo-amsterdam.com/restaurant-and-bar/

#4. Flora

Midden in een klein, schattig parkje in Amsterdam West huist Flora. Hier ga je heen voor dat typische L.A. 'Mexico meets California' streetfood. De mensen achter Flora ken je wellicht al van een van de beste Amsterdamse food pop-ups: Best Coast Taqueria. Deze kundige taco-makers hopten voorheen van de ene horecakeuken naar de andere en hebben in het Bilderdijkpark nu – terecht – hun vaste altijd-zomer-stek gevonden. Naast heerlijke taco's smul je bij Flora ook van huisgemaakte zomerse cocktails, zoals de aardbei-munt met wodka of de ananas-basilicum met tequila. ¡A Su Salud! 
Bilderdijkpark 1, Amsterdam, facebook.com/floraamsterdam

#5. Nomads

Nomads is helemaal niet afhankelijk van het weer, ze nemen het warme klimaat gewoon zelf mee naar Amsterdam. Het vrolijke lokaal met een van de zonnigste terrassen van de stad is huist in de Oostpoort, een winkelcentrum aan de rand van Amsterdam-Oost waar je de verf nog bijna kunt ruiken. Dito voor Nomads: de zaak is pas nét open en is nu al geliefd onder de ‘well traveled’: bij Nomads reist de kaart namelijk iedere maand naar een ander werelddeel. Vandaar die naam natuurlijk. Nomads' reizende kaart is zowel lekker als verrassend. Eerste stop? Peru. Land naar ons hart, maar zelfs als je er nog nooit geweest bent proef je de zon door de kruidige (vis)gerechten heen. 
Oranje Vrijstaatkade 55, Amsterdam, nomads-amsterdam.nl

Barts Boekje

Geschreven door: Barts Boekje

Barts Boekje is de lifestyle- en adressensite van Maartje Diepstraten. Je vindt er allerhande adresjes, van hippe hotspots tot gouwe ouwe, van Vlissingen tot Kaapstad. Zelf woont Maartje in Amsterdam, met man Dirk en mopshond Willem. Ook leuk: Maartje schreef het boek Little escapes. 208 slaaptips en eetadressen in Nederland en Vlaanderen.

Locatie & route
  1. Coba Taqueria
  2. Bumbu Kitchen
  3. Persijn en Juniper & Kin (QO Hotel)
  4. Flora
  5. Nomads
Bekijk ook
Daantje

Dordrecht / Food

Daantje
Fifth

Eindhoven / Food

Fifth
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan