Menu

5x duurzaam shoppen Amsterdam

Milieubewust winkelen in de hoofdstad

In Amsterdam heb je bij het winkelen een ruime keuze aan kleding en spullen die op verantwoorde wijze, lees duurzaam, geproduceerd zijn. Ontdek hier vijf 'groene' winkels die tassen, schoenen en kleding aanbieden.

In Amsterdam heb je bij het winkelen een ruime keuze aan kleding en spullen die op verantwoorde wijze, lees duurzaam, geproduceerd zijn. Ontdek hier vijf 'groene' winkels die tassen, schoenen en kleding aanbieden.

#1. Geitenwollenwinkel

Bij de Geitenwollenwinkel is alles groen, eerlijk, vegan én vriendelijk geprijsd. Hier vind je onder andere kleding van het huismerk Goat, opgezet door de tweelingzussen Abigail en Lavinia Bakker. Goat wordt gemaakt in Bangladesh onder verantwoorde werkomstandigheden, waarbij de arbeiders 150 tot 200% meer betaald krijgen dan het plaatselijk minimumloon.
Utrechtsestraat 37, Geitenwollenwinkel.nl

Groen, vegan én vriendelijk geprijsde kleding
De winkel ligt vol met kelim tapijten en zelfontworpen vloerkleden en kussenhoezen

#2. Kindred Spirits

Laat je inspireren door al het moois bij Kindred Spirits. De winkel ligt vol met kelim tapijten en zelfontworpen vloerkleden en kussenhoezen. Kindred Spirits heeft bovendien een prachtige collectie van ambachtelijk gemaakte laarzen van leer. Je kunt er ook terecht voor accessoires en sieraden. Ambachtelijk, eerlijk en authentiek zijn de kernwoorden van Kindred Spirits. Eigenaren Jovanna en Martijn laten zich inspireren door hun vele reizen, en dat zie je terug in het design.
Utrechtsestraat 47, Thekindreds.com

#3. Verse Good Store

Midden in de Pijp ligt deze ruime winkel met fairtradekleding, -schoenen en -accessoires. Neem nou het Amsterdamse merk Maium, dat regenjassen maakt van gerecyclede plastic flessen. Of de schoenen en laarzen van TD Leather Boots uit Ethiopië. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de lokale gemeenschap.
Gerard Doustraat 84,
Prinsengracht 581-I, Versegoodstore.com

Het Amsterdamse merk Maium maakt regenjassen van gerecyclede plastic flessen
Fairtrade gemaakte tassen van plantaardig gelooid leer

#4. O My Bag

Word jij ook zo blij van mooie tassen? Bij O My Bag hebben ze er heel veel; van een prachtige werktas tot een leuke crossbody. Stuk voor stuk fairtrade gemaakt, van plantaardig gelooid leer en onder goede werkomstandigheden. Al een O My Bag-exemplaar thuis? Dan kun je deze ruilen voor een exemplaar uit de vintage library.
Ceintuurbaan 117, Omybag.nl

#5. Studio Jux

De kleding van Studio Jux wordt met liefde en toewijding handgemaakt in de eigen fabriek in Kathmandu. De Nepalese kleermakers worden ondersteund door JUX, en je kunt per kledingstuk achterhalen wie het voor jou gemaakt heeft. Al dit moois vind je in hun flagship store te midden van allerlei andere kleine labels.
Ceintuurbaan 252, Studiojux.com

De kleding van Studio Jux wordt handgemaakt in de eigen fabriek in Kathmandu
Greenleave

Geschreven door: Greenleave

Wij zijn Erika en Martine. We zijn gek op reizen, maar dan wel zo groen mogelijk. We speuren stad en land af om net dat leuke groene adresje te vinden. Hopelijk inspireren we zo anderen om ook groene keuzes te maken.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan