Menu

Van Floriade tot festival: dit wil je niet missen in Almere

Verrassend, betaalbaar én duurzaam: 5 x onze leukste doe-tips

Dit jaar vindt in Floriade Expo 2022 plaats, maar de stad heeft nog veel meer te bieden dit voorjaar. Dus, ben je op zoek naar inspiratie voor een dagje Almere? Of heb je een teamuitje op het programma? Er is genoeg te doen in deze moderne stad, middenin de natuur. 

Dit jaar vindt in Floriade Expo 2022 plaats, maar de stad heeft nog veel meer te bieden dit voorjaar. Dus, ben je op zoek naar inspiratie voor een dagje Almere? Of heb je een teamuitje op het programma? Er is genoeg te doen in deze moderne stad, middenin de natuur. 

Groen doen, groen denken en héél veel groen spotten

#1. Floriade 

Groen doen, groen denken en héél veel bloemen, planten, groenten en fruit spotten, doe je tijdens Floriade. Geen idee wat de Floriade inhoudt? Eens per tien jaar strijkt deze wereldtuinbouwtentoonstelling neer in een Nederlandse plaats. De eerste editie vond plaats in 1960 en sindsdien ligt de focus echt op groene oplossingen om steden mooier en duurzamer te maken. Wandel het terrein tegemoet en je wordt al begroet met een heerlijke mix aan geuren. Bloemen, planten, groenten en fruit: alles wat met groeien en bloeien te maken heeft, heeft een plek gekregen op de Floriade Expo. In talloze landenpaviljoens etaleren landen over de hele wereld, ver weg en dichtbij, hun cultuur, planten, bloemen en lokale innovaties. Niet alleen heel erg interessant, maar ook gegarandeerd oogverblindend mooi. Dit mag je niet missen! 

Archerpad 8, floriade.com
Shuttlebus vanaf station Almere​

#2. Summerpark festival Almere Strand

Twee jaar lang konden we alleen maar dromen van festivals. De culturele agenda was maand na maand helemaal leeg. Nu het eindelijk weer kan, is het driedubbel feest dat we weer mogen genieten van fijne muziek in een zomers zonnetje. Ook Almere wordt verblijdt met een feelgood festival. Op 3 juli treden 40 artiesten verspreid over 6 stages op tijdens het Summerpark festival op de mooiste plek van de omgeving. Met voeten in het zand op Almere Strand genieten van optredens van onder andere Kriss Kross Amsterdam, Benny Rodrigues, Michel de Hey, The Partysquad, Lilly Palmer, Antoon en Bilal Wahib. Dansen, feesten en genieten. 
  
Almere Strand, summerparkfestival.nl
20 minuten lopen vanaf Almere Poort​

Met voeten in het zand op Almere Strand genieten van 40 artiesten
Stoom jij je nog klaar voor de Almere-Amsterdam Triathlon?

#3. Almere-Amsterdam Triathlon 

Als je vandaag begint, heb je wellicht nog genoeg tijd om je klaar te stomen voor de Almere-Amsterdam Triathlon op 12 september. De halve afstand op 10 september is natuurlijk ook een schouderklop waard. De start vindt beide keren plaats op de Esplanade, wat slechts tien minuten lopen is vanaf station Almere. Heb je meteen je warming-up gehad.   

Esplanade 10, challenge-almere.com
10 minuten lopen vanaf station Almere​

#4. Theaterstad

Vanaf 28 april t/m 29 september vindt eens per maand op de donderdagavond een gratis openlucht theatervoorstelling plaats in het centrum van Almere. De voorstellingen worden gespeeld door lokale theatergroepen als SMOA, Sub Sub, Top theaterproducties, Sterrenstof en Gouden Haas. Dit wordt heerlijk vertoeven voor jong en oud.   

almerecentrum.nl
op loopafstand vanaf station Almere​

Dit wordt heerlijk vertoeven voor jong en oud
Zorg dat je aan de zijlijn staat als Almere naar verbrand rubber en hooibalen geurt!

#5. Zeepkistenrace

De beste stuurlui staan aan wal, maar meedoen is natuurlijk ook een optie. Op 11 juni geurt Almere naar verbrand rubber en hooibalen tijdens de immer zenuwslopende Zeepkistenrace. De Esplanade wordt die dag volledig omgetoverd tot professioneel parcours met een heuse startheuvel, uitdagende obstakels en een steile route naar de finish. Denk hier niet te licht over, want als 'coureur' van een zeepkist mag je best de stalen zenuwen van een F1-coureur hebben. Minus de G-krachten dan, maar de creatieve uitspattingen die zijn uitgeleefd op de zeepkisten, zorgen vast dat je de koning van de weg voelt.

Landdrostdreef, almerecentrum.nl
6 minuten lopen vanaf station Almere

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan