Menu

Aloha

Een oude bekende in een nieuw jasje

De echte burgerfans kennen Aloha nog van de oude stek, op de rand van het centrum. Maar sinds gastheer Fitz met zijn tikibar op een van de populairste pleinen van Alkmaar is neergestreken, weet iedereen Aloha te vinden.

De echte burgerfans kennen Aloha nog van de oude stek, op de rand van het centrum. Maar sinds gastheer Fitz met zijn tikibar op een van de populairste pleinen van Alkmaar is neergestreken, weet iedereen Aloha te vinden.

De betekenis van Aloha gaat verder dan "hello & goodbye". Aloha is een way of life

Wie Aloha zegt, zegt Fitz. De innemende gastheer begroet iedereen met open armen en zorgt dat je je direct welkom voelt.

Na een kort avontuur met Fish & Chips startte hij begin 2016 een unieke combinatie van tiki-cocktailbar en hamburgertent. Twee jaar later kwam echter een nieuwe kans op z’n pad. Aan de Platte Stenenbrug in Alkmaar kwam een prachtig monumentaal pand vrij. Per april '18 was het tijd voor Aloha 2.0.

De betekenis van Aloha is meer dan “hello & goodbye”. Aloha is een way of life en draagt de boodschap uit om liefde en respect voor elkaar te hebben. In het eetcafé probeert Aloha die boodschap ook over te brengen door drankjes en gerechten te serveren die met liefde bereid zijn en met respect voor de natuur en milieu.

Aloha is anders dan alle andere (eet)café’s in Alkmaar. Zodra je de deur binnenstapt, waan je je eerder in een tikibar dan in een Noord-Hollandse kroeg. Denk aan surfplanken, totempalen en hula danseressen. Combineer dat met een paar tv’s aan de wand met relaxte muziek uit de jaren ’60 en ’70 en je hebt een idee van de sfeer.

De kaart is toegankelijk en vriendelijk geprijsd. Geen enkel gerecht is duurder dan € 12,-. Je vindt er streetfood van over de hele wereld: van pittige chicken wings tot een cheeseburger met smurfenblauwe lavendelkaas uit de Beemster, van knapperige tempura-garnalen tot verse friet en van Indonesische saté tot een Hawaïaanse kipsalade.

Het meest bekend staat Aloha om de vers gemaakte burgers, met de kenmerkende namen met een knipoog. Probeer vooral eens een Red Hot Chili burger of een Kill Kimm Burger. Heb je iets meer trek? Ga dan voor onze favoriet: The Adult. Maar liefst 300 gram burger met o.a. gebakken ei en bacon. Heerlijk!

Met een verse cocktail waan je je even in Hawaii. Deze nieuwe hotspot is nu al een klassieker in Alkmaar!

De kaart is toegankelijk en vriendelijk geprijsd. Geen enkel gerecht is duurder dan €12,-
UIT072

Geschreven door: UIT072

UIT072 is hét cityblog voor Alkmaar en omstreken. In 2012 opgericht door Niels, maar inmiddels houdt een team van Alkmaarders je op dit online platform op de hoogte van het leukste van de stad. De nieuwste hotspots, niet te missen events en handige lijstjes, met een focus op cultuur, shopping, eten en drinken.

Locatie & route

Aloha Café
Verdronkenoord 121
1811 BD Alkmaar
https://alohacafe.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan