Menu

De favourites van Diggy Dex

Rapper Diggy Dex tipt de beste plekken in zijn hometown Amersfoort

De naam Koen Jansen zal niet iedereen iets zeggen, maar Diggy Dex ongetwijfeld wel. De zanger, chansonrapper en liedjesschrijver, bekend van liedjes als Slaap Lekker (Fantastig Toch) en Treur Niet (Ode Aan Het Leven), is een rasechte Amersfoorter. We vroegen hem naar zijn favoriete plekken in 'zijn' stad.

De naam Koen Jansen zal niet iedereen iets zeggen, maar Diggy Dex ongetwijfeld wel. De zanger, chansonrapper en liedjesschrijver, bekend van liedjes als Slaap Lekker (Fantastig Toch) en Treur Niet (Ode Aan Het Leven), is een rasechte Amersfoorter. We vroegen hem naar zijn favoriete plekken in 'zijn' stad.

#1. DLC

Een restaurant gebouwd van gerecyclede materialen: dan heb je mij als hippie al. Ik heb hier al een paar keer gegeten, de kaart is simpel maar heerlijk. Groente komt uit eigen kas en de wijn is uitgezocht door een echte kenner. Je eet in de kas en de inrichting is heel knus, gedecoreerd met kaarslicht en al. Het is ook een fijne plek om buiten een borrel te doen, perfect voor de zondagmiddag met vrienden en familie. DLC zit op de wagenwerkplaats, vlak achter station Amersfoort. Dit terrein is sowieso een aanrader!

Terrein 'de Wagenwerkplaats', Soesterweg 332, Dlcrestaurant.nl

DLC is perfect voor de zondagmiddag met vrienden en familie
BLUR is er voor mensen die liefde hebben voor producten die 'goed' doen

#2. BLUR

BLUR is een bijzondere conceptstore in de Mooierstraat, met toffe hebbedingetjes van Nederlandse ontwerpers. BLUR is er voor mensen die liefde hebben voor producten die 'goed' doen, dus alles is op duurzame leest geschoeid. Van pindakaas, wafels en koffie tot kleding en unieke cadeaus. Daarnaast hebben ze lekkere broodjes en soep en een groot aanbod aan vega.

Mooierstraat 18, bluryourlife.com

#3. Flehite Museum

Als geschiedenisliefhebber houd ik ervan om de historie van een stad te leren kennen. En er is geen betere plek om de geschiedenis van de keistad beter te leren kennen dan in museum Flehite! Het museum is ook zeer geschikt voor kinderen: zo heb ik hier weleens een skelettenspeurtocht met mijn oudste zoon gedaan. Er zijn ook regelmatig leuke tijdelijke tentoonstellingen van Amersfoortse kunstenaars zoals Mondriaan of Armando. Je komt dan superveel over deze (oude) stadsbewoners te weten.

Westsingel 50, Museumflehite.nl

Samen met mijn oudste zoon heb ik hier de skelettenspeurtocht gedaan: aanrader!
De grote instuif van bekenden zorgt voor een heerlijk knus dorpsgevoel

#4. Haren Majesteit

Deze kapperszaak, op de hoek van het Lieve Vrouwenplein, wordt gerund door Michel en Jill. Hier ga ik altijd naar de kapper en het is een grote instuif van bekenden, wat zorgt voor een heerlijk knus dorpsgevoel. Buiten de kapperszaak organiseert Haren Majesteit ook vaak kunstexposities en wordt de podcast 'Wilde Haren' er opgenomen.

Lieve Vrouwestraat 27harenmajesteit.nu

#5. Sloop

In een van de leukste straatjes van Amersfoort, de Krommestraat, zit Restaurant Sloop. Je kunt er terecht van ontbijt tot diner, maar zeker als je van wijn houdt is dit een absolute aanrader. Goede sfeer, leuke bediening en met lekker weer is het ook heel fijn zitten aan de achterkant van Sloop, aan de gracht. Ook zeer geschikt voor een lange lunch met vrienden!

Krommestraat 60, restaurantsloop.nl

Zeer geschikt voor een lange lunch met vrienden
Landelijk bekend, maar bedacht en begonnen door Amersfoorters!

#6. Lepeltje Lepeltje

Ondertussen is Lepeltje Lepeltje landelijk bekend en vindt het festival in meerdere steden plaats, maar het is toch echt bedacht en begonnen door Amersfoorters. Dit driedaags foodfestival wordt elk jaar in het voorjaar gehouden, in het plantsoen van Amersfoort. Lepeltje Lepeltje staat altijd garant voor goede dagen en avonden. Dansend met een gekke vega burger in je ene hand en een biertje in de andere ...

Burgemeester Brouwerplantsoen, lepeltje-lepeltje.com/amersfoort

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan