Menu

12 uur in Amersfoort

De leukste adressen tussen grachten en stadspoorten

Amersfoort, de stad met een mooi, historisch stadscentrum dat veel leuke hotspots kent. Lekker compact en goed bereikbaar bovendien: vanaf het centraal station sta je met een kwartiertje lopen (óf na twee bushaltes) in hartje Amersfoort en kan je dagje uit beginnen.

Amersfoort, de stad met een mooi, historisch stadscentrum dat veel leuke hotspots kent. Lekker compact en goed bereikbaar bovendien: vanaf het centraal station sta je met een kwartiertje lopen (óf na twee bushaltes) in hartje Amersfoort en kan je dagje uit beginnen.

10.00 'But first coffee' bij Coffee Corazon

Een nieuwe stad ontdekken kost flink wat energie, dus de dag beginnen met een kop koffie is altijd een goed idee. En zoals de naam al doet vermoeden, kun je daarvoor prima terecht bij Coffee Corazon, een centraal gelegen hotspot in het centrum van Amersfoort. Ze schenken de beste koffie en bakken de lekkerste taarten, koeken en ander lekkers – grotendeels biologisch. Mijn favoriet: de appeltaart!
Krommestraat 18, coffeecorazon.nl

11.00 Shoppen in de leukste winkelstraat van Amersfoort: de Krommestraat!

Stap je na een koffie weer naar buiten, dan bevind je je direct in de leukste winkelstraat van Amersfoort: de Krommestraat. Hier vind je leuke, kleine boetiekjes, zoals Las Lunas, een hip Ibiza-achtig winkeltje met kleding en accessoires. De Krommestraat is de perfecte plek om de grote ketens en standaardadressen te vermijden.
Las Lunas, Krommestraat 20, laslunas.nl
Lykke Moodstore, Krommestraat 12, lykkemoodstore.nl

12.30 Lunchtijd bij Brood & Zoets

Na het shoppen heb je ongetwijfeld trek gekregen in een lekkere lunch en daarvoor kun je terecht bij een van mijn favoriete foodhotspots: Brood & Zoets. Vanuit de Krommestraat loop je in maximaal vijf minuten naar het schattige grachtenpandje op de Mooierstraat, waar je een ruime keus hebt uit broodjes, soepen en zoete lekkernijen. Sapjes, thee en koffie hebben ze er ook in overvloed. Probeer eens de Chai Tea Latte: mijn favoriete drankje.
Mooierstraat 3, broodenzoets.nl

14.30 Een bezoek aan het Mondriaanhuis

Wist je dat het jaar 2017 is uitgeroepen tot het Mondriaanjaar? En laat Piet Mondriaan nou net geboren zijn in Amersfoort. Middenin het stadscentrum staat het Mondriaanhuis, waar Mondriaan de eerste acht jaar van zijn leven heeft doorgebracht. Momenteel is het een kunstmuseum, waar een groot deel van de collectie gewijd is aan het werk en het leven van deze wereldberoemde kunstschilder. Als je het mij vraagt, een must visit wanneer je een dagje in Amersfoort bent. Meer weten? Lees meer over het Mondriaanhuis.
Kortegracht 11, mondriaanhuis.nl

16.30 Shoppen bij kleding- en interieurwinkel Liberty Lifestyle

Wanneer je vanaf het Mondriaanhuis terug naar de grote winkelstraat loopt, kom je een paar deuren verder op dezelfde gracht Liberty Lifestyle tegen. Het is een relatief grote winkel van twee verdiepingen waar ze kleding, accessoires en woonartikelen van natuurlijke materialen verkopen. Veel merken die je hier vindt, worden nog niet verkocht in andere Amersfoortse winkels, een bijzonder aanbod dus.
Kortegracht 5, libertylifestyle.nl

17.00 Borreltijd bij Alberts eten&drinken

Wanneer de winkels sluiten, is het tijd om richting Alberts eten&drinken te wandelen. Check eerst wel even op de website of deze hotspot is geopend om teleurstelling te voorkomen. Deze plek geeft je sowieso de juiste sfeer van Amersfoort: je zit hier op het mooiste en grootste plein van Amersfoort, de Hof.

Hof 5, albertsetenendrinken.nl

19.30 Een voorstelling in (film)theater de Lieve Vrouw

Wanneer de buikjes weer volgegeten zijn, is het tijd om naar een voorstelling in (film)theater de Lieve Vrouw te gaan. Het (film)theater heeft drie kleine filmzalen, één theaterzaal en een gezellig café. ‘Genieten’ is hier een belangrijke factor, zoals ze zelf zeggen, waardoor er geen pauzes en commerciële reclames tijdens de voorstelling zijn. Wel kun je wat drinken en een klein hapje eten in het gezellige café de Lieve Vrouw.
Lieve Vrouwestraat 13, lievevrouw.nl

Kus uit Amersfoort

Geschreven door: Kus uit Amersfoort

Ooit opgericht door Jelena, is Kus uit Amersfoort inmiddels uitgegroeid tot een platform waarop ruim acht Amersfoortse schrijvers actief zijn. Ze geven je tips over de leukste hotspots, fijnste beautyadresjes en tofste workshops. Voor #nsfavourites doet blogger Fleur Smit de mooiste pareltjes uit de doeken.

Locatie & route
  1. Coffee Corazon
  2. Las Lunas
  3. Lykke Moodstore
  4. Brood & Zoets
  5. Mondriaanhuis
  6. Liberty Lifestyle
  7. Alberts eten&drinken
  8. Theater De Lieve Vrouw
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan