Menu

Uit India

Authentiek Indiaas eten in hartje Alkmaar

100% vegetarische restaurants en authentieke Indiase restaurants zijn er niet veel. Met Uit India hebben we er gelukkig weer een bij. Hier bereiden Indiase topkoks eten van topkwaliteit. En alles is vegetarisch.

100% vegetarische restaurants en authentieke Indiase restaurants zijn er niet veel. Met Uit India hebben we er gelukkig weer een bij. Hier bereiden Indiase topkoks eten van topkwaliteit. En alles is vegetarisch.

Eigenaren Maanish en Linda hadden tientallen jaren een kledingwinkel in Limburg. Omdat beiden toe waren aan een nieuw avontuur en Linda graag terug wilde naar de stad waar ze opgroeide, begonnen ze een restaurant in Alkmaar. Bovendien had Maanish een missie: 'Mijn droom is dat gasten zich gewaardeerd voelen als een echte Maharadja (een oud-Indiase koning) en kunnen genieten van Indiaas, vegetarisch eten van vijf-sterrenklasse, maar voor een toegankelijke prijs'. 

 

'Mijn droom is dat gasten zich gewaardeerd voelen als een Maharadja'
Het traditionele Indiase ijs, kulfi, is favoriet

Op de uitgebreide kaart staan de bekende Indiase gerechten als samosa, pakora en 'chicken' tikka. ‘Kip’ tussen aanhalingsteken, want alle gerechten zijn vegetarisch en deze 'kip' is gemaakt van quorn. Er valt ook genoeg te ontdekken voor de meer ervaren eters van Indiase maaltijden. Tip: probeer de tandoori aloo en pahadi kebab. Kleurrijk en smakelijk. Is het tijd voor een dessert, kies dan voor de specialiteit van het huis: het traditionele Indiase ijs, kulfi, is onze favoriet.

De gerechten zijn vriendelijk geprijsd: voor- en nagerechten kosten rond de € 7,50, hoofdgerechten zo’n € 15,-. Er wordt met zorg gekookt en dat proef je. In de keuken van Uit India wordt gewerkt met verse ingrediënten en op elkaar afgestemde combinaties van kruiden en specerijen. De gastvrije Manaash en Linda leggen je graag in de watten.

De gastvrije Manaash en Linda leggen je graag in de watten
UIT072

Geschreven door: UIT072

UIT072 is hét cityblog voor Alkmaar en omstreken. In 2012 opgericht door Niels, maar inmiddels houdt een team van Alkmaarders je op dit online platform op de hoogte van het leukste van de stad. De nieuwste hotspots, niet te missen events en handige lijstjes, met een focus op cultuur, shopping, eten en drinken.

Locatie & route

Uit India
Houttil 46
1811 JN Alkmaar
https://uitindia.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan