Menu

10x lekker uit eten in Amersfoort

De leukste restaurants van binnenstad tot buitenwijk

Van een huisgemaakt stuk taart in de serre van een oud klooster tot een saladebuffet in een tandpastafabriek: niet alleen de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort grossiert in lekkere eetplekken, de industriële zones smaken ook naar meer!

Van een huisgemaakt stuk taart in de serre van een oud klooster tot een saladebuffet in een tandpastafabriek: niet alleen de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort grossiert in lekkere eetplekken, de industriële zones smaken ook naar meer!

#1 Hoog Vuur

In een oude tandpastafabriek, aangekleed met plofbanken, planten en lange tafels, worden (h)eerlijke gerechten op ambachtelijke wijze bereid in stoere houtgestookte ovens. Hoog Vuur heeft een dagelijks wisselende dinerkaart en het doordeweekse lunchbuffet is gevuld met broodjes, salades en fruit.
Oude Fabriekstraat 26, hoogvuur.nl

#2 SEM

Het menu van SEM (Sla En Meer) is gezond en superlekker. Van een taart zonder geraffineerde suikers tot vitaminerijke seizoensalade: hier geniet je zonder schuldgevoel. Verover een plek aan de lange tafel of bestel de happen en sappen to go.
Kortegracht 6, slaenmeer.nl

#3 BUUF in de serre

In een serre van het historische klooster De Mariënhof serveren Carmen en Cesare ambachtelijke taarten, zowel zoet als hartig. BUUF in de Serre is een oase van rust en dé plek om neer te strijken na een wandeling langs de Amersfoortse Muurhuizen.
Kleine Haag 2, buufindeserre.nl

#4 Centraal Ketelhuis

Waarom kiezen als je kunt delen? Bij Centraal Ketelhuis stel je de lunch samen uit een mix van broodjes, quiches en soepen. De locatie is ook om van te smullen: een monumentaal fabrieksgebouw uit vorige eeuw met een groot, zonnig terras.
Soesterweg 320, centraalketelhuis.nl

#5 Alberts eten&drinken

In een van de mooiste monumentale panden van De Hof, het gezellige plein achter de Krommestraat, vind je Alberts eten&drinken. Zeker proeven in dit gezellige eetcafé: een van de verrukkelijke desserts die vaak ook nog eens heel verrassend zijn. Ook blogger Kus uit Amersfoort tipt Alberts eten&drinken tijdens een dagje Amersfoort!
Hof 5, albertsetenendrinken.nl

#6 Tollius

De huiselijke sfeer, goede wijnkaart, vriendelijke service en Frans georiënteerde menukaart boordevol shared dining gerechten maken van Tollius een lokale favoriet. Extra leuk is de zondag: dan voorkomt de chef-kok verspilling en tovert hij met restanten acht verrukkelijke gerechten op tafel.
Utrechtseweg 42, tollius.nl

#7 De Viszaeck

Lie en Rianne wonnen het televisieprogramma Mijn Tent is Top en runnen inmiddels drie toptenten in Amersfoort. Bij De Viszaeck draait het om vis, van kreeft tot fish & chips. Bij mooi weer verover je een plek in de tuin aan het water.
Krommestraat 52deviszaeck.nl

#8 The Blueberry

NY in Amersfoort: de kaart van The Blueberry is gevuld met Amerikaanse ontbijt- en lunchklassiekers zoals een limited edition Sloppy Joe (broodje met gehakt, cheddar, jalapeños en augurk), scrambled eggs, cupcakes, New York cheesecake en stapels pannenkoekjes met blauwe bessen. De Sloppy Joe is trouwens ook verkrijgbaar in een vegatarische of vegan variant.
Hof 21, theblueberry.nl

#9 Hete Kolen

In het stoere barbecuerestaurant Hete Kolen spelen gegrild vlees, geroosterde dagverse vis, sappige runderburgers en huisgemaakte sauzen de hoofdrol. Lekker met een frietje, koolsla en koud biertje. Op de kleine, overzichtelijke kaart staan ook vega opties!
Krankeledenstraat 7, hete-kolen.com

#10 De Saffraan

Op een historische klipper in de Eemhaven, vlakbij het centrum, werkt de creatieve keukenbrigade van De Saffraan met kakelverse producten van hoge kwaliteit. Het resultaat?  Verrassende menu’s (tot zelfs menu’s maar liefst zeven gangen) en verrukkelijke à la carte gerechten (lichte hint van ons naar de zacht gegaarde schelvis met citroengras!).”

Kleine Koppel 3, desaffraan.nl

Locatie & route
  1. Hoog Vuur
  2. SEM
  3. BUUF in de serre
  4. Centraal Ketelhuis
  5. Alberts eten & drinken
  6. Tollius
  7. De Viszaeck
  8. The Blueberry
  9. Hete Kolen
  10. De Saffraan
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan