US flag English version
Menu

6x duurzaam shoppen Amsterdam

Milieubewust winkelen in de hoofdstad

In Amsterdam heb je bij het winkelen een ruime keuze aan kleding en spullen die op verantwoorde wijze, lees duurzaam, geproduceerd zijn. Ontdek hier zes 'groene' winkels die tassen, schoenen en kleding aanbieden.

In Amsterdam heb je bij het winkelen een ruime keuze aan kleding en spullen die op verantwoorde wijze, lees duurzaam, geproduceerd zijn. Ontdek hier zes 'groene' winkels die tassen, schoenen en kleding aanbieden.

De winkel ligt vol met kelim tapijten en zelfontworpen vloerkleden en kussenhoezen

#1. Kindred Spirits

Laat je inspireren door al het moois bij Kindred Spirits. De winkel ligt vol met kelim tapijten en zelfontworpen vloerkleden en kussenhoezen. Kindred Spirits heeft bovendien een prachtige collectie van ambachtelijk gemaakte laarzen van leer. Je kunt er ook terecht voor accessoires en sieraden. Ambachtelijk, eerlijk en authentiek zijn de kernwoorden van Kindred Spirits. Eigenaren Jovanna en Martijn laten zich inspireren door hun vele reizen, en dat zie je terug in het design.

Utrechtsestraat 47, Thekindreds.com

#2. Gekaapt

Bij Gekaapt op de Kinkerstraat in Amsterdam-West vind je bijzondere merken en duurzame items. Van accessoires voor je plant (ja, je leest het goed), unieke fotolijsten en kaarten tot vintagekleding en marmeren onderzetters die je hele leven lang meegaan. Gekaapt heeft bovendien een eigen lijn ontwikkeld met producten die in een veganistische en proefdiervrije levensstijl passen. In deze winkel kunt hier goed op je gemakje rondneuzen en gewoon lekker inspiratie opdoen. En de bikini's bewonderen, want ze zijn hier simpel, klassiek en bovendien erg mooi. Dol op kleurtjes? Dan moet je hier zeker even een kijkje nemen. Gekaapt heeft ook een webshop waar je 24/7 terechtkunt. Veel shopplezier!

Kinkerstraat 316, gekaapt.nl

Van accessoires voor je plant tot marmeren onderzetters die je hele leven lang meegaan

#3. Verse Good Store

Middenin de Pijp ligt deze ruime winkel met fairtradekleding, -schoenen en -accessoires. Neem nou het Amsterdamse merk Maium, dat regenjassen maakt van gerecyclede plastic flessen. Of de schoenen en laarzen van TD Leather Boots uit Ethiopië. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de lokale gemeenschap.

Gerard Doustraat 84, Versegoodstore.com

Het Amsterdamse merk Maium maakt regenjassen van gerecyclede plastic flessen
Fairtrade gemaakte tassen van plantaardig gelooid leer

#4. O My Bag

Word jij ook zo blij van mooie tassen? Bij O My Bag hebben ze er heel veel; van een prachtige werktas tot een leuke crossbody. Stuk voor stuk fairtrade gemaakt, van plantaardig gelooid leer en onder goede werkomstandigheden tot stand gekomen. Ben je al een trots bezitter van een O My Bag (net zoals vele Amsterdammers)? Dan kun je deze ruilen voor een exemplaar uit de vintage library.

Ceintuurbaan 117, Omybag.nl

#5. Studio Jux

De kleding van Studio Jux wordt met liefde en toewijding handgemaakt in de eigen fabriek in Kathmandu. De Nepalese kleermakers worden ondersteund door JUX, en je kunt per kledingstuk achterhalen wie het voor jou gemaakt heeft. Al dit moois vind je in hun flagship store te midden van allerlei andere kleine labels.

Ceintuurbaan 252, Studiojux.com

De kleding van Studio Jux wordt handgemaakt in de eigen fabriek in Kathmandu
Je kunt hier niet alleen kleding kopen, maar ook lenen

#6. Lena Library

Bij Lena Libary kun je kleding niet alleen kopen, maar ook items lenen. Hoe top is dat? Vooral wanneer je snel op iets bent uitgekeken en zin hebt in vernieuwing. Om kleding te kunnen lenen moet je eerst lid worden van de zogenoemde kledingbibliotheek. Elk kledingstuk heeft een credit en die betaal je per dag. Je zit dus nergens aan vast en de behoefte om steeds nieuwe kleding te kopen wordt minder. Het uitproberen waard!

Westerstraat 174H, lena-library.com

 

 

Greenleave

Geschreven door: Greenleave

Wij zijn Erika en Martine. We zijn gek op reizen, maar dan wel zo groen mogelijk. We speuren stad en land af om net dat leuke groene adresje te vinden. Hopelijk inspireren we zo anderen om ook groene keuzes te maken.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan