Menu

10x heerlijk eten in Amsterdam

De fijnste restaurants van de hoofdstad

Eten in een atelier, genieten van Aziatisch streetfood of dineren op sterrenniveau: Amsterdam heeft het allemaal. Hier schuif je aan voor de lekkere trek of goede honger, voor even een hapje of een chique diner.

Eten in een atelier, genieten van Aziatisch streetfood of dineren op sterrenniveau: Amsterdam heeft het allemaal. Hier schuif je aan voor de lekkere trek of goede honger, voor even een hapje of een chique diner.

#1 Worst

Wijncafé met worst in de hoofdrol. Bij Worst schuif je aan voor een glas wijn met de lekkerste charcuterie. Van paté tot ham tot worst, en alles ongeveer tussen € 9,- en € 12,-. Geen zorgen, ook vegetariërs en dessertliefhebbers komen bij Worst aan hun trekken.
Barentszstraat 171, deworst.nl

#2 Izakaya

Japanse tapas, bereid terwijl je toekijkt. Hoewel tapas misschien wat oneerbiedig klinkt: een van de chefs van sterrenrestaurant Nobu is verantwoordelijk voor het menu. In Izakaya eet je (onder andere) de heerlijkste sashimi, drink je topwijnen uit de hele wereld, en dat alles in een bijzonder modern decor.
Albert Cuypstraat 2-6, izakaya-amsterdam.com

#3 Fa. Pekelhaaring

In de Pijp barst het van de restaurants, dus kiezen kan daar soms lastig zijn. Begeef je dan naar de Van Woustraat, waar je bij Firma Pekelhaaring altijd goed zit. Of het nou is voor een snelle hap met vrienden of een feestelijk verjaardagsdiner, hier ben je gegarandeerd van een gezellige avond. Het is ook een goede plek voor een uitgebreide lunch, want al vanaf twaalf uur 's middags kun je de dinergerechten bestellen. De keuken is klassiek Italiaans: simpele maar goed bereide gerechten voor vriendelijke prijzen.
Van Woustraat 127-129, pekelhaaring.nl

#4 Spingaren

Of je nu zin hebt in een wijntje met een borrelplank of juist een uitgebreid diner, in Spingaren aan de Herengracht geniet je van alles wat je voorgeschoteld krijgt. Dit sfeervolle restaurant is gespecialiseerd in huisgemaakte charcuterie, die je ook kunt kopen om thuis nog eens van na te genieten.
Sumatrakade 1147, spingaren.nl

#5 Vermeer

Lekker makkelijk: in sterrenrestaurant Vermeer (1 Michelin-ster) hoef je alleen te zeggen of je vier, vijf of zes gangen wilt (en die kosten € 65,-, € 75,- of € 85,-). De seizoenen bepalen de kaart, met een grote rol voor groenten en kruiden. Soms zelfs geteeld op de eigen daktuin!
Prins Hendrikkade 59-72, restaurantvermeer.nl

#6 Happyhappyjoyjoy

Streetfood zoals ze het op Aziatische straathoeken maken. Van noedels en curry tot dim sum, met een passende Aziatisch frisdrank of biertje erbij. Porties zijn zo groot als een tussengerecht, en kosten tussen de € 6,- en € 12,-. Inmiddels op twee locaties te vinden.
Happyhappyjoyjoy West, Bilderdijkstraat 158HS
Happyhappyjoyjoy East, Oostelijke Handelskade 4,
Happyhappyjoyjoy Downtown, Singel 460,
Happyhappyjoyjoy Zuidas, George Gershwinplein 1,

Happyhappyjoyjoy South, Ceintuurbaan 256,Happyhappyjoyjoy.asia

#7 Betty’s

Geen vlees, geen vis en geen eieren. Uit de keuken van Betty's – gerund door Gido en Lien – komen volledig vegetarische gerechten. Voor- en hoofdgerecht staan vast, wel mag je kiezen welke taart je als dessert wilt. Een menu kost € 35,-, een bijpassend wijnarrangement begint bij € 18,75.
Rijnstraat 75, bettys.nl

#8 Foodhallen

Geschikt voor de snelle hap, maar ook voor drie gangen, dankzij een uitgebreid aanbod aan eetkramen. Van bitterballen tot Vietnamees streetfood, van spareribs tot patisserie, van sushi tot frozen yoghurt. Een uitje op zich, zeker met de bioscoop om de hoek.
Bellamyplein 51, foodhallen.nl

#9 Meneer de Wit Heeft Honger

Geïnspireerd door de kookkunsten van zijn oma in Marokko serveert chef Simo gerechten zoals de moeders (en oma’s) rond de Middellandse Zee dat doen. Dat betekent veel kruiden, (seizoens)groenten – maar zeker ook genoeg vis, vlees en gevogelte – en gezellig met elkaar delen.
Witte de Withstraat 10, meneerdewitheefthonger.nl

#10 Wolf Atelier

Michael Wolfs atelier is gevestigd in een grote glazen ruimte op een oude spoorbrug. Zijn kaart is al net zo bijzonder (en) uitgebreid. Wil je à la carte, een vast menu, een keuze uit de diverse tartaren van zijn tartar-ia – vlees, vis of groenten – of ga je voor het tastingmenu van vijftien gangen, met zijn nieuwste creaties?
Westerdoksplein 20-brug, wolfatelier.nl

Locatie & route
 1. Worst
 2. Izakaya
 3. Fa. Pekelhaaring
 4. Lieve
 5. Vermeer
 6. Happyhappyjoyjoy West
 7. Happyhappyjoyjoy Oost
 8. Betty's
 9. Foodhallen
 10. Meneer de Wit Heeft Honger
 11. Wolf Atelier
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan