Menu

Son of a Croque

Tosti.. pardon: croque deluxe

Midden in het centrum van Amersfoort staat een relatief nieuwe hotspot: Son of a Croque. Zoals de naam al doet vermoeden eet je hier de allerbeste croques. In geheel unieke stijl, bedacht door eigenaar Sonny Croque.

Midden in het centrum van Amersfoort staat een relatief nieuwe hotspot: Son of a Croque. Zoals de naam al doet vermoeden eet je hier de allerbeste croques. In geheel unieke stijl, bedacht door eigenaar Sonny Croque.

Sonny Croque is de zoon van Monsieur Croque en alleen daarom al zou je een keer naar deze food hotspot moeten gaan. De liefde voor croques, gemaakt van de allerbeste ingrediënten, zit hem in de familie en dat proef je beslist. De fijne kneepjes van het croque-bakken – een croque is een soort luxe tosti – zijn overgedragen van vader op zoon.

De liefde voor croques zit in de familie

Wanneer je het mooie pand van Son of a Croque binnen stapt, bevind je je in een hippe, industriële ruimte. Met wel vijftien verschillende croques op de menukaart is het de perfecte plek om te ontbijten, lunchen of zelfs dineren. En niet alleen het eten is hier bijzonder, ook de manier van bestellen is leuk. Tegenover de bar staat een groot houten bord, waar je jouw uitgekozen croque-combi vanaf scheurt en inlevert bij de bar. Daarna kan je achterover zitten en even later natuurlijk genieten van die overheerlijke croque die ter plekke voor je wordt bereid.

 
Sonny is nu op wereldreis om inspiratie op te doen voor nieuwe croques

Zelf ben ik hier, in de korte tijd dat Son of a Croque bestaat, al zo’n vijf keer een croque komen eten. Ook heb ik er weleens op een doordeweekse dag een zakelijke meeting gehad. Uiteraard omdat ik ontzettend van croques houd, maar ook het hele concept en de inspirerende inrichting zijn pluspunten voor mij. Gelukkig blijft hier altijd weer wat nieuws te ontdekken. Tijdens een onderonsje vertelde eigenaar Sonny me dat hij op dit moment op wereldreis is om inspiratie op te doen voor nieuwe croquecreaties. Ik ben erg benieuwd wat daar uit gaat komen! Maar tot die tijd is mijn favoriete croque toch wel die met gerookte zalm, verse roomkaas, mozzarella, avocado, rucola en pickles van rode ui. Hmm!

Kus uit Amersfoort

Geschreven door: Kus uit Amersfoort

Ooit opgericht door Jelena, is Kus uit Amersfoort inmiddels uitgegroeid tot een platform waarop ruim acht Amersfoortse schrijvers actief zijn. Ze geven je tips over de leukste hotspots, fijnste beautyadresjes en tofste workshops. Voor #nsfavourites doet blogger Fleur Smit de mooiste pareltjes uit de doeken.

Locatie & route

Son of a Croque
Arnhemsestraat 2A
3811 HL Amersfoort
http://www.sonofacroque.com

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan