US flag English version
Menu

4x de leukste winkels van Amsterdam-Oost

Shoppen in de Javastraat

Binnen 5 minuten wandel je vanuit station Amsterdam Muiderpoort naar een van de leukste straten van de stad: de Javastraat. Of je nu iets nodig hebt voor je kledingkast, een cadeautje voor je vriend(in), of iets leuks voor je interieur of balkon … Je vindt het er allemaal.

Binnen 5 minuten wandel je vanuit station Amsterdam Muiderpoort naar een van de leukste straten van de stad: de Javastraat. Of je nu iets nodig hebt voor je kledingkast, een cadeautje voor je vriend(in), of iets leuks voor je interieur of balkon … Je vindt het er allemaal.

#1. De Balkonie

De Balkonie streeft ernaar de Amsterdamse balkons een stukje groener te maken. Een absolute aanrader als je groene vingers hebt óf wilt krijgen. Je vindt er bijzondere planten, potten, tuinstoelen én handige boekjes over hoe je een plant verzorgt en in leven houdt. Must haves zijn de balkon-bbq, de balkonbar en sfeerverlichting voor ’s avonds.
Javastraat 115, Debalkonie.nl

Je vindt er bijzondere planten, potten, tuinstoelen én handige boekjes
Hartje Oost Javastraat Amsterdam
Hartje Oost Javastraat Amsterdam
Hartje Oost was een van de eerste kledingcafés in Oost en is inmiddels een klassieker

#2. Hartje Oost

Hartje Oost noemt zichzelf een koffieboetiek en is een van mijn all-time favourites. Hier spreek je af om kleding te kijken onder het genot van een kopje koffie of thee met een taartje of een lunchgerecht. Hartje Oost was een van de eerste kledingcafés in Oost en inmiddels een klassieker. De boetiek heeft een prachtige collectie aan kleding met altijd de nieuwste modemerken.
Javastraat 23, Hartjeoost.nl

#3. Things I Like Things I Love

Een van de leukste zaken van Amsterdam is de conceptstore Things I like Things I love. De eigenaren kiezen alleen spullen voor de winkel die ze zelf mooi vinden. Van vintagejurken en stoelen tot met de hand geverfde leggings en kunstwerken: deze winkel is een echte go-to als je een stylish outfit wilt scoren of op zoek bent naar een bijzonder accessoire.
Javastraat 75A, Thingsilikethingsilove.com

Een echte go-to als je een stylish outfit wilt scoren of op zoek bent naar een bijzonder accessoire
Leuk detail: 131DESIGN heeft ‘moderne souvenirs’ van Amsterdam

#4. 131DESIGN

Bij 131DESIGN haal je mooie spullen, van met name Scandinavische merken, voor je interieur. Je kunt er ook goed een cadeautje scoren. Lokale grafische vormgevers en sieradenontwerpers bieden hun werk bij STØV te koop aan. Dus daarmee heb je altijd iets origineels te pakken. Leuk detail: 131DESIGN heeft ‘moderne souvenirs’ van Amsterdam. Zo vind je er hippe plattegronden van de stad en mooie houten snijplanken in de vorm van een grachtenpand.
Javastraat 131HS131design.nl

Moderne Hippies

Geschreven door: Moderne Hippies

Zoë is de oprichtster van modernehippies.nl: een platform voor en door avonturiers, vrije geesten & levensgenieters, waarop ze schrijft over bijzondere hotspots met een duurzaam karakter. Daarnaast maakt ze onder de naam Professional Wild Child video's en vlogs over mind, body & soul onderwerpen.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan