Menu

9x restaurants aan het water in Almere

Ontspannen lunchen en dineren met waanzinnig uitzicht

Almere wordt omgeven door water, water en nog eens water. Lunchen, borrelen en dineren doe je dan ook op een terras mét eindeloos uitzicht. Van plan om uit eten te gaan in deze fijne stad? Wij zetten de lekkerste (water)restaurants en plekken voor je op een rij. Kom maar op met dat vakantiegevoel!

Almere wordt omgeven door water, water en nog eens water. Lunchen, borrelen en dineren doe je dan ook op een terras mét eindeloos uitzicht. Van plan om uit eten te gaan in deze fijne stad? Wij zetten de lekkerste (water)restaurants en plekken voor je op een rij. Kom maar op met dat vakantiegevoel!

Deze gezellige brasserie is de ideale plek om even weg van huis te zijn

#1. De Jutter

Texelse gezelligheid, Texelse gastvrijheid, en uiteraard ook Texelse gerechten en speciaalbier. Maar dan op het vaste land. Deze gezellige brasserie is de ideale plek om even helemaal weg van huis te zijn. Niet alleen met mooi, maar ook met minder mooi weer. Lunch, borrel en diner: aanwaaien (over de rode loper) kan de hele dag.

Strandweg 16,  dejutteralmere.nl
Op de OV-fiets vanaf station Almere​ ben je er al in 22 minuten.

#2. De Kapitein

Een sloep huren en daarna heerlijk in het zonnetje lunchen, borrelen of dineren doe je bij Strandpaviljoen De Kapitein. Voor welk dagdeel je ook kiest, het uitzicht over het knusse haventje aan de Noorderplassen is altijd even mooi en vermakelijk. Geen plannen om te water te gaan? Aanleggen tijdens een wandel- of fietstocht kan natuurlijk ook. 

Boelijn 70, dekapiteinalmere.nl
Op de OV-fiets vanaf station Almere​ ben je er al in 14 minuten.

Het uitzicht over het knusse haventje is altijd even mooi en vermakelijk
Een sup, boot of kano huren, of een lesje watersport volgen

#3. Haddock Watersport

Een sup, boot of kano huren, of een lesje watersport volgen: bij Haddock kan het allemaal. En daarna rechtstreeks de beachbar in met uitzicht op het Gooimeer. Vermoeide benen van het sporten? Er zijn gratis ligbedden voor op het strand beschikbaar. Vóór mei en na september doe je er goed aan even te bellen om te vragen of ze open zijn. 

Gooimeerdijk-West 2, haddockwatersport.nl
Op de OV-fiets vanaf station Almere​ ben je er al in 21 minuten.

#4. Sunrunners

Op één van de mooiste locaties van Almere vind je Sunrunners. Aan het water gelegen en met uitzicht op Pampus, Muiderberg én de skyline van Amsterdam. Wat wil een mens nog meer? Oja, een koud drankje en een fijne versnapering. Van sangria tot sappige burgers: je zal volledig voldaan huiswaarts keren. Wel even opletten: Sunrunners is open van woensdag t/m zondag. 

Marinaweg 161, sunrunners.nl
Op de OV-fiets vanaf station Almere​ ben je er al in 26 minuten.

Van sangria tot sappige burgers
Zon, ‘zee’ en strand is wat de klok slaat op het terras van Poortdok

#5. Poortdok

Zon, ‘zee’ en strand is wat de klok slaat als je op het terras van Poortdok neerstrijkt. Het prachtige en rustgevende uitzicht over het IJmeer laat je 'n klap je werkdag vergeten. Op het menu (lunch, diner en snacks) vind je gerechten als Tom kha kai en een Thai salad. Ouderwetse succesnummers als burgers, biefstukken en huisgemaakte kipsaté staan hier ook op de kaart. 

IJmeerdijk 1a, poortdok.nl
Vanaf station Almere​ Poort ben je er met 20 minuten lopen. Op de OV-fiets vanaf Almere Centrum bereik je in 27 minuten je bestemming.

#6. Brasserie Bakboord

Ga je graag eens in de zoveel tijd op chique? Dan zit je bij Brasserie Bakboord aan het Gooimeer gebakken. Van het brood bij het voorgerecht tot de friandises bij de koffie: alles wordt hier vers gemaakt. A la carte eten is mogelijk, maar wil je nou een keer flink uitpakken, ga dan voor een 4-, 5-, 6-, of zelfs 7-gangendiner. Niet zo’n grote eter? Bij de lunch kun je ook kiezen voor 2 of 3 gangen. 

Veerkade 10, brasseriebakboord.nl/menu
Op de OV-fiets vanaf station Almere​ ben je er al in 24 minuten.

Ga jij hier voor een 7-gangendiner?
Stoer, strak, maar met een gezellige warm industrieel karakter

#7. Harbor House

Onthaasten op een heerlijke locatie doe je bij Harbor House. Stoer, strak, maar met een gezellig warm industrieel karakter. Eenmaal op het terras aan de jachthaven-kant heb je eindeloos veel leuks te bekijken. Ander fijn detail: laptops zijn verboden toegang bij HarborHouse. Dat je in een gezellige wirwar van gesprekken belandt of even helemaal opgaat in het moment, is dus zeker. 

Marinaweg 4, harbor-house.nl
Met de OV-fiets vanaf station Almere​ ben je er al in 26 minuten.

#8. Buitengewoon Lekker

Graag een mooie natuurwandeling combineren met als startpunt een leuke lunchplek? In Buitencentrum Oostvaardersplassen vind je Buitengewoon Lekker. Deze gezellige en mooie lunchplek met prachtig terras aan het water van de Oostvaardersplassen, is een enorme aanrader. Je zou je wandeling bijna vergeten en de hele dag op het terras blijven zitten, want: hállo uitzicht. Even een momentje voor jezelf nodig? Dan is dit de plek waar je moet zijn.

Kitsweg 1, staatsbosbeheer.nl 
Fietsen of lopen vanaf het station is te ver, maar huur eens een Greenwheels

Je zou haast de hele dag op het terras blijven zitten
Verser dan hier krijg je je vis zelden

#9. Bij Brons 

Dol op kraakverse vis? In de havenkom van Almere haven vind je Bij Brons, een knus paviljoen waar de vis rechtstreeks uit het water op je bord belandt. Spreekwoordelijk dan, maar verser dan hier krijg je je vis zelden. Het kleinschalige restaurant wordt gerund door het echtpaar John en Yvonne Brons, en in Michelingids als tip genoemd voor mensen die op zoek zijn naar een klassieke keuken. 

Sluis 3, bijbrons.nl
Met de OV-fiets vanaf station Almere​ ben je er in 25 minuten.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan