Menu

Restaurant ’t Fnidsen

Toegankelijk en uniek: dit nieuwe restaurant staat in Alkmaar als een huis!

Na een lange verbouwing en maanden keihard werken, is het nieuwste restaurant van Alkmaar eindelijk open. We gaan langs bij ’t Fnidsen, in een monumentaal pand in de gelijknamige eeuwenoude straat.

Na een lange verbouwing en maanden keihard werken, is het nieuwste restaurant van Alkmaar eindelijk open. We gaan langs bij ’t Fnidsen, in een monumentaal pand in de gelijknamige eeuwenoude straat.

Alkmaarders weten het: Fnidsen is één van de sfeervolste straatjes van de Alkmaarse “Oude Stad”. Op nummer 107 vind je tegenwoordig Restaurant ’t Fnidsen. Moderne en industriële elementen zorgen voor een mooi contrast met de monumentale en klassieke elementen die in dit 18e-eeuwse pand verstopt zaten. De prachtige balken aan het plafond en de stenen muren zorgen samen met een grote glazen vloer en de zwart stalen kozijnen voor een heerlijk laagdrempelige sfeer.

Moderne en monumentale elementen contrasteren in dit 18e-eeuwse pand
Het team van ’t Fnidsen heeft zich al ruimschoots bewezen

Dit nieuwe restaurant is een project van Sam Piscaer en Martijn Rootring. Sam was eerder partner en chef bij restaurant Loocatie in Heiloo en chef in het Amstel Hotel en Landgoed Duin & Kruidberg. Rootring kennen we van de wijnwinkel met dezelfde naam, ook in het Fnidsen. Hij is de vinoloog van de zaak.
De keuken staat onder leiding van Dennis Turkstra (Terra, tegenwoordig N.A.P. in Bloemendaal) die samen met Sam elke 6 tot 8 weken nieuwe gerechten op kaart zet.

Als je ’t Fnidsen binnenstapt, kom je direct in de wijnlounge. Hier heb je de keuze uit liefst 35 verschillende wijnen per glas. Naast de al enorme collectie wijn die per fles te bestellen is. Dagelijks worden hier verse, huisgemaakte bites en kleine gerechten geserveerd.
Vanuit de wijnlounge loop je door naar het restaurantgedeelte, in de naastgelegen ruimte. De kaart wisselt om de 6 tot 8 weken en bevat moderne gerechten uit de Franse keuken. Toegankelijk maar uniek.

In de wijnlounge zijn maar liefst 35 wijnen per glas verkrijgbaar
Veel van de ingrediënten komen uit de eigen moestuin in Heiloo

Naast het à la carte menu serveert ’t Fnidsen ook een chefs menu, dat elke 2 weken wordt aangepast. Veel van de ingrediënten komen uit de eigen moestuin in Heiloo. Vers en natuurlijk! Wij proefden onder andere buikspek met langoustine, tarbot met yuzu en eendenborst met knolselderij. Allemaal schappelijk geprijsd en begeleid door heerlijke wijnen. Dit restaurant is pas een paar weken open, maar staat nu al als een huis. Een aanrader in Alkmaar!

UIT072

Geschreven door: UIT072

UIT072 is hét cityblog voor Alkmaar en omstreken. In 2012 opgericht door Niels, maar inmiddels houdt een team van Alkmaarders je op dit online platform op de hoogte van het leukste van de stad. De nieuwste hotspots, niet te missen events en handige lijstjes, met een focus op cultuur, shopping, eten en drinken.

Locatie & route

Restaurant ’t Fnidsen
Fnidsen 107
1811 NE Alkmaar
https://www.fnidsenalkmaar.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan